23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

A snopit-o în bãtaie, pentru cã o bârfea !

EDUCATIE » Ieri dimineatã, pe strada G-ral Milea din Bârlad, o elevã de 15 ani, de la Grupul Scolar Industrial « A.I.Cuza » a bãtut crunt o altã elevã, colegã cu ea. Ambele fete sunt din comuna Grivita si fac naveta la acelasi liceu din Bârlad, fiind colege în clasa a IX-a. Eleva bãtãusã a fost amendatã de cãtre politistii comunitari, care au fost chemati la incident, cu douã milioane de lei. Ea a spus politistilor cã nu are nici o remuscare pentru bãtaia administratã colegei, supãratã fiind cã victima o bârfea peste tot. Conducerea Grupului Scolar Industrial unde învatã cele douã eleve nu a dat nici un fel de detalii despre incident, directoarea Mihalea Pãis precizând clar cã incidentul neavând loc în scoalã, nu o intereseazã!

Douã eleve de clasa a IX-a , ambele navetiste de la Grivita la Bârlad, s-au bãtut cu pumnii si cu picioarele si s-au tãvãlit pe jos, ieri dimineatã, în jurul ori 6.40. Bãtaia s-a petrecut pe strada G-ral Milea, din zona Gãrii. Ilona Maria Ivan, de 16 ani, din comuna Grivita, elevã în cls. a IX-a la Grupul Scolar Industrial “A.I.Cuza” si-a bãtut o colegã de clasã, tot din comuna Grivita, pe motiv cã aceasta o bârfea. “Agentii comunitari de serviciu au fost chemati la o bãtaie între douã eleve, dis de dimineatã. Ilona Maria Ivan, elevã la Grupul Scolar Industrial Cuza, o bãtea serios, tãvãlind-o pe jos si dând cu pumnii si picioarele într-o colegã, motivul fiind cã victima ar fi bârfit-o. Bãtaia administratã fetei a fost una serioasã, dar victima n-a vrut sã vinã la sediul Politiei Comunitare, chemându-si mama sã o ia de acolo. În schimb, a fost adusã la sediu Politiei Comunitare din Bârlad, eleva bãtãusã, care a fost amendatã cu douã milioane de lei, pentru cã a tulburat ordinea si linistea publicã si nu este voie sã te manifesti violent în stradã”, a precizat col. Arhir Stanislau, director executiv adjunct al Politiei Comunitare Bârlad. În procesul verbal de sanctionare încheiat ieri, eleva bãtãusã declarã cã “nu regretã fapta sãvârsitã si cã cea pe care a bãtut-o serios, a primit ce-a meritat!”. Am aflat cã Ilona Maria Ivan are mama plecatã din tarã, la muncã si se aflã în îngrijirea tatãlui ei.

Indiferentã crasã a conducerii scolii !

Având în vedere cã nu este o faptã chiar “cuminte”, aceea de a snopi din bãtaie o colegã, pentru motivul cã “te bârfeste”, am încercat sã luãm legãtura cu conducerea Grupului Scolar Industrial “A.I.Cuza” din Bârlad, pentru a vedea ce mãsuri se vor lua de cãtre scoalã, referitor la comportamentul agresiv al elevei amendate. Nu micã ne-a fost mirarea când Mihaela Pãis, directorul institutiei scolare respective, a rãspuns sec: “Fapta nu s-a petrecut în scoalã, nu ne intereseazã, la revedere!”. Comportamentul agresiv al elevei ar trebui sã dea de gândit cadrelor didactice, cu atât mai mult cu cât de curând, un elev de 15 ani din localitatea Moreni, si-a omorât mama cu 38 de lovituri de cutit, pentru simplu motiv cã nu i-a mai plãtit Internetul(!). Din pãcate, la Mihaela Pãis, directorul Grupului Industrial “A.I.Cuza” nu am remarcat nicio “tresãrire”, nicio intentie mãcar de a se interesa de eleva respectivã, pentrua o putea ajuta sã îsi corecteze comportamentul deviant. Cazul va fi cercetat si de cãtre Politia municipiului Bârlad, care s-a autosesizat referitor la bãtaia în stradã a celor douã eleve.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here