2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

A stat singur o noapte în pãdure!

- Advertisement -

Lectie de supravietuire datã de un bãietel de un an si 11 luni

MICUL SUPERMAN La doar un an si 11 luni, micutul Iulian Topalea a rezistat singur, toatã noaptea, pânã a fost gãsit într-o lizierã de salcâmi. Acesta dispãruse la prânz de lângã bunica sa, aflatã la munca câmpului. Dupã ce a fost datã alarma, a fost cãutat de peste 60 de politisti si jandarmi. În jurul orei 2 noaptea, au fost suspendate cãutãrile din motive de lipsã a vizibilitãtii. Singur tatãl sãu, a continuat sã îsi caute odorul si, într-un sfârsit l-a gãsit în jurul orei 4 noaptea, plângând si cu mânutele umflate de la juliturile cãpãtate când a intrat printre salcâmi.

Iulian Topalea, de un an si 11 luni, a trecut printr-o experintã extrem de traumatizantã. Din fericire, un „înger pãzitor” l-a salvat, dupã cum zice mama sa, Maria Topalea. Copilul a fost luat de bunica sa, din localitatea Dodesti, la muncile câmpului, unde au mers aproape toti din familie. Pãrintii micutului Iulian sunt despãrtiti în fapt, mama lui lãsându-si copiii si plecând definitiv la pãrinti, în comuna alãturatã, Viisoara. Din aceastã cauzã tatãl, Florin Topalea, care are o stânã si mai multe oi, l-a lãsat pe micut la mama sa. Bãtrâna, de 70 de ani, s-a luat cu treaba si a lãsat copilul la umbra unui copac sã se joace. Abia pe la prânz a observat cã nu este bãiatul. A dat alarma si toatã familia, aflatã pe câmp, a lãsat sapa si a plecat în cãutarea micutului. Vãzând cã nu îl pot gãsi, într-un târziu au anuntat si politia. Au venit în zonã peste 60 de politisti de la IPJ Vaslui, Politia Bârlad, Jandarmi cu câini de urmãrire, localnici de la Dodesti si Viisoara. Au fost adusi si politisti de frontierã, care aveau în dotare aparaturã de cãutare cu termoviziune (care depisteazã cãldura corpului). Toti au început cãutarea copilului prin pãdurea de la marginea satului si pe câmp. „Politistii au fost coordonati de comisarul sef Liviu Munteanu, sef al Servicului de Investigatii Criminale al IPJ Vaslui si de comisarul Daniel Voinea, seful Biroului de Politie Ruralã Bârlad”, a precizat comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

Un tatã disperat

Florin Topalea, de 36 de ani, a pornit în cãutarea „luminii ochilor lui”, singurul sãu bãiat, Iulian. L-a cãutat cu disperare, prin toate locurile unde stia cã sunt animale sãlbatice sau câini flãmânzi. Pe la orele 2.00 din noapte, politistii, jandarmii si politistii de frontierã au suspendat cãutãrile, din motive de lipsã a vizibilitãtii. Tatãl micutului însã nu a renuntat si a cãutat singur, disperat, prin toate cotloanele. L-a gãsit pe Iulian, la orele 4.00, într-o lizierã de salcâmi, plângând si cu mânutele umflate de la juliturile cãpãtate când a intrat printre salcâmi si urzici. A fost anuntatã politia din Dodesti, a venit Ambulanta si copilul a fost adus imediat, viu si nevãtãmat, la Spitalul de Copii din Bârlad, pentru a fi investigat.

În afara oricãrui pericol

Mama copilului, Maria Topalea, este internatã cu acesta la sectia de pediatrie. Ea spune cã se bucurã nespus de salvarea micutului sãu, acesta având, probabil, „un înger pãzitor”. „Nu este grav. Copilul este sub supraveghere medicalã, a fost invesitgat, dar nu are nimic. Doar amigdalele putin inflamate, pentru care ia pastile. Este un copil sãnãtos si norocos”, a spus medicul de gardã de la spitalul bârlãdean. „Sunt foarte bucuroasã cã a fost gãsit Iulian al meu. Nu stiu, cred cã are un înger pãzitor, cã a fost ocrotit de Cel de Sus si salvat. Putea sã se întâmple o nenorocire”, a spus Maria Topalea, bucuroasã cã bãiatul ei este întreg.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.