4.5 C
Vaslui
31-mart.-2023

A venit ungurul!

- Advertisement -

În sedinta de Guvern de la sfârsitul sãptãmânii trecute, premierul Emil Boc a semnat numirea lui Levente Csabo Székely în functia de prefect al judetului Vaslui. Astãzi, orele 13.00, la sediul Prefecturii Vaslui va avea loc instalarea noului prefect. În acelasi timp, Iftimoaei a fost numit subprefect în locul lui Ioan Zaharia, care îl va înlocui, cel mai probabil, pe Remus Mitrea în functia de director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui. “Nu m-am îndoit niciodatã cã voi pierde functia de prefect la Vaslui. Restul, toate supozitiile politicienilor, dubiile presei, au fost pure speculatii si nu le-am dat importantã. Nu stiu încã ce schimbãri voi face la nivelul Prefecturii Vaslui”, a declarat, ieri, noul prefect Szekely

FINAL! Ultimele negocieri dintre UDMR si PD-L s-au terminat cum nu se poate mai prost pentru democrat-liberalii vasluieni care sperau sã-l mentinã în functia de prefect pe Ciprian Iftimoaei, “amenintat” de la începutul acestei luni de pretentiile maghirilor de a avea un prefect agreat de ei la Vaslui. Desi negocierile de la Bucuresti au rãmas în aer pentru o bunã perioadã de timp, iatã cã vârful conducerii PD-L a acceptat sã piardã un post de prefect la Vaslui si unul de subprefect în judetul Brasov – ultimul prin numirea lui Carol Ambrus. Pe de altã parte, si supozitiile deputatului PD-L, Viorel Cãrare, fãcute într-o recentã conferintã de presã cum cã “este foarte posibil sã nu se mai facã schimbãri la Prefectura Vaslui pentru cã la Bucuresi nu se mai discutã nimic despre acest lucru”, s-au dovedit a fi total aiurea. De fapt, ca de cele mai multe ori, deputatul Viorel Cãrare a demonstrat, din nou, cã nu prea are habar ce se întâmplã în judet. Informatia potrivit cãreia noul prefect al Vasluiul este Levente Csabo Szekely a apãrut si pe site-ul UDMR. “Nu m-am îndoit niciodatã cã voi pierde functia de prefect la Vaslui. Restul, toate supozitiile politicienilor, dubiile presei, au fost pure speculatii si nu le-am dat importantã. Nu stiu încã ce schimbãri voi face la nivelul Prefecturii Vaslui”, a declarat, ieri, noul prefect Szekely. Acesta va fi instalat, astãzi, la sediul Prefecturii Vaslui, când este asteptat sã soseascã si Mihai Caprã, secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor pentru relatia cu prefecturile.

Cum a ajuns prefect Szekely la Vaslui

TRASEUL. La începutul acestei luni UDMR a solicitat PD-L sã aibã 5 prefecti în tarã alãturi de alte 10 posturi de subprefecti. În urma negocierilor, uniunea maghiarã a obtinut cinci judete – Covasna, Harghita, Hunedoara, Sãlaj si Vaslui, si zece posturi de subprefect – judetele Arad, Bistrita-Nãsãud, Bihor, Brasov, Maramures, Mures, Satu Mare, Timis, Arges si Teleorman. Levente Csabo Szekely a fost ultimul prefect numit deoarece schimbãrile politice si negocierile de la nivelul filialei PD-L Vaslui au încetinit procesul. Szekely a fost deputat UDMR de Galati în legislatura 2004-2008, si, pânã la numirea s-a ca prefect a fost director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor Galati.

Cum vor fi relatile lui Szekely cu deconcentratele?

PREVIZIUNI. Teoretic noul prefect poate destitui directori de la deconcetrate, dar foarte putin probabil cã Szekely va recurge imediat la asemenea schimbãri datoritã algoritmului politic: PD-L este încã puternic în segmentul numirilor la deconcentratele vasluiene. În acelasi timp, noul prefect nu si-ar permite sã intre într-un conflic imediat si direct cu un adversar puternic care este PD-L. Nu sunt totusi de ignorat “succesele” de la nivel central a UDMR care dorit unele institutii printre care Garda de Mediu, Garda Financiarã, Administratia “Apele Române” si Inspectoratul de Stat în Constructii. Si le-a obtinut. Cu toate acestea unii directori sunt reticenti cu privire la anumite schimbãri politice la Vaslui fãcute de UDMR. Cel mai probabil vor fi schimbãri în judetele cu populatie maghiarã substantialã. La Vaslui nu stiu dacã vom avea parte de acest lucru”, spune Ovidiu Pascal, seful Inspectoratului de Stat în Constructii Vaslui.

Consiliul Judetan Vaslui vrea dialog cu noul prefect

Într-o declaratie fãcutã recent, presedintele Vasile Mihalachi a subliniat nevoia de comunicare dintre CJ Vaslui si Prefectura Vaslui, Mihalachi nutrind speranta cã va avea cu cine sã se înteleagã. “Sper sã dialogãm, sã ne întelegem ca oamenii. Avem nevoie de dialog, sã conlucrãm în rezolvarea problemelor judetului. Sper sã fie de bun augur aceastã numire”, a spus Vasile Mihalachi.

Ciprian Iftimoaei este noul subprefect, Ioan Zaharia ajunge sef la APM Vaslui!

SCHIMBÃRI. Hotãrarea de Guvern nr. 66 din 29 ianuarie 2010 publicatã în Monitorul Oficial mentioneazã încetarea exercitarii temporare a functiei publice de subprefect al judetului Vaslui a lui Ioan Zaharia. În locul acestuia va fi numit subprefect Ciprian Iftimoaei. În acelasi timp, Zaharia este posibil sã îl schimbe la conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului pe pesedistul Remus Mitrea. De fapt, în schimbãrile de la nivelul subprefectilor, a intervenit bãtãlia de la nivelul filialelor Bârlad si Vaslui a PD-L. Ioan Zaharia a beneficiat de sprijinul filialei Vaslui în timp ce Traian Hulutã a democrat-liberalilor bârlãdeni. Deputatul PD-L Vasile Pintilie a explicat situatia: “Îmi pare rãu de Ioan Zaharia, dar asa a fost sã fie. Noi îi vom pune la dispozitie mai multe posturi de director la deconcentrate, urmând ca acesta sã aleagã. Cu toate acestea, cel mai probabil, va fi numit în functia de director al APM Vaslui”, a spus Pintilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

379 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.