spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

A venit zapada, prefectul si-a luat concediu

- Advertisement -

DISPÃRUT Prefectul Ciprian Iftimoaie si-a luat concediu. Câteva zile, adicã atât cât dureazã codul galben si nãmetii în judet, nu mai mult, asta în timp ce la ultima videoconferintã cu prefectii, premierul Emil Boc le-a transmis acestora cã ieri si astãzi vor da primul lor examen de competentã în ce priveste gestionarea sezonului rece. ‘’Sã nu aud ca într-un judet, prefectul si subprefectii si-au luat bilete de odihnã si au plecat prin diverse locuri din Europa. Vor rãmane acolo definitiv, din punct de vedere al administratie si al relatiei cu Guvernul!”, le-a transmis prefectilor, în urmã cu douã zile, premierul Emil Boc. Locul lui Iftimoaei este tinut de suprefectul Ioan Zaharia care spune cã asteaptã proba de foc pentru a vedea cum reactioneazã autoritãtile si drumarii!

Stiutã fiind pasiunea prefectului Ciprian Iftimoaei pentru cãrti si lecturã, cel mai probabil, acum se aflã în vreo megabibliotecã sau într-o cãlãtorie de cercetãri stiintifice, asta dupã ce si-a luat câteva zile de concediu. Pãcat cã e prea multã zãpadã si, cel mai probabil, are probleme pe drumurile din judet dacã se aventureazã prin satele noastre. Date fiind amenintãrile premierului, prefectul ar face bine sã afle în tarã si nu în cãlãtorii peste hotare. ‘’Marti(ieri n.r.) vã dati primul examen de competentã în raport cu ceea ce înseamnã gestionarea anotimpului rece”, a spus premierul Boc, referindu-se la faptul cã meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru aceste zile, cu ninsori din abundentã. De asemenea, Boc le-a solicitat prefectilor la ultima videoconferintã sã colaboreze cu structurile locale si judetene pentru buna gestionare a situatiei, precizând cã vor rãspunde cu functia de modul în care îsi fac datoria! “Nu vreau sã aud de drumuri care nu fac fatã circulatiei, nu vreau sã aud de scuze cã ne-a prins zãpada pe nepregãtite, nu vreau sã aud lamentari de genul <<nu am stiut cã va ninge asa de mult, nu am stiut cã la noi va fi viscol sau polei>>. Aceste lucruri se întâmpla în fiecare iarna si le stiti. De aceea rãspundeti personal cu functia pe care o aveti de modul cum gestionati aceste activitãti în perioada de iarnã’’, a mai spus premierul. Evident, ar fi fost nevoie acum de mâna forte a prefectului Iftimoaiei, pânã mai ieri fost inspector guvernamental la Timisoara pe situatii de urgentã. ‘’Nu avem momente de relaxare. (…) Sã nu aud ca într-un judet prefectul si subprefectii si-au luat bilete de odihnã si au plecat prin diverse locuri din Europa. Vor ramane acolo definitiv, din punct de vedere al administratie si al relatiei cu Guvernul”, a spus Emil Boc. Astfel, dacã prefectul Iftimoaei a plecat “undeva în Europa”, cel mai probabil va avea mari probleme la întoarcere.

Zaharia: “Asteptãm proba de foc!”

Informarea privind pregãtirea pentru sezonul rece, care trebuia trimisã la Bucuresti pânã ieri la ora 15.00 a fost realizatã de cãtre suprefectul Ioan Zaharia care a preluat atributiile prefectului. Premierul a solicitat tuturor prefecturilor sã ia legãtura cu presedintii Consiliilor Judetene si cu primãriile din judet pentru a vedea în ce mãsura s-au fãcut pregãtirile pentru iarnã. Totodatã a precizat cã este important sã existe o colaborare si o consultare cu factorii de decizie din teritoriu si a fãcut apel la ‘’competenta’’, ‘’profesionalismul’’ si ‘’pregãtirea’’ reprezentantilor Guvernului în teritoriu pentru rezolvarea situatiei din judete afectate de zãpadã. “Pe drumurile din judet se circulã în conditii de iarnã. Avem din trei în trei ore informãri cu privire la situatia din judet. Asteptãm acum proba de foc sã vedem cum se vor descurca autoritãtile locale si cei care au câstigat prin licitatie deszãpezirea drumurilor. La nivelul Prefecturii Vaslui existã un Comitet pentru situatii de urgentã care îsi desfãsoarã activitatea zilnic pânã la ora 22.00. Dacã situatia devine criticã se ia imediat legãtura cu Dispeceratul de la Consiliul Judetean, cu cei de la Drumuri Nationale si cu primãriile. De asemena, primãriile din judet au fost informate de noi sã-si asigure servicii de permanentã si sã verifice toate materialele si stocurile din dotare”, a precizat subprefectul Ioan Zaharia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.