A vrut sã scape de sarcinã!

CUTREMURÃTOR A dorit Daniela Dobre sa scape cu orice pret de copil? La mai bine de o sãptãmânã dupã ce aceasta a fost înmormântatã, mãrturii cutremurãtoare ies la suprafatã. Potrivit unor vecini, zilnic femeia cãra intentionat bidoane cu apã (chiar si de 25 de litri) prin curte pentru a scãpa de sarcinã. Acestia i-au spus în câteva rânduri sã meargã la spital dacã tine neapãrat sã nu aibã copilul, însã nu a vrut sub nicio formã. Daniela Dobre le-ar fi rãspuns cã a mai procedat asa si cã a fost bine de fiecare datã. “Ce sã fac, dacã bãrbatul vrea sã ne culcãm în fiecare zi?”, ar mai fi spus ea. Ce s-a întâmplat ulterior în camera “groazei” în care s-a închis e greu de descris. Zilele trecute dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui pentru a se pronunta dacã a fost sau nu comisã infractiunea de pruncucidere.

El vroia sa facã dragoste searã de searã, ea nu mai dorea copii

Pânã si concubinul femeii, Mihail Bãncilã, i-ar fi spus de câteva ori sã nu mai care bidoanele cu apã, gândindu-se la sarcinã. Doar cã acesta era plecat de dimineatã si pânã seara la muncã si habar nu avea ce se petrece acasã în timpul zilei. Potrivit unor vecini, Daniela Dobre îsi trimitea copiii la cismea cu un cãrut sã aducã cât mai multã apã. Fetele, fiind la vârste fragede (cu vârste între patru si nouã ani, iar cea mai mare, de 16 ani), nu aveau puterea necesarã sã le ridice, asa cã de asta se ocupa mama. Oamenii spun cã femeia cãra intentionat bidoanele pentru scãpa de sarcinã. Au observat-o în câteva rânduri si chiar au sfãtuit-o sã nu mai facã asa ceva. Nu a vrut sã înteleagã. Le-a rãspuns cã stie ce face, cã nu e prima oarã si cã de fiecare datã a fost bine. Iar ca sã fie si mai convingãtoare, Daniela Dobre le-a mãrturisit vecinilor cã bãrbatul ei vine acasã seara si are mereu chef sã facã dragoste. Din pãcate, lucrurile nu s-au terminat bine, nici pentru prunc si nici pentru ea. Daniela Dobre a sfârsit în chinuri groaznice dupã un avort spontan la domiciliu. Cu câteva ore înainte, a acuzat dureri si o stare de rãu, dar nu a vrut sã meargã la spital. Înainte de a se închide în camera sa si-a trimis fiica mai mare sã cearã o pastilã la vecini. Apoi le-a spus copiilor sã meargã pe ulitã sã se joace. În încãperea unde s-a retras nu era existã nicio sursã de luminã. Acolo a fost gãsitã într-o baltã de sânge, în stare de inconstientã, tot de fiica cea mai mare. Speriatã, aceasta a fugit într-un suflet mai bine de trei kilometri, pânã la o rudã apropiatã, pentru a-i cere ajutorul. Abia apoi a fost solicitatã o ambulantã. Tânãra nu mai prezenta semne vitale dar, conform procedurii, echipajul SMURD a trebuit sã o transporte la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad. Abia aici a fost constatat decesul. Fãtul a fost gãsit într-o gãleatã plinã de sânge, învelit în niste cârpe, de un vecin. Rezultatele preliminare dupã necropsie nu au fost date publicitãtii, pe motiv cã ancheta este în curs de desfãsurare. La scurt timp dosarul a fost înaintat cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. “Dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui pentru a se pronunta dacã în cauzã se pun sau nu în evidentã elemente constitutive ale infractiunii de pruncucidere”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

“La omul sãrac, nici boii nu trag”

Cazul a stârnit numeroase reactii în rândul vecinilor dar si a altor bârlãdeni cu sufletul mare. S-au strâns aproximativ 7.000 de lei, bani care au fost dati familiei pentru a-i folosi la înmormântare. De altfel, si Primãria Bârlad, prin Serviciul de Asistentã Socialã, a oferit în mod gratuit un loc de veci la cimitirul Trei Ierarhi. Daniela Dobre si Mihail Bãncilã trãiau în concubinaj de mai bine de zece ani. El munceste cu ziua pe unde apucã. Aveau mare noroc de alocatia copiilor. Au fost si perioade mai grele, când bãrbatul nu gãsea de lucru. Asa s-a întâmplat si în urmã cu aproximativ trei luni, când au fost deconectati de la reteaua electricã pentru neplatã. Dupã înmormântarea Danielei Dobre, cu banii care i-au mai rãmas, Mihail Bãncilã a mers la sediul E-ON Electrica pentru a rezolva problema curentului electric. Nu a reusit pentru cã pe numele sãu nu existã niciun act, iar cu Daniela Dobre, cea care era proprietara locuintei, trãia în concubinaj. Din pãcate, cei patru copii vor trãi în beznã sau vor fi din nou la mila vecinilor. De necaz, Mihail Bãncilã si-a pus în cap sã toace toti banii rãmasi pe alcool. Bea în nestire în compania unor amici, fãrã sã mai tinã cont cã trebuie sã aibã grijã de patru copii minori.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ