A vrut sã-si schimbe buletinul si a dat peste un mandat european de arestare!

GHINION…Un bãrbat de 45 de ani, Gheorghe Iacob, din localitatea Cristesti, comuna Puiesti, care este „spaniol” de ceva timp, s-a ales cu un mandat de arestare, când s-a dus sã-si schimbe cartea de identitate. La Bârlad, la serviciul de evidentã a populatiei, a fost verificat si, surprizã, figura ca fiind urmãrit international pentru o infractiune clasicã pentru bãrbatii din tara noastrã: violentã domesticã. Ce-a urmat nu e greu de închipuit: anchetã, instantã, mandat de arestare si urmeazã sã fie transferat în Spania unde va da socotealã pentru încãlcarea legilor statului spaniol. Aviz celor care cred cã, dacã fac o infractiune într-o tarã din UE, scapã dacã vin în România, de bratul lung al legii!

Un puiestean de 45 de ani, Iacob Gheorghe, a fãcut cunostintã cu legile din Spania, pe care a încercat sã le ignore fugind în tara sa de bastinã, România. Este drept cã omul era convins cã în tara sa, asa cum stia el înainte de a pleca în Spania cu familia, faptul cã-ti altoiai nevasta, cã o amenintai, cã îti bãteai copiii, era ceva obisnuit si nebãgat în seamã de autoritãtile românesti. Gheorghe din Puiesti trãia de câtiva ani în Valencia, unde are sotia si doi copii, iar de curând s-a întors acasã, la Cristesti. A venit ca sã-si schimbe cartea de identitate, care expirase si a mers la Serviciul Comunitar Local de Evidentã a Populatiei Bârlad (SCLEP) solicitând eliberarea unui act de identitate valabil. A fost verificat în baza de date a Politiei Române si, surprizã! Gheorghe din Puiesti figura ca fiind urmãrit international de autoritãtile din Valencia, Spania, pentru încãlcarea unui Ordin de Protectie, fiind cercetat pentru violentã casnicã. Mai pe româneste, omul si-a bãtut sotia si, din câte se pare si copiii, iar familia a fãcut plângere la Politia spaniolã. Bãrbatul este cercetat în Spania pentru violentã domesticã, iar pe numele lui a fost emis un ordin de protectie, prin care nu avea voie sub nicio formã sã ia legãtura cu sotia si copiii, sã dea telefon sau sã trimitã mesaje, ori sã se apropie la mai mult de 100 de metri de familia si locuinta, serviciul sau scoala copiilor. Evident cã Gheorghe din Puiesti n-a respectat Ordinul de Protectie si a trimis zeci de mesaje sotiei, mesaje care au ajuns la dosarul aflat pe rol în Spania, astfel cã i s-a revocat mãsura cercetãrii în libertate. Între timp, Gheorghe Iacob s-a întors în România, la Cristesti, unde a crezut cã nu va fi ajuns de autoritãtile spaniole. Si poate cã nu era gãsit dacã nu se ducea sã-si schimbe Cartea de Identitate. Asa a ajuns sã fie dus la IPJ Vaslui, apoi la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, unde, pe 2 noiembrie, a primit mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile.

„Bãrbatul din Puiesti, de 45 de ani, a fost dus pe 2 noiembrie în fata instantei CA Iasi, care a emis mandat de arestare preventivã, pus deja în executare. A fost dat în urmãrire internationalã de autoritãtile spaniole care au solicitat sã fie transferat la Valencia, unde vor fi continuate procedurile judiciare aflate pe rol la instantele spaniole.”, a precizat procurorul Iulian Ispir, purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ