15 C
Vaslui
06-oct.-2022

ABANDON ÎNSCENAT LA MURGENI

- Advertisement -

A apelat la un plan stupid sã scape de copilul flãmând

LA MÂNA DESTINULUI… Nedorit de pãrinti, un bebelus amãrât din Murgeni va îngrosa rândurile pruncilor abandonati, dupã un scandal care a pus pe jar politia si conducerea Directiei pentru Protectia Copilului. Politistii vasluieni au fost anuntati, joi seara, cã o fetitã de 11 luni a fost gãsitã la marginea orasului Murgeni, cu un bilet alãturi pe care îi erau trecute numele, data nasterii, dar si o scurtã explicatie pentru gestul mamei. De fapt, o cumnatã o sfãtuise sã procedeze astfel ca sã scape de copil, dacã tot nu are cu ce sã-l creascã. Acum, cã toatã povestea a iesit la ivealã, mama e de acord sã îsi dea copila în grija statului, pentru ca ea sã îsi caute de muncã.

DRAMÃ. O solicitare teribilã a pus pe jar, acum douã seri, politistii din Murgeni. Un apel la 112 anunta prezenta unui bebelus pe un câmp, la iesirea din localitate, flãmând si speriat. În timp ce o ambulantã a preluat copilul si l-a transportat la spital, în Bârlad, oamenii legii cãutau rãspunsuri. Nu le-a fost greu sã afle ce s-a întâmplat, de fapt. Femeia care a sunat la 112 s-a dovedit a fi mãtusa copilei, cea care a complotat cu mama sã scape astfel de micutã. “Am sunat la politie, am vorbit cu ambulanta si au venit repede. Le-am zis cã mama ei nu o mai vrea si sã se ocupe de ea. A fost o minciunã, dar am zis cã altã solutie nu este. Am dat declaratie la politie si eu si mama fetei. Nu se mai putea asa. Trebuia fãcut ceva, murea fetisoara aia de foame. De trei zile nu bãuse decât apã. Femeia asta e a nimãnui. Mai are un bãiat de 3 ani, dar pe el l-a luat un unchi la Râmnicu Sãrat, sã-l creascã. Ea nu are un ban, nimic, nimic, stã pe unde apucã. Rudele nu o suportã. Nu se descurca deloc. La stat îi va fi mai bine fetei”, spune Sanda Verdeatã.

“Fata mea era bolnavã de foame!”

Femeia nu are nici dupã ce sã bea apã. Dupã sapte ani petrecuti la Brasov, lângã un sot violent, Geanina Marin a fugit la rude, la Murgeni. Aici a gãsit si mai multã sãrãcie. În cartierul Bedreaga, nimeni nu a fost dispus sã o ajute pe mama cu doi copii de gât, fãrã un leu în buzunar. A îndurat timp de douã sãptãmâni foamea, mizeria, dar a înteles repede cã situatia nu poate dura la nesfârsit. A ales o cale stupidã pentru a renunta la mezinã. A pus la cale un plan împreunã cu o cumnatã. Urma ca femeia sã anunte la 112 cã a gãsit fetita pe marginea drumului. Pe biletul lãsat, mama a scris cã a fost nevoitã sã îsi abandoneze copila pentru cã a fost pãrãsitã de sot si nu are niciun venit. Zis si fãcut. Numai cã politistii au înteles repede cã povestea nu e decât un scenariu si le-a luat la întrebãri pe cele douã femei. Acum, Geanina regretã cã a procedat asa. “Am avut un bãrbat, la Brasov. Era rãu tare. Mã bãtea, mã chinuia. Mã bãtea si pe mine si pe copii. M-a tãiat cu briceagul si pe mine si pe fatã. Pe bãiat îl umplea de sânge. Am plecat. Am suferit mult, sunt un om al nimãnui. Nu am nimic, nimic! Mã doare inima cã am lãsat fata, dar altã solutie nu era. Fata mea se topea de foame, era bolnavã de foame. Nu a mâncat nimic de câteva zile. Numai apã mi-a dat. Fratii mei nu m-au ajutat. Cumnatele mele m-au ajutat cu mâncare. Cât pot sã mã tinã si ele?! Unul din frati mã întelege, altul mã dã afarã din casa lui. O sã plec la muncã, în Spania. Am niste frati acolo. Au zis cã mã ajutã sã câstig un ban”, a spus femeia.

Femeia nu poate fi trasã la rãspundere pentru fapta ei

Medicii în grija cãrora a ajuns fetita acum spun cã a fost prost îngrijitã si cântãreste doar sase kilograme. “Fetita era în stare bunã, desi usor malnutritã, palidã, nu era deshidratatã, dar are o afectiune respiratorie minorã. Are o plagã mai veche în zona urechii, vindecatã, are douã fire de suturã, care vor fi scoase de medici. Rãmâne la noi timp de câteva zile, pânã în clipa în care Protectia Copilului va lua o mãsurã în privinta ei”, a declarat dr. Gabriela Vicol, purtãtorul de cuvânt al Spitalului de Copii Bârlad. Totusi, mama ei nu va fi trasã în niciun fel la rãspundere. S-a descotorosit de micutã ca sã îsi poatã vedea de viatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.