spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Abandonat ca un câine în spital!

- Advertisement -

COPILUL SISTEMULUI SANITAR…Un bãiat de 16 ani, victimã a unui accident rutier, a fost uitat prin spitale de aproape cinci luni de zile.

TRAGIC…Destin crunt pentru un bãiat de 16 ani din satul Mãlãiesti, comuna Vutcani. Victimã a unui accident rutier, adolescentul a fost abandonat si de familie, dar si de sistemul de protectie socialã. Bãiatul zace, de mai bine de o lunã de zile, pe patul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, fãrã sã-i pese cuiva. Acesta a fost transferat de la un spital din Brasov, acolo unde a suferit în luna august, un accident rutier. Medicii de la spital se zbat, dar se lovesc de refuzul Protectiei Copilului de a-l ajuta. A primit toate îngrijirile medicale în spital, mai mult de atât nu se poate, dar nici nu poate fi externat pentru cã nici familia si nici Directia pentru Protectia Copilului nu îl vor.

Nelu B. are 16 ani, iar ultimele cinci luni si le-a petrecut prin spitalele din România. Bãiatul a suferit un grav accident rutier în luna august a acestui an, în Brasov, unde locuia împreunã cu tatãl sãu. Cãzuse de pe motocicletã, marea lui pasiune. Cadrele medicale brasovene si-au dat toatã silinta si, în ciuda sanselor mici pe care copilul le avea, au reusit sã-i salveze viata. Cu un pret însã, foarte scump. Copilul se aflã în stare vegetativã, în stare de inconstientã. Fãrã a-i mai putea face ceva, medicii brasoveni au decis, în urmã cu o lunã, sã-l transfere pe bãiat la Vaslui, judetul sãu de domiciliu.

Vizitat de familie doar o singurã datã

Internat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, Nelu a avut parte de cel mai bun tratament. Cadrele medicale i-au acordat toatã atentia, îngrijindu-l ca pe propriul copil. Asta poate si pentru cã, timp de o lunã de zile, bãiatul a fost vizitat de familie doar o singurã datã. Asistentii sociali din cadrul unitãtii medicale au încercat sã stea de vorbã cu mama lui, pentru a-l lua, însã fãrã nicio sansã de reusitã. Se pare cã mama refuzã pentru cã este recãsãtoritã si nu vrea sã se certe cu noul ei sot. Angajatii SJU Vaslui au contactat si Directia pentru Protectia Copilului Vaslui pentru a-i gãsi lui Nelu un centru unde sã poatã primi îngrijirile de care are nevoie, însã nici de aici nu au primit rãspunsul asteptat.

„Trebuie instituitã o mãsurã în cazul acestui copil”

Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, a declarat cã unitatea pe care o conduce a fãcut tot ce se poate în cazul copilului de 16 ani si cã acum a venit rândul altor institutii sã se implice în acest caz. „Este un copil de 16 ani, victimã a unui accident rutier care a avut loc la Brasov. Este la noi, pe sectia de Terapie Intensivã, de aproximativ 30 de zile. Este într-o stare vegetativã, cu traheostomã, inconstient. Tot ce tine, în acest caz, de Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a fãcut. Familia spune cã nu poate sã îl ia acasã sã îl îngrijeascã. Am contactat si alte institutii din alte judete, care se ocupã de îngrijirea pacientilor paliativi, dar ei nu pot sã-l tinã decât pe o perioadã foarte scurtã de timp, adicã 14-20 de zile. Ori lui îi trebuie îngrijire pe o perioadã mai lungã de timp. Am contactat si Directia pentru Protectia Copilului pentru a fi institutionalizat într-o unitate specificã. Pacientul are sanse de recuperare tocmai de aceea trebuie instituitã o mãsurã în cazul acestui copil”, a precizat managerul SJU Vaslui. Având în vedere cã familia refuzã sã-l ia acasã, iar Protectia Copilului nu are solutii pentru a-l îngriji, minorul va rãmâne internat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.