8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Abonamentele la Festivalul „Hora din strãbuni” se vând ca pâinea caldã

- Advertisement -

LA MARE CÃUTARE… Peste trei sferturi din abonamentele de la Festivalul „Hora din strãbuni” s-au vândut încã din primele douã zile. Din cele 300 de abonamente puse în vânzare, vasluienii au cumpãrat 243. Casa de bilete a Teatrului de Varã va fi deschisã si în acest weekend, în intervalul 10.00 – 12.00 si 14.00 – 16.00, dar si sãptãmâna viitoare, în intervalul orar 10.00 – 12.00 si 15.30 – 17.30. „Vã asteptãm din vreme la casa de bilete de la Teatrul de Varã pentru a evita aglomeratia din timpul festivalului. Accesul în salã se face pânã cu 5 minute înainte de începutul spectacolului întrucât festivalul va fi transmis în direct pe TVR 3 (2 si 6 august) si pe TVR Iasi ( 3, 4 si 5 august)”, a fost îndemnul directorului Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui.

Festivalul se va desfãsura în perioada 2-6 august, timp în care pe scena din Teatrul de Varã vor evolua ansambluri de dans din 12 tãri Argentina, Cipru de Nord, Georgia, Iran, Kazhstan, Mexic, Moldova, Panama, Slovacia, Ucraina, Vietnam si România. Evenimentul va debuta pe 2 august, ora 18.00, cu traditionala paradã a ansamblurilor folclorice pe traseul Copou – Centrul Civic, Teatrul de Varã. Apoi, de la ora 20.00, în Teatrul de Varã, va avea loc un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice „Rapsodia Vasluiului”, „Obârsii negrestene” – Negresti, „Zãstrea muntenilor”- Muntenii de Jos, „Pãduretul”- Osesti, „Codrenii”, „Hora Vasluiului”, „Othello” – Cipru de Nord si „Regiomontano” – Mexic.

Spectacole în Vaslui, Bârlad, Husi, orasul Negresti, dar si în comunele Pãdureni, Hoceni si Vetrisoaia

În ultima zi, pe 6 august, va avea loc Gala ansamblurilor internationale. Aceasta se va desfãsura în Centrul Civic, iar intrarea este liberã. Spectacolul de galã va include si un moment special, sustinut de Orchestra Fratilor Advahov – Republica Moldova, cu participarea solistilor Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Adriana Ochisanu si Cristi Tractor. Pe 3, 5 si 6 august, începând cu ora 18.00, pe lângã spectacolele ce vor avea loc în Teatrul de Varã, se vor desfãsura si ateliere de dans în Parcul Copou. De asemenea, foarte important de precizat, la aceastã editie a festivalului vor avea loc spectacole în municipiile Vaslui, Bârlad, Husi, orasul Negresti, si comunele Pãdureni, Hoceni si Vetrisoaia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.