Abonatii la salariile uriase din sistemul bugetar. Cine sunt oamenii care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an

Un secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice castiga intr-o luna cat castiga altii intr-un an si jumatate, iar altul cumuleaza, legal, functii in mai multe ministere.

Directorii companiilor municipale din Capitala ocupa mai multe fotolii in acelasi timp, iar la final de an numara indemnizatiile cuvenite. Ziare.com incepe un serial in care va prezinta o parte dintre persoanele abonate la functii in institutiile statului roman.

Legea romana permite cumularea mai multor functii, dar durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. O parte din angajatii institutiilor statului detin, insa, trei sau chiar cinci functii, de pe urma carora aduna indemnizatiile.

Secretarul de Stat de la Finante cu venit anual de 460.000 de leiTiberiu Valentin Mavrodin detine trei functii in stat, de pe urma carora a obtinut, in 2019, aproape 460.000 de lei, adica circa 38.000 de lei pe luna, de 17 ori mai mult decat salariu minim pe economie. Astfel, el castiga intr-o luna cat castiga in aproape un an si jumatate un angajat cu salariu minim pe economie.

Mavrodin a absolvit Academia de Studii Economice si are certificatele de absolvire obtinute de la Banca Nationala a Romaniei si Camera Consultantilor Fiscali din Romania. Este absolventul unui curs de dezvoltare profesionala al Colegiului National de Aparare din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Din 2013 este doctorand la Academia de Studii Economice….https://ziare.com/social/stiri-sociale/abonat-la-functii-la-stat-oamenii-care-ocupa-multe-functii-si-au-venituri-anuale-de-sute-de-mii-de-lei-1638040
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ