Absolventii de 10 ai Bârladului, viitori medici, avocati, profesori si IT-isti!

FINAL DE GIMNAZIU….Pe 11 iunie, elevii claselor a VIII-a și-au luat rãmas bun de la profesori, pregãtindu-se de acum pentru Evaluarea Nationalã, un examen dificil, mai ales dupã perioada pandemicã. Multe zâmbete, dar si lacrimi, aplauze și emotii, sentimentele cadrelor didactice, ale absolvenților si pãrintilor deopotrivã, toate laolaltã, au creionat tabloul despãrtirii. Anul acesta, Bârladul se mândreste cu mai multi sefi de promotie, cu media 10, care s-au remarcat la diferite concursuri si olimpiade scolare nationale. Astãzi vã prezentãm cinci dintre copiii de 10 ai orasului si anume patru fete sefe de promotie de la Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” si una de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” (CNGRC), care au absolvit cu media generalã 10! Dintre ele, patru doresc sã urmeze liceul la CNGRC Bârlad iar una nu este decisã dacã sã opteze pentru CNGRC sau LMK Vaslui.

Considerati mândria orasului, sefii de promotie ai ciclului gimnazial din acest an se îndreaptã “in corpore” putem spune, cãtre Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”. Una singurã dintre aceste absolvente de top, ia în calcul sã se înscrie la LMK Vaslui, dar încã nu s-a decis între cele douã colegii elitiste al judetului. În aces an, Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad se mândreste cu patru sefe de promotie, cu media generalã 10. Diana Anghelutã, Cleopatra Apostu, Bianca Spiridon (toate 3 din clasa a VIII-a – englezã intensiv) si Roxana Iulia Onica. Toate vor sã meargã, dupã Evaluarea Nationalã, la CNGRC Bârlad, iar una dintre ele mai ia în calcul si Liceul “Mihail Kogãlniceanu” (LMK) Vaslui, dar încã nu s-a decis ce va alege.

Diana Anghelutã, un IT-ist de viitor!

Diana Anghelutã a terminat clasa a VIII-a unde a studiat engleza intensiv, având numai 10 pe linie. Ne-a mãrturisit cã vrea sã se înscrie, dupã Evaluarea Nationalã, ori la CNGRC Bârlad ori la LMK Vaslui, nefiind încã decisã. “Vreau sã urmez liceul la specialitatea Matematicã – Informaticã”, pentru cã îmi doresc sã urmez o carierã în IT. Încã nu m-am decis unde mã voi înscrie. Deocamdatã m-am setat pe Evaluarea Nationalã, pentru cã as dori sã obtin tot nota 10. Pentru performantele obtinute de mine, multumesc tuturor profesorilor din scoala gimnazialã, care au avut o contributie importantã în formarea mea. Dar în mod special, multumesc doamnei învãtãtoare Adina Stratulat, doamnei diriginte Mihaela Teodoru – englezã, profesorilor de matematicã Marcel Rotaru si Liliana Spînu, precum si profesoarei de fizicã, Rodica Lipsa”, a mentionat Diana Anghelutã.

Bianca Spiridon va fi cu sigurantã un avocat excelent!

Pentru un copil de 14 ani, Bianca are o ambitie de fier si o determinare remarcabilã. Este volubilã, priceputã în arta conversatiei si pare fãcutã pentru cariera de avocat pe care doreste sã o urmeze. Deocamdatã, se pregãteste pentru Evaluarea Nationalã, urmând sã opteze pentru a urma liceul la CNGRC Bârlad, specialitatea Stiinte Sociale sau Stiinte Naturale. Oricare dintre aceste specialitãti, spune ea, o va ajuta sã se pregãteascã pentru a urma cursurile Facultãtii de Drept, dupã ce va absolvi liceul peste patru ani.

“Printre profesorii pe care i-am avut, s-au remarcat trei persoane care m-au ajutat sã-mi gãsesc mult mai usor drumul în viatã. Doamnei diriginte, Mihaela Teodoru, pot spune cã i se acordã mai bine de jumãtate dintre merite, arãtându-mi cât de important este sã dai dovadã de respect si sã muncesti în fiecare zi, fiindcã doar prin muncã apar rezultate. O altã profesoarã care are o însemnãtate la fel de mare este doamna profesoarã de francezã, care mi-a oferit o întelegere si libertate pe care n-am mai întâlnit-o la niciun alt profesor. O ultimã persoanã cãreia as vrea sã-i multumesc, dar nu cea din urmã, este doamna profesoarã de fizicã, o profesoarã pe care fiecare clasã trebuie sã o cunoascã. M-a ajutat sã descopãr nu numai rostul fizicii, dar si rostul muncii si al exersãrii. Le multumesc pentru cã au crezut în potentialul meu si pentru cã m-au ajutat sã îl duc mai departe!”, a spus Bianca Spiridon.

Cleopatra Apostu se viseazã profesor de limba englezã!

Si Cleopatra, cea de a treia fata de 10 din clasa a VIII-a A a Scolii gimnaziale “George Tutoveanu”, de la clasa de englezã intensiv, merge dupã Evaluarea Nationalã la CNGRC din Bârlad, la specializarea Stiinte Sociale. Vrea sã devinã profesor de englezã, urmând ca se înscrie la finalul celor patru ani de liceu la Facultatea de Litere, specializarea românã si englezã. Pe parcursul celor patru ani de gimnaziu a participat la mai multe olimpiade si concursuri judetene si interjudetene, obtinând premiile 2, 3 si mentiuni. “Multumesc în special profesoarei mele de limba românã, Cristina Cãrutasu, si, doamnei diriginte Mihaela Teodorescu, profesor de englezã. Le multumesc pentru ajutorul acordat în cei patru ani de gimnaziu si pentru cã mi-au dezvoltat curiozitatea pentru materiile studiate”, a spus Cleopatra Apostu.

Roxana Iuliana Onica vrea sã ajungã medic

Cea de-a patra sefã de promotie a Scolii Gimnaziale “G. Tutoveanu” din acest an, Roxana Iuliana Onica, se va înscrie si ea tot la CNGRC din Bârlad, la specialitatea Stiintele Naturii. “Sunt atrasã de biologie si chimie, pentru cã pe viitor vreau sã ajung medic. Acum, la absolvirea gimnaziului, vreau sã transmit toatã aprecierea mea doamnei diriginte Mariana Mamalaucã. Încã din clasa a V-a a fost o sursã de influentã pentru dezvoltarea mea în activitãtile scoale si mai ales extrascolare”, a spus Roxana Iuliana Onica.

Raluca Mocanu, sefa clasei patru ani, sefã de promotie la final!

Raluca Mocanu, sefa de promotie a Colegiului National “Gh. Rosca Codreanu”, a terminat cu media 10 în fiecare an, remarcându-se atât prin rezultatele scolare deosebite, cât si prin calitãtile de leader, fiind aleasã sefa clasei pe toatã durata gimnaziului. Va urma cu sigurantã cursurile liceale ale CNGRC Bârlad, la specializarea Matematicã – Informaticã, deoarece doreste sã fie un specialist în IT, mai bine spus, un programator de succes. Are aceeasi pasiune ca a tatãlui ei, profesorul Bogdan Mocanu, de informaticã, care a si pregãtit-o la aceastã materie. A avut ca profesor de matematicã pe doamna Elena Micu. Raluca a fost constant, în perioada celor patru ani de gimnaziu la CNGRC, prezentã la olimpiadele scolare de matematicã si informaticã, unde a câstigat numeroase premii judetene.

“Este o adolescentã tenace si sensibilã în acelasi timp, echilibratã si responsabilã, cu aspiratii deja conturate, sustinute de o personalitate puternicã si o fire optimistã. Totodatã, Raluca este si foarte talentatã, având ca pasiune chitara. A fost o încântare sã o am elevã!”, a precizat prof. Corina Macovei, diriginta Ralucãi Mocanu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ