15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Absolventii de la Pedagogic si Cuza au spus adio anilor de liceu (foto)

- Advertisement -

BUCURIE Strada Republicii din Bârlad a fost invadatã ieri de sute de absolventi de clasa a XII- a de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” si Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”. Îmbrãcati cu robe de culoare neagrã, cu toci pe cap si cu esarfe în diverse nuante, în functie de profil, elevii au mãrsãluit de la scoalã la Primãrie si apoi la Teatrul „Victor Ion Popa”, acolo unde a avut loc ceremonia de premiere. Cel mai emotionant moment a fost anuntarea sefilor de promotie: Marina Mihaela Ignat de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” (media 9,88) si Elena Braga de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” (media 9,96). Spre deosebire de alte orase din tarã, la Bârlad nu existã o traditie ca elevii de clasa a XII- a de la toate liceele sã sãrbãtoreascã simultan „Ziua Absolventului”.

Emotii si lacrimi

Dupã Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, ieri a fost rândul altor douã licee din Bârlad sã organizeze Marsul Absolventilor. Astfel, începând cu ora 09.00, cei aproximativ 180 de elevi care au terminat clasa a XII- a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” au mãrsãluit pe traseul Primãrie- Teatrul „Victor Ion Popa”. Primarul Constantin Constantinescu a tinut sã-i felicite atât pe elevi, urându-le mult succes la examenul de Bacalaureat: „Doream initial sã mã adresez cu «dragi copii», dar a trecut vremea asta. Voi cu totii sunteti deja adolescenti si de acum începeti o viatã nouã. Intrati cu adevãrat în viata realã, adevãratã. Dupã pãrerea mea, ati petrecut pânã acum în liceu cea mai frumoasã perioadã. Dumneavoastrã ati finalizat cursurile unui liceu care se numeste vocational, acolo unde calitãtile unui absolvent sunt multiple. De ce? Pentru cã pe lângã acele calitãti profesionale care tin de matematicã, fizicã si de stiinte exacte, majoritatea dintre dumneavoastrã sunteti înzestrati de bunul Dumnezeu cu har, cu talent: desenati sau pictati bine, ori cântati la un instrument. Vã doresc mult succes la examenul de Bacalaureat!”. De la Primãrie, elevii s-au îndreptat cãtre Teatrul „Victor Ion Popa”, unde a avut loc ceremonia de premiere. Sef de promotie a fost desemnatã eleva Marina Mihaela Ignat, profil Învãtãtor- educator, cu media 9,88. Momentul culminant a fost aruncarea tocilor în aer, imortalizat în zeci de fotografii. Rãmas bun de la colegi si de la cadrele didactice si-au luat ieri si absolventii Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza”. La ora 11.00, acestia au mãrsãluit de la unitatea scolarã pânã la Primãrie, iar apoi la Teatrul „Victor Ion Popa”, unde s-a organizat festivitatea de premiere. Aici, toti elevii au rãspuns „prezent” pentru ultima oarã la strigarea catalogului. Sef de promotie a fost desemnatã eleva Elena Braga, clasa a XII- a A2, cu media 9,96 (si media 10.00 de absolvire a clasei a XII- a). Întâlnirea a adus tuturor celor prezenti la eveniment nu numai lacrimi de bucurie, ci si de tristete, deoarece terminarea liceului reprezintã despãrtirea de colegi, de cei mai buni prieteni si de cadrele didactice. Numãrul elevilor care au absolvit clasa a XII- a în acest an este de 267 (12 clase de zi, o clasã de seral si una cu frecventã redusã). Trist este faptul cã, spre deosebire de alte orase din tarã, la Bârlad nu existã o traditie ca elevii de clasa a XII- a de la toate liceele sã sãrbãtoreascã simultan „Ziua Absolventului”.

„Sunt foarte emotionatã si onoratã în acelasi timp”

ONORATÃ Marina Mihaela Ignat este sef de promotie la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, media celor patru ani fiind 9,88. „Sunt foarte emotionatã si onoratã în acelasi timp, pentru cã am fost desemnatã sef de promotie la Liceul Pedagogic. Am terminat cu media 9,88, dar cu sigurantã as fi putut avea o medie si mai mare. Vreau sã le multumesc, pe aceastã cale, profesorilor care m-au îndrumat si m-au sprijinit pe parcursul celor patru ani de liceu. De asemenea, vreau sã le urez colegilor succes la examenul de Bacalaureat, sã fie puternici si sã aibã încredere în ei. Pe viitor, as vrea sã urmez cursurile Facultãtii de Drept din cadrul Universitãtii «Al. I. Cuza» din Iasi, a declarat Marina Mihaela Ignat.

„Am absolvit clasa a XII- a A2 si sunt sefa de promotie de anul acesta”

FERICITÃ La Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad sef de promotie din acest an este Elena Braga. Media celor patru ani este 9,96. „Am absolvit clasa a XII- a A2 si sunt sefa de promotie de anul acesta. Vreau sã multumesc tuturor profesorilor care au fost alãturi de noi si ne-au cãlãuzit pe parcursul acestor patru ani, prietenilor, colegilor de clasã. Nu în ultimul rând, as vrea sã le multumesc si pãrintilor, pentru cã ei ne-au sustinut în aceastã perioadã si ne-au oferit tot ceea ce ne trebuie pentru a obtine rezultate bune la scoalã. Dupã examenul de Bacalaureat, intentionez sã urmez ASE-ul la Bucuresti, sectia Ciberneticã”, ne-a declarat Elena Braga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.