Abuzuri în care părinții nu și-au crezut copiii (I). Băieţel violat de un vecin de la vârsta de 6 ani și acuzat de mama lui: „Plângea şi m-am gândit că poate minte”

Sorin şi Adina* sunt doi copii care, fără să se ştie, împart aceeaşi dramă. Ambii au fost violaţi, luni la rând, de bărbaţi pe care părinţii lor îi cunoşteau. Și ambii părinți au refuzat să-și creadă copiii. Astăzi, cazul lui Sorin.

„Băiatul a plâns când i-am zis că trebuie să mergem la poliţie şi m-am gândit că poate el minte”, explică mama lui Sorin de ce, timp de un an, nu a depus plângere. „Am stabilit cu soțul să nu mergem la poliţie, pentru că doi dintre agresori sunt rude cu noi şi n-am vrut să se audă în sat”, spune şi mama Adinei.  Vreme de doi ani, ea a trecut cu vederea abuzurile la care era supusă fetiţa. Adina avea 9 ani când a fost violată prima oară. Sorin – 6 ani. „An unbelievable story of rape” e titlul unui articol premiat în 2016 cu Pulitzer. Dezvăluie cazul unei fete de 18 ani pe care nimeni nu a crezut-o după ce a fost violată. Marie a fost stigmatizată de cei din jur şi acuzată de inducerea în eroare a organelor judiciare, dar s-a demonstrat că ea spunea adevărul, după ce violatorul în serie care o atacase a fost prins. „Unbelievable”, serialul inspirat din acest caz real, a primit numeroase premii şi a emoţionat o lume întreagă. Adina e o fetiţă de 11 ani din Suceava. Sorin are 9 ani şi locuieşte în județul Iaşi. Poveştile lor seamănă cu cea a adolescentei din oraşul american Lynnwood. Dar pe Adina şi pe Sorin cei care i-au privit cu neîncredere n-au fost poliţiştii sau nişte străini, ci chiar părinţii lor. Singurul ajutor a venit de la un alt copil Într-o zi, când era la joacă pe uliţa din sat, Sorin le-a povestit prietenilor lui tot ce i se întâmplă atunci când merge în casa de alături. Vecinul de 42 de ani, bărbat căsătorit şi cu doi copii, îi ceruse să rămână „secretul lor”, iar băieţelul de 6 ani a crezut că e doar o taină oarecare.  Aşa că le-a destăinuit celorlalţi copii cum, de câteva luni, când merge acolo, bărbatul îl ia uneori deoparte, apoi el se dezbracă, îl pune să-i facă sex oral şi-i spune apoi să înghită, „că este ceva dulce, cu gust de ciocolată”. Motivul pentru care relatăm expresia este acela de a vedea cum apropiații și comunitatea refuză, deseori, să-i creadă pe cei mici, chiar dacă relatarea abuzului lor este detaliată, inocentă și tulburătoare.
Citeşte întreaga ştire: Abuzuri în care părinții nu și-au crezut copiii (I). Băieţel violat de un vecin de la vârsta de 6 ani și acuzat de mama lui: „Plângea şi m-am gândit că poate minte”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ