Abuzuri post-Brexit în Marea Britanie. Cetățeni UE luați din aeroport, închiși în centre de detenție și apoi expulzați

Un angajat italian al sistemului de sănătate din Marea Britanie (NHS) a povestit groaza prin care a trecut când nepoata sa a sosit din Italia pentru o scurtă vizită și s-a trezit într-un centru de detenție înconjurat de sârmă ghimpată.

Este doar unul din cazurile de abuz înregistrate în Marea Britanie post-Brexit. The Guardian scrie că ostilitatea cu care autoritățile din Marea Britanie îi tratează pe potențialii imigranți care provin din UE îi traumatizează pe vizitatorii europeni, iar străinii stabiliți aici se tem să-și mai cheme rudele în vizită. Cea mai mică suspiciune că cineva ar putea intra în Anglia pentru a-și căuta un loc de muncă este adesea suficientă pentru ca acea persoană să fie plasată într-un centru de detenție până la o săptămână, iar apoi expulzată în țara de origine. Reclamațiile rudelor și familiilor gazdă din Marea Britanie au rămas până acum fără răspuns sau au fost ignorate de Ministerul de Interne și de unii parlamentari, mai scrie The Guardian. Tânără din Italia care își vizita unchiul, dusă în spatele gratiilor Giuseppe Pichieri, care lucrează pentru NHS de 15 ani, a declarat pentru prestigioasa publicație că pe 17 aprilie a așteptat ore întregi în aeroportul din Heathrow, împreună cu fiica sa de 4 ani, pentru a-și lua nepoata, Marta Lomartire, în vârstă de 24 de ani. Dar ea nu a mai sosit. A fost oprită, chestionată și i s-a emis un ordin de expulzare înainte de a fi închisă în centrul de detenție Colnbrook, peste noapte.
Citeşte întreaga ştire: Abuzuri post-Brexit în Marea Britanie. Cetățeni UE luați din aeroport, închiși în centre de detenție și apoi expulzați

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ