spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Acareturile lui Bogos de la Vanbet au ars și au dat mari bătăi de cap pompierilor!

- Advertisement -

GHINIONIST…Omul de afaceri Fãnel Bogos pare lovit de ghinion si belelele se tin lant la firma pe care o conduce. Dupã o serie de probleme, iatã cã un incendiu de proportii, izbucnit sãmbãtã seara, la depozitul de furaje din Sãlcioara, comuna Banca, aduce, încã o datã, Vanbet-ul în prim plan. Alarma a fost datã în momentul în care s-a fãcut schimbul de turã si muncitorii au observat flãcãrile care au izbucnit la containerele care adãposteau 16.000 de tone de cereale. Pompierii au intervenit cu 12 autospeciale si 40 de militari si au reusit ca, dupã aproximativ 12 ore, sã tinã incendiul sub control. Din acest motiv, o parte din masini s-au retras. La fata locului au mai rãmas 4 autospeciale si echipajele acestora, ajutati de 36 de angajati ai firmei Vanbet, sã stingã incendiul care se manifesta la o parte din containere. La final, pompierii vasluieni au si misiunea de a stabili cauzele care au dus la izbucnirea prãpãdului de la Sãlcioara.

Nimeni nu-l poate egala pe Fãnel Bogos, administratorul firmei Vanbet, atunci când vine vorba de ghinion. Dupã ce firma sa a fost implicatã în câteva scandaluri, mai ales cu ouã sau carne de pui retrasã din marile magazine, de data aceasta, necazul lui Bogos îl reprezintã un incendiu. Alarma a fost datã sãmbãtã noaptea, la schimbul de turã, când muncitorii au observat flãcãri iesind din tancurile cu cereale montate în curtea Fabricii de Nutreturi Concentrate din Sãlcioara, comuna Banca. A fost datã alarma si, la fata loculului au ajuns, într-un final, 12 autospeciale. Initial, la miez de noapte, trei masini de pompieri se chinuiau sã stingã incendiul, iar circulatia pe Drumul European a fost închisã o perioadã. Fortele au fost apoi suplimentate. Timp de aproximativ 12 ore, pompierii au încercat si au reusit, într-un final, sã limiteze flãcãrile si sã le tinã sub control. Dumincã seara, la fata locului mai rãmãseserã 4 autospeciale si echipajele lor, ajutati de 36 de anagajati ai firmei Vanbet. Misiunea lor era aceea de a lichida incendiu dar, dupã cum spuneau cei de la fata locului, nu era o misiune deloc usoarã si care mai cerea mult timp.

Bogos face saltul de la Salmonella, la incendii

Primele probleme apãrute de firmele conduse de Fãnel Bogos fac referire la furtul de bani din incintã. În 2018, firma Vanbet a fost furatã de 2 milioane de lei. Astfel, în luna ianurie, un angajat reuseste sã fure aproape 60.000 de lei, bani proveniti din încasãri. În luna aprilie, o nouã spargere este datã la un depozit al firmei din judetul Galati. De data aceasta, hotii reusesc sã se facã nevãzuti cu 800.000 de lei asupra lor. Ultimul „tun”, si cel mai mare, a fost dat în luna iunie, la ferma de pui din Sãlcioara. Dintr-un seif, hotii reusit sã fure 1,1 milioane de lei. Au urmat apoi scandalurile cu produse infestate cu Salmonella. În 2020, Vanbet a introdus pe piatã un lot de ouã cu Salmonella, bacterie care poate provoca afectiuni grave. Lotul de ouã a ajuns în marile lanturi de magazine din România. Anul acesta, o alertã alimentarã a fost datã de comisarii Autoritãtii Nationale pentru Protectia Consumatorilor dupã ce în mai multe produse de pasãre a fost descoperitã salmonella. Reprezentantii ANPC au anuntat cã, autoritãțile CRPC Bucuresti Ilfov au fãcut controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny) si au descoperit produse având suspiciunea infestãrii cu salmonella. Au fost prelevate probe de piept de pui cu os si piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 si lot 1041203, producãtor  SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judetul Vaslui. În urma analizelor de laborator a fost confirmatã prezența salmonellei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.