10.8 C
Vaslui
01-apr.-2023

UPDATE: Victima accidentului din fața sediului ISU Vaslui, în stare gravă (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE: Transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a avut nevoie de îngrijiri suplimentare. Mai mult, din cauza rănilor suferite și care i-au pus viața în pericol, medicii vasluieni au decis trasferul la un spital de specialitate din Iași și au chemat, în ajutor, elicopterul SMURD. Martorii povestesc că, imediat după producerea accidentului, bărbatul de pe trotinetă s-a ridicat în fund dar, la scurt timp, a leșinat. Suferise o lovitură puternică în zona capului și prima reacție s-ar fi datorat adrenalinei.

Accident cu trotineta chiar în fața sediului ISU Vaslui

NOROCOS… Încă de la primele ore ale dimineții, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 32 ani care a suferit un accident chiar în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Vaslui. Bărbatul conducea o trotineta electrică, iar la un moment dat, și-a pierdut echilibrul și s-a prăbușit pe asfalt. Victima a primit primul ajutor chiar de la militarii care se pregăteau pentru schimbarea turei de serviciu. De asemenea, la fața locului a fost solicitată și o ambulanță. Până la sosirea unui echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui, salvatorii vasluieni au oprit hemoragia victimei și i-au imobilizat gâtul cu un guler cervical. După acordarea de îngrijiri medicale la locul accidentului, bărbatul este transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pentru investigații suplimentare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. ISU a chemat salvarea de la Ambulanta care a venit dupa 20 minute, nu puteau sa-l duca ei la spital cand aveau ambulanta SMURD in curte ?

  • Bună dimineața!

   Mă numesc Stanciu Marius și vă răspund la întrebare în calitate de purtător de cuvânt al instituției acuzate că nu a transportat victima la spital, deși „aveau ambulanța SMURD în curte”.
   Stimate domnule Rareș, în momentul producerii accidentului, toate ambulanțele SMURD din municipiul Vaslui erau deplasate la alte cazuri, drept pentru care a fost necesar ca din dispeceratul integrat, la acest caz să fie direcționată o ambulanță SAJ. Dacă doriți să vă convingeți de acuratețea datelor furnizate, vă rog să formulați o solicitare în baza Legii 544/2001, iar după ce veți primi răspunsul, de asemenea, vă rog, să îl publicați, tot sub acest nume, pe rețelele de socializare.
   Vă rog ca înainte de a lansa în spațiul public anumite acuzații la adresa unei instituții aflate în slujba comunității, să verificați cele presupuse de dumneavoastră.
   Referitor la cea de-a doua acuzație, dar care, din fericire nu privește nicidecum instituția pe care o reprezint, și anume „salvarea de la Ambulanța care a venit după 20 minute” , vă pot comunica faptul că ambulanța aparținând SAJ Vaslui a ajuns la caz în mai puțin de cinci minute, iar acest fapt poate fi foarte ușor dovedit cu înregistrarea (neîntreruptă) audio-video, în care sunt surprinse momentele solicitării respectiv sosirii autospecialei de intervenție.

   Reiterând rugămintea de a verifica în prealabil acuzațiile formulate (iar aici merg pe supoziția că gândurile dumneavoastră au fost dintre cele mai curate), vă salut cu respect și considerație.
   Stanciu Marius

   • In calitate de tata al accidentatului multumesc foarte mult pentru ajutorul si profesionalismul dat dovada de angajatii SMURD ,SAJ Vaslui si nu in ultimul rand UPU Vaslui , fara de care totul ar fi avut un final nefericit.
    Ar fi bine sa nu ne dam cu parerea daca nu stim despre ce este vorba.

 2. da,propun si eu ca toti care merg pe trotineta electrica sa poarte in primul rin veasta fluorescenta si sa aiba cit de cit un permis sa conduca pe drumurile publice ,pntru ca asa oricine se urca poate fi drogat sau beat si pune in siguranta viata celorlalti,copii,batrini chiar si soferi. semnez

  • Poate că ceva mai multă empatie pentru o persoană aflată ijtr-o situație gravă în acest moment, nu v-ar strica.
   Să înțeleg că alt motiv de „hate” nu ati găsit? Să înțeleg că principala cauză a accidentului a fost masa corporală a nefericitului conducător de trotinetă electrică?
   Am fost martor, am văzut ce s-a întâmplat… Victima a dat să ocolească o groapă, a făcut ușor stânga și a dat să revină în linie dreaptă, iar in acel moment, pentru o fracțiune de secundă, s-a blocat roata din față a trotinetei. Urmarea? Victima a fost aruncată și a căzut direct în cap… nici măcar nu a avut timp să încerce amortizarea căzăturii.
   Vă rog, poate că ceva mai mult echilibru, nu v-ar strica.

   P.S.
   Sunt de acord cu faptul că trebuie, într-un mod sau altul, limitată uzitarea acestor mijloace de locomoție, din cauză că sunt, extrem de nesigure, atât pentru utilizatori, dar mai ales, pentru ceilalți participanți la trafic.
   Părinții care achiziționează trotinete electrice pentru copiii lor, sunt cel putin inconștienți, iar în cazul în care, minorul este implicat într-un eveniment nefericit, aceștia trebuie să suporte înzecit consecințele.

 3. Propun ca si pentru trotinetele electrice sa existe permis de conducere si varsta minima de acordare sa fie 16 ani. Exista si in Vaslui prea multi retardati care nu stiu cum sa mearga pe trotineta si pe unde.Ii vezi toata ziua prin zonele centrale aglomerate trecand razant printre pietoni pe trotuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.