8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Accident cumplit: ambulanță cu un copil intubat și în stare gravă, izbită de o mașină, în trafic! (FOTO)

- Advertisement -

GHINIOANE ÎN LANȚ… Grav accident de circulație în Bârlad, în care a fost implicată o ambulanță ce se afla în misiune. Salvarea a fost solicitată în Vulpășeni, comuna Băcani, acolo unde un copil de 14 ani a fost lovit de o mașină. Cadrele medicale l-au găsit în stop cardiorespirator. Au făcut eforturi uriașe, l-au resuscitat și au reușit să îi reponească inima. Ghinioanele s-au ținut lanț. Ambulanța care îl ducea pe copilul intubat la spital a fost lovită de un autoturism care a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autosanitarei de la Substația Bârlad. Accidentul s-a petrecut în momentul în care asistentul medical îl resuscita pe copil, care intrase din nou în stop cardiorespirator. Băiatul a fost preluat de o altă ambulanță și transportat în stare critică la spital. Și asistentul medical de pe ambulanță a fost transportat la spital, având o contuzie urâtă la coloană.

În satul Vulpășeni, comuna Băcani, un grup de copii a traversat drumul din stația de microbuz, spre sat. O mașină, condusă de un șofer de 63 de ani, din Bârlad, a acroșat un băiat de 14 ani, care ar fi încercat să tarverseze și el, fugind spre ceilalți copii. A fost trimisă o ambulanță B1 SAJ cu medic. Victima a fost găsită în stop cardiorespirator. S-a reușit resuscitarea și a fost transportat, intubat, la Spitalul Bârlad, copilul fiind în comă de gradul IV.

Al doilea accident!

Ambulanța ce venea de pe B-dul Epureanu, care se întorcea cu copilul în comă și intubat mergând spre spitalul bârlădean, la intersecția cu strada Republicii din zona Grădină, a fost lovită și ea de o altă mașină, care a ignorant complet semnalele acustice și luminoase ale ambulanței. Asistentul de pe ambulanță a suferit o contuzie la coloana vertebrală. Atât copilul cât și șoferul ambulanței au fost transportați cu o altă ambulanță la Spitalul Bârlad pentru investigații. Șoferii toți implicați, și cel care a produs accidentul de la Vulpășeni și cel care a lovit ambulanța la Bârlad, ultimul în vârstă de 43 de ani, din Bârlad, precum și șoferul de pe ambulanța, au fost testați pentru alcool, rezultatul fiind negativ. Grav este că, tocmai când asistentul de pe ambulanță resuscita minorul aflat în stare gravă, care intrase iar în stop cardiorespirator, atunci a avut loc al doilea accident, cel în care a fost lovită ambulanța. Starea minorului este gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire. “În data de 29 iunie s-a prezentat în Compartimentul de Primiri Urgențe un copil de 14 ani, adus în stare gravă, Comă gradul IV postresuscitare. Din accidentul rutier în care a fost implicată ambulanța a rezultat și accidentarea unui asistent medical din cadrul SAJ Vaslui. Starea colegului asistent este bună, prezintă un Traumatism toraco-abdominal și la coloana vertebrală”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean. Poliția a întocmit două dosare penale, unul pentru accidentul din Vulpășeni și al doilea pentru cel în care a fost implicată ambulanța din Bârlad, pentru “vătămare corporală din culpă”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ăștia sunt revoltații care țipă că ambulanța, poliția și pompierii, folosesc excesiv semnalele acustice și luminoase!
    Într-o zi, ca șofer, dacă întâlnești in trafic o mașină din cele de mai sus căreia esti obligat să ii dai prioritate și te apuci de țipat că ăștia fac abuzuri. Uite că nu este așa! Ăștia, poate salvează vieți!
    De ce nu te deranjează proștii care parchează aiurea, care blochează intersecțiile, care circulă cu viteză mult redusă sub limita legală, etc? La ăia de ce nu țipi? Curios! Am ajuns total împotriva autorităților că ne permitem, avem curaj, dar impotriva semenilor noștri care ne încurcă mult mai mult in trafic suntem fără grai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.