spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Accident de muncă: o femeie a căzut de pe o scară și și-a rupt mâna!

- Advertisement -
ATENȚIE LA SCĂRI… O femeie din Bârlad și-a rupt mâna la locul de muncă, iar ITM-ul a trimis val-vârtej o comisie ca să cerceteze împrejurările

GHINION… O femeie de 37 de ani, din Bârlad, a căzut de la o înălțime de 2 m, de pe o scară, suferind o fractură de antebraț și o contuzie de bazin, potrivit SAJ Vaslui, Substația Bârlad. Evenimentul s-a petrecut joi, 17 august , la un depozit de produse alimentare din strada Tecuciului nr.2 . Angajatorul a fost onest și a anunțat imediat la ITM Vaslui, accidentul de muncă. Conducerea instituției a trimis o comisie la agentul economic , pentru cercetări.

Victima era conștientă și prezenta o fractură de antebraț și o contuzie de bazin, fiind transportată la spitalul bârlădean. Femeia era conștientă când a fost preluată de un echipaj de la SAJ Bârlad și a fost transportată la CPU.

„Pe 17 august a.c., în jurul orei 10, se prezintă o pacienta în vârstă de 37 de ani, conștientă, stabilă hemo-dinamic și respirator. După anamneza și efectuarea investigațiilor radiologice, Computer Tomograf la coloană, radiografie antebraț stâng și ecografie abdominală, pacienta prezintă o fractură de epifiză distală radius stâng, cu deplasare. Pacienta s-a internat în secția de Ortopedie pentru tratamentul chirurgical al fracturii”, a precizat managerul spitalului bârlădean, Ciprian Cosmin Feraru.

Inspectorul de muncă în cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, a precizat referitor la la vătămarea lucratoarei G.L.M, angajata un depozit, ce a constatat și ce măsuri se vor lua.

„În data de 17.08.2023, în jurul orei 10.10, am fost sunat de către domnul Inspector Sef Adjunct SSM și anuntat că la depozitul aparținând unui depozit din Bârlad, str.Tecuciului, nr.2, a avut loc un eveniment. Din constatările de la fața locului, precum și din documentele ridicate, reies următoarele: Femeia presta activitate în baza contractului de munca în meseria de lucrator comercial. În timp ce aceasta îndeplinea sarcinile de muncă stabilite de conducerea unității, utilizând o scara de acces de înălțime mică de circca 2 m, în încercarea de a avea acces la un raft superior, s-a dezechilibrat și a căzut, accidentându-se. Imediat șeful de depozit a anuntat la 112 evenimentul, la fața locului prezentându-se lucrătorii de pe ambulantă care au acordat primul ajutor victimei transportând-o la Spitalul municipal de Urgenta «Elena Beldiman» din Bârlad. Evenimentul a fost. comunicat de către angajator la ITM Vaslui, urmând ca cercetarea să fie efectuată de către o comisie numită de angajator”, a menționat inspectorul ITM Vaslui, Ionuț Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. ”…și-a rupt mâna”? Literar ar fi :…si-a rupt o mână…și-a rupt mâna stângă..”, dar nu ”și-a rupt mâna”, fiindcă nu are o singură mână, ci două. Atenție la diferențele dintre limba română populară și cea literară. La fel : si-a rupt piciorul ”( corect : un picior” sau ”piciorul stâng”-dacă vrei să fii foarte precis) . La fel : ”il doare măseaua ” nu e corect., ci :”Il doare o măsea” sau mai multe, fiindcă nu are numai una) etc.

  2. În urma unui accident de mașină, lui Bulă îi este amputat un picior.
    – Domnule doctor, vreau să iau acasă piciorul pe care mi l-ați amputat.
    – De ce?
    – Pentru că este dreptul meu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.