Accident grav cu un autocar Atlassib, la Sibiu

Doi oameni au murit duminicã si mai multi au fost rãniti dupã ce autocarul în care se aflau s-a rãsturnat pe DN1, în judetul Sibiu. Autocarul fãcea curse dinspre Italia, de la Roma, spre Vaslui si Suceava. Pasagerii care au scãpat cu viatã au iesit pe geamuri. Sapte persoane, dintre care trei în stare gravã, au fost transportate la Spitalul Judetean Sibiu. Purtãtorul de cuvânt al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat cã alte persoane, care aveau contuzii, au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. Printre persoanele rãnite sau decedate nu s-au numãrat vasluieni, conform informatiilor neoficiale.

Accidentul a avut loc pe DN 1, în localitatea sibianã Mohu, duminicã, la ora 13.00. Autocarul s-a rãsturnat în afara soselei, iar traficul nu a fost afectat. Oamenii veneau de la Roma spre Suceava. Din primele verificãri a reiesit cã autocarul s-a rãsturnat în sant dupã ce soferul a tras brusc de volan pentru a evita coliziunea cu autoturismul din fatã. În încercarea de a evita un impact, soferul autocarului a virat brusc însã a intrat în balans si s-a rãsturnat. Anchetatorii iau în calcul si ca soferul autocarului sã fi adormit la volan. Dupã primirea apelului privind producerea accidentului, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Sibiu a fost pus în aplicare planul rosu de interventie care prevede mobilizarea de forte si mijloace auto suplimentare. La fata locului s-au deplasat patru autospeciale complexe de interventie si de descarcerare si douã autospeciale SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Sibiu, precum si cinci ambulante din cadrul Serviciului judetean de ambulantã Sibiu. Totodatã la locul accidentului au actionat sapte politisti rutieri si echipa de cercetare.

În urma accidentului care a avut loc în aceastã dimineatã în jud. Sibiu si în care a fost implicat un autocar ce se întorcea din Italia, viceprim-ministrul pentru securitate nationalã, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a cerut Departamentului pentru Situatii de Urgentã sã monitorizeze actiunea de interventie a efectivelor MAI si sã fie informat cu privire la evolutia stãrii rãnitilor. Accidentul s-a soldat cu decesul a douã persoane si rãnirea altor sapte, care au fost transportate la spital, trei fiind în stare gravã. Autocarul venea din Italia si se îndrepta spre judetul Suceava, fãcând curse regulate si prin Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ