O asistentã de la ATI, spulberatã de un vitezoman pe strada Libertãtii, a primit primele îngrijiri medicale de la politistul erou, Alexandru Mãlãncus

GEST EMOTIONANT…O asistentã medicalã de la ATI, de 4 3 de ani, din cadrul Spitalului Judetean Vaslui, a fost spulberatã de o masinã care a intrat cu vitezã într-o intersectie de pe splaiul pârului Delea din zona Gãrii a orasului Vaslui, asa cum Vremea Nouã deja a anuntat. Femeia a fost prinsã între masina sa si o masinã ricosatã din impact, fracturându-i un piciorul destul de urât. Accidentul s-a petrecut chiar sub ochii politistului erou, Alexandru Mãlãncus, care de acum ne-a obisnuit cu extraordinarul sãu spirit civic. Acesta nu a ezitat sã acorde primul ajutor victimei. S-a dezbrãcat de geaca sa de politist, pe care a asezat-o femeii sub cap si apoi i-a pansat rana, folosind materialele de prim ajutor din trusa masinii sale de politie. “Accidentul s-a produs chiar în fata noastrã. M-am îngrozit când am vãzut cum a fost strivitã femeia. Am coborât cu colegul meu din masinã, inspectorul principal, Claudiu Nicola, si i-am acordat acesteia primul ajutor. Colegul meu a avut grijã ca cei implicati în accident sã nu plece de la locul faptei, fiindcã fusese implicate numai putin de patru masini. Am vãzut-o pe sãraca doamnã cum stã cu tâmpla pe asfaltul rece, m-am dezbrãcat de geacã si i-am asezat-o sub cap. Rana de la picior era urâtã de tot. Practic, osul s-a frânt ca o grisinã. Am pus pansament din trusa masinii si apoi am acoperit piciorul cu blana de la geacã. Bãtea vântul îngrozitor si era frig. A venit ambulanta si s-au ocupat apoi dumnealor de caz. Din câte am înteles, femeia este acum în operatie la Spitalul Judetean. Sper sã se facã bine”, a spus politistul erou care nu este la prima sa ispravã de acest gen. Reamintim cã acesta a salvat un copil în Bulgaria, când se afla în concediu, dupã ce minorul se înecase cu un sâmbure de piersicã si nu mai putea respira, apoi a mai prins un hot, tot în timpul sãu liber, care tocmai fusese surprins cum sustrage produse dintr-un hipermarket sau cazul copilului pierdut în zona Pietei Traian, care se speriase si începuse  sã plângã. Faptele sale bune nu au fost tot timpul apreciate. De exemplu, în cazului hotului prins în hipermarket a fost târât prin procese, însã entuziasmul sãu nu i-a dispãrut. Cum este si cazul de astãzi, când acesta s-a implicat, dând dovadã de un extraordinar spirit civic. Culmea, astãzi este si Ziua Politiei si iatã cã Alexandru Mãlãncus, împreunã cu colegul sãu, Claudiu Nicola, au ales sã o petreacã altfel, ajutând oamenii simpli de pe stradã.

Mãlãncus, tot timpul pe fazã! Este mereu în cele mai fierbinti locuri!

Dinamica accidentului a fost una cu ghinion pentru asistenta medicalã care tocmai coborâse din masinã. Aceasta se îndrepta spre portbagajul masinii sale, când un automobil condus de un tânar de 22 de ani din Vutcani, care circula cu vitezã, a intrat în intersectia care dãdea în splaiul pârâului Delea, a acrosat o autoutilitarã parcatã, iar aceasta la rându-i a lovit masina asistentei, prinzând-o pe aceasta la mijloc. În carambol a mai fost implicate si alte douã masini. Una care era parcatã si alta care venea de pe strada Libertãtii si circula spre pasajul de sub podul de la Garã. Alexandru Mãlãncus ne-a explicat cum s-a petrecut totul: “Vã rog ca datele oficiale sã le luati de la purtãtorul de cuvânt. Eu vã spun ce am vãzut, fiindcã totul s-a petrecut sub ochii nostri. Masina care a coborât de pe strada Zimbrului, venea cu vitezã spre splai si nu a dat prioritate, acrosând o altã masinã ce circula regulamentar. Din carambolul creat autoutilitara parcatã a ricosat în masina doamnei asistente. A fost un ghinion teribil pentru ea. Aceasta probabil coborâse din masinã si se îndrepta spre portbagajul masinii sale, când a fost lovitã. Dacã totul s-ar fi întâmplat cu o secundã mai târziu, aceasta nu ar fi fost rãnitã. Eu, împreunã cu domnul inspector principal, veneam dinspre Motor Grup si mergeam spre Muntenii de Jos. Am luat-o pe strada Libertãtii pentru a evita aglomeratia de pe Traian, dar mã bucur cã am ales aceastã rutã, fiindcã am putut fi lângã femeia rãnitã, pânã a venit ambulanta. Eram în timpul serviciului, dar nu ne-am ocupat noi de anchetã. Au venit colegii nostri de la Biroul Municipal, care au fãcut mãsurãtori si au stabilit dinamica accidentului. De aceea, pentru date oficiale, trebuie sã vorbiti cu purtãtorul de cuvânt”, ne-a mai spus Alexandru Mãlãncus. Purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui ne-a declarat cã soferii implicati în accident nu erau sub influienta alcoolului, iar permisele lor de conducere erau în regulã si cã s-a început urmãrirea penala sub aspectul sãvârsirii infractiun ii vãtãmare corporalã din culpã. Au fost prelevate probe si de la asistenta medicalã, chiar dacã aceasta era pieton în momentul producerii accidentului, fiindcã s-a presupus cã aceasta a condus masina înainte de eveniment. Si rezultatul probelor sale au fost negative.

 
19 COMENTARII

 1. DOMNULE PRIMAR, CE MAI AȘTEPTAȚI, ALTE VICTIME? REGLEMENTAȚI CIRCULAȚIA ÎN MUNICIPIU! PUNEȚI PESTE TOT LIMITATOARE DE VITEZĂ, TRĂIM ÎNTR-O COMUNITATE CU BĂTRÂNI ȘI COPII, ESTE ORAȘ, NU PISTĂ DE RALIU!
  PUNEȚI PESTE TOT CAMERE VIDEO CU RADAR, CA ÎN NORVEGIA! CINE GREȘEȘTE PRIMEȘTE AMENDA ACASĂ.
  CIRCULAȚIA ÎN ORAȘ REGLEMENTATĂ LA 30 – 40 KMH.
  V-AM VOTAT, FACEȚI TREABĂ!

 2. Cum spuneam. Vin cocalarii din rural in oraș și cu performanțele lor în materie de șofat, reușesc cele mai crâncene accidente. Poate ne prezintă și nouă politia rutieră o statistică cu câte accidente sunt produse de soferasii astia din rural pe strazile din Vaslui, din numarul total de accidente. Si poate le mai spune cineva acestor șoferi ca in oraș se circulă altfel decat la țară, unde te plimbi cu masina de la birt la domiciliu la fel cum o făceai cu căruța

 3. Băniuesc că este fiul fostului cpt.Mălăncuș… la fel.. un om de ispravă.Dacă da…merită toate felicitările și să o țină tot așa.

 4. Agentul erou, care conduce Merțul de DJ cu telefonul la ureche si depaseste pe linie continua, in curba, in dreptul spalatoriei de pe varianta.

 5. Oricum, felicitari omului legii!
  Un adevarat model, ca taitudine civica, si pentru politisti si pentru noi, cetatenii de rand.
  Felicitari domnule Malancus! Le meritati!

 6. De ce postați o altfel de știre fără să aveți date reale despre ce s-a întâmplat. Accidentul se datorează vitezei mult peste limita legală pe care șoferul care a cauzat incidentul o avea în momentul impactului. Femeia NU traversa strada ci era în parcare și prelua un pachet de la curier când șoferul a intrat în mașină curierului și a prins-o pe aceasta între mașina menționată și cea personala. Va rog frumos și cumsecade ( deși știu că nu am pe cine )sa nu mai postați astfel de articole fără să fiți informați!

 7. Traversarea strazii se face pe trecerea de pietoni dupa ce te ai asigurat ca nu se apropie nici un vehicul, cel putin 25 de metri. Daca traversezi ca prostu si vorbind la telefon ai sanse mari sa mori, succes.

 8. Vorbiți prostii ca de obicei…. Traversare prin loc nepermis…poate citește primarul și pune limita de 30 și obstacole de limitare a vitezei….vor fi multe… E doar o chestiune de timp

LĂSAȚI UN MESAJ