19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Accident musamalizat

A fost sau n-a fost…accident?

INCREDIBIL În comuna Mãlusteni, sãtenii sunt extrem de revoltati pe atitudinea unui consilier local al comunei, Mirel Balaban si pe directorul scolii din localitate, Maria Spulber. Cei doi se aflau vineri, 17 decembrie, în masina condusã de consilierul Balaban, când acesta a lovit un copil, pe Marius Nazarie, de 13 ani. Accidentul, recunoscut de consilierul Balaban, n-a fost raportat la politie, pe motiv cã pãrintii acestuia au spus cã nu are nimic. “Eu n-am vãzut copilul, cã a fugit în casã, dar mama lui a zis cã nu are nimic. Nu a fost accident rutier, pentru cã el s-a lovit de masina mea, dar nu avea nimic, cã am vãzut cum a fugit în casã”, se dezvinovãteste Mirel Balaban. Copilul a ajuns a doua zi la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad cu fracturã de tibie, treimea inferioarã, acum fiind cu piciorul imobilizat în aparat gipsat, dupã o internare de 48 de ore. Politia din Mãlusteni face cercetãri abia acum, dupã ce jurnalistii au început sã se intereseze dacã a fost sau nu accident.

Un caz ciudat s-a petrecut în comuna Mãlusteni, satul Lupesti, pe 17 decembrie. În acea zi, Marius Nazarie, de 13 ani se întorcea acasã, în jurul orelor 13.00, având un brat de coceni, pentru a face focul. Din cauzã cã ningea si vizibilitatea era redusã, copilul a fost acrosat de masina condusã de consilierul local Mirel Balaban, care o ducea acasã pe Maria Spulber, directoarea scolii coordonatoare din Mãlusteni. De aici, nimeni nu mai stie ce s-a întâmplat, existând mai multe versiuni. Cert este cã la Spitalul de Urgentã « Elena Beldiman» din Bârlad, copilul apare a doua zi, pe 18 decembrie, internat cu diagnosticul de «fracturã de tibie, treimea inferioarã» fiind necesarã internarea lui pentru 48 de ore. La Postul de Politie Mãlusteni nu apare raportat nici un incident rutier. Totusi, sãtenii spun cã a fost accident rutier, fiind extrem de revoltati cã pãrintii copilului sunt sãraci si lucreazã cu ziua în casa directoarei Maria Spulber si cã sunt fortati sã nu spunã nimic. Cu alte cuvinte, sãtenii spun cã se încearcã musamalizarea unui accident rutier, pentru cã Mirel Balaban ar fi un consilier “cu relatii”, bun amic cu directoarea scolii, Maria Spulber. Adicã un copil este lovit de masinã si din punctul lui de vedere, n-a fost accident!

Varianta Mariei Spulber: n-a fost accident!

“Eu veneam de la scoalã, mã ducea domnul Balaban acasã si copilul acela avea niste coceni în brate. Avea si cãciula pe ochi, n-a vãzut masina si s-a atins un pic de masinã, atât a fost. Nu a fost accident de masinã, deoarece copilul a plecat acasã cu maicã-sa, n-a fost niciun accident, cine v-a spus cã a fost accident? Pãrintii copilului au fost acolo, au plecat cu copilul, n-a fost nici o problemã! Cine v-a informat, v-a informat gresit. El si-a fracturat piciorul poate la sanie, a doua zi, sâmbãtã, dar vineri nu a fost accident, pentru cã doar s-a lovit copilul de masinã, el este vinovat, cã el a intrat în masinã! Nu a fost nici un accident”, a spus Maria Spulber, care a recunoscut impactul dintre copil si masinã, dar n-a fost accident!

Varianta lui Balaban : « Copilul a fugit pentru cã a izbit masina si i-a fost fricã »

«Copilul mergea cu niste coceni si s-a atins de masina mea, lateral spate. El a încercat sã traverseze drumul, ningea afarã si nici eu nu l-am vãzut la început, dar când l-am zãrit, am încercat sã ocolesc pe stânga, însã el s-a atins de coltul masinii. Am oprit pe loc masina, însã el a fugit în curte iar mama lui a spus cã nu are nimic, a fugit pentru c-a izbit masina si i-a fost fricã. Eu chiar am insistat sã vinã copilul, sã vorbesc cu el, dar maicã-sa a zis cã nu are nimic. Am fost sunat astãzi (ieri – nr.r) de seful de post care m-a întrebat “Bãi, tu ai fost implicat într-un accident rutier cu masina? Nu, i-am zis, nici vorbã de asa ceva, copilul nu l-am accidentat, el s-a lovit de masinã”, ne-a spus Mirel Balaban, recunoscând si el cã a lovit copilul dar nu si cã acesta si-a rupt atunci piciorul, deci : n-a fost accident !.

Misterul se adânceste : politia face cercetari !

Am încercat sã obtinem un punct de vedere al IPJ Vaslui, referitor la faptul cã s-a petrecut un accident rutier, cu o victimã, un minor, dar accidentul nu apare raportat la politia din comuna Mãlusteni. “Asa este, nu apare nici un eveniment rutier înregistrat la Politia din Mãlusteni. Totusi, în urma solicitãrii dumenavoastrã am sunat la Spitalul de Urgentã din Bârlad si apare întradevãr copilul internat, cu fracturã de tibie, dar nu a fost declarat nic un accident de circulatie, de cãtre pãrintii acestuia. Nu s-a depus nici o plângere, însã agentii de politie din comuna Mãlusteni au început o anchetã pentru a verifica dacã sesizãrile în cazul acestui minor sunt reale”, a precizat Lordana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here