spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

Accidentat într-o groapă, un ieșean face o “gaură” de peste 32.000 de lei în bugetul Consiliului Județean Vaslui

- Advertisement -
BUN DE PLATĂ… Consiliul Județean Vaslui va trebui să plătească despăgubiri unui ieșean care s-a accidentat într-o groapă de pe un Drum Județean.

CÂȘTIGĂTOR… O gaură imensă pe un drum administrat de Consiliul Județean Vaslui scoate din visteria instituției 31.000 de lei. Și asta după ce, un ieșean aflat la plimbare cu bicicleta, a căzut în groapa nesemnalizată și s-a ales cu o fractură de claviculă, cu câteva coaste rupte și mai multe escoriații. După ce a ieșit din spital, bărbatul a decis să cheme în instanță Consiliul Județean și, la finalul unui proces care a durat aproximativ 3 ani, judecătorii au decis să oblige instituția condusă de Dumitru Buzată la plata sumei ce reprezintă daune morale și intervenția chirurgicală la care a fost supus. Acest subiect a fost dezbătut pe larg și în cotidianul „Libertatea”.

Consiliul Județean Vaslui se vede bun de plată după ce a pierdut în instanță procesul cu un ieșean ce a căzut cu bicicleta într-o groapă de pe un drum administrat de instituția vasluiană. Mai precis, ieșeanul în vârstă de 31 de ani, membru al unui club de ciclism, a ales să iasă la o plimbare pe ruta Iași-Vaslui și retur, o rută de peste 200 de km. La aproximativ un km de orașul Negrești, ciclistul a nimerit într-o groapă din asfalt, nesemnalizată, cu diametrul de peste un metru. A căzut și, preț de câteva secunde, și-a pierdut cunoștința. A fost ajutat de către ceilalți participanți la cursă să ajungă la spital unde a fost diagnosticat cu fracturi de coaste, escoriații și a avut nevoie de 40-45 de zile spitalizare. După ce a ieșit din spital, ieșeanul a chemat în instanță CJ Vaslui, administratorul drumului, pe motiv că acesta era obligat să semnalizeze groapa respectivă. În fața judecătorilor, apărătorii CJ Vaslui au încercat să arunce vina asupra biciclistului motivând faptul că incidentul nu a fost anunțat la 112 și că victima a mers la spital cu mașina unui prieten. De partea cealaltă, ieșeanul a arătat că, odată ajuns la spital, a anunțat autoritățile, iar polițiștii au descoperit groapa în care acesta a căzut. Astfel, la finalul procesului, instanța a decis să oblige Consiliul Județean să achite victimei 12.700 de lei, cheltuieli privind spitalizarea și 20.000 de lei, daune morale. În plus, sentința nu este definitivă astfel că, în apel, CJ Vaslui riscă să fie obligat la plata unei sume și mai mari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. FELICITARI IESEANULUI –-POATE ASA SE VOR INVATA CEI DIN CONDUCEREA JUDETULUI SI A PRIMARIE SA-SI FACA TREABA –-SUNT NISTE NESIMTITI –-SPAGA –SPAGA LA ASTA SE GINDESC DAR SA FACA CEVA BUN NIMICA –ITI ESTE GROAZA SA MAI CIRCULI PRIN VASLUI CHIAR CU MASINA SAU CA PIETON –OARE NESIMTITI CAND SE VOR APUCA DE ASFALTAT STRADA –TRAIAN –NEAM SATURAT SA REPARAM MASINILE –-ASTEAPTA ANUL 2024 CAND VINE ALEGERILE –SAI MAI ALEAGA MUMASA SI DRACUL –-AR FI BINE SA DAM IN JUDECATA CIT MAI MULTI PE NESIMTITII ASTIA SA PLATEASCA DIN BUZUNARUL LOR

  2. Tot din buzunarul contribuabilii plătește!
    Au început sa astupe găurile de prin oraș! Dar chestia asta este executata de orbi: pe alocuri ai 3 gauri acoperite și una în mijloc neacoperită!
    Așa e pe strada Călugăreni, la sensul giratoriu de la IPL, dar unde draqu’ nu sunt gauri in orașul ăsta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.