Accidente de muncă: un constructor a căzut de la etajul șapte iar un muncitor a ajuns sub roțile unui tractor

În ultimele zile, în județul Bacău, au fost înregistrate două accidente grave de muncă, încheiate, din păcate, cu decesul persoanelor implicate.

Primul s-a produs la un șantier aflat în municipiul Bacău, unde un muncitor de 51 de ani, în timp ce încerca să decoperteze un atic, s-a dezechilibrat și a căzut în gol, de la 25 de metri, decedând pe loc.

Ciudat este că niciunul dintre colegii de șantier nu a observat când s-a întâmplat nefericitul eveniment, corpul muncitorului fiind găsit abia după ora prânzului.

Deocamdată, nu se știe dacă muncitorul purta echipament complet de protecție pentru lucrul la înălțime, nici dacă acesta consumase cumva băuturi alcoolice, care să fi contribuit la producerea accidentului de muncă.

Cert este că, în prezent, se fac cercetări de către inspectorii ITM, în colaborare cu polițiștii băcăuani, pentru a stabili exact împrejurările în care a fost produs accidentul și, eventual, a se lua măsurile care se impun.

Un al doilea accident de muncă a fost raportat în zona Brusturoasa, la o exploatare a lemnului din apropierea satului Camenca.

Aici, un muncitor de 53 de ani, se pare că a alunecat pe pământul mocirlos din apropierea pârâului Încrucișat și a ajuns sub una dintre roțile din spate ale unui agregat de tip TAF, care executa lucrări în zona exploatării forestiere.

Din păcate, nici în cazul acestui muncitor nu s-a mai putut face nimic, în urma accidentului fiind declarat mort……..https://www.desteptarea.ro/accidente-de-munca-un-constructor-a-cazut-de-la-etajul-sapte-iar-un-muncitor-a-cazut-sub-rotile-unui-tractor/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ