spot_img
spot_img
11.7 C
Vaslui
22-mai-2025

Acestea sunt motivele pentru care restaurantul „Crama Domnească” a fost închis. Patronul localului: „sperăm să se remedieze cât mai repede”

- Advertisement -

DECIZIE… Restaurantul „Crama Domnească” din municipiul Vaslui a fost închis temporar de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Motivul principal al suspendării activității este faptul că unitatea de alimentație publică nu deține autorizație de securitate la incendiu. Pentru a o obține, ar fi trebuit să îndeplinească câteva condiții importante. Printre acestea, deținerea unei instalații de stingere a incendiilor și a unui sistem de desfumare. Nu am reușit să punem hidranții pentru că a fost inundat subsolul. De asemenea, ne trebuie o instalație de eliminare mecanică a fumului. Nu este acceptată eliminarea naturală, prin geamuri. Mâine (n.r. azi) o să merg la ISU pentru avizare, pentru că proiectul este făcut. Sperăm ca lucrurile să se remedieze cât mai repede”, a declarat Ionel Robac, patronul restaurantului „Crama Domnească”. „Crama Domnească” este unul dintre restaurantele cu vechime din municipiul Vaslui, încă de pe perioada comunismului.

Inspectorii ISU au controlat marți după-amiază restaurantul și au hotărât suspendarea activității până la remedierea problemelor. Pe ușa de la intrare au fost lipite două sigilii, alături de o foaie pe care se explică situații: „Oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și a forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți”.

Patronul restaurantului „Crama Domnească”: „Cu căile de acces nu au fost probleme”

Contactat telefonic, patronul restaurantului a explicat motivele pentru care inspectorii ISU au decis suspendarea temporară a activității: „Nu avem autorizație de securitate la incendiu. Nu am reușit să punem hidranți pentru că a fost inundat subsolul. Sper ca săptămâna viitoare să reușim să punem hidranții în restaurant. Nu am reușit să facem desfumarea, avem proiectul, dar nu l-am pus în practică. Fiind un local la subsol, ne trebuie o instalație de eliminare mecanică a fumului. Nu este acceptată eliminarea naturală, prin geamuri. Am discutat cu vecinii să o ridicăm până pe bloc. Mâine (n.r. azi) o să merg la ISU pentru avizare, pentru că proiectul este făcut. Repet, ne-a încurcat faptul că a fost inundat subsolul și nu am putut să facem racordul la apă. Cu căile de acces nu au fost probleme. Legea spune că trebuie să avem minimum 21 de metri de la ieșire până la cel mai îndepărtat loc al săli, iar luni, când au venit domnii de la ISU și au măsurat, au constatat că avem 20 de metri. Instalația de avertizare la incendiu e făcută, mai avem de pus câteva indicatoare „Exit”, dar ăsta e un lucru minor. Nu știu în cât timp o să se remedieze, noi sperăm că va fi cât mai repede. Mâine o să merg la ISU cu documentația. Pănă atunci, vreau să le transmit clienților „Crama Domnească” că terasa funcționează, pentru că are o autorizație separată. Așadar, îi așteptăm la terasă la serviciul de livrări mâncare la domiciliu”, a transmis Ionel Robac, patronul restaurantului „Crama Domnească”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.