spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Actiune durã a politiei vasluiene pentru prevenirea accidentelor rutiere! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

RAZII…Serviciul Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, a desfãsurat în perioada 18 – 22 august a.c., activitãti pentru prevenirea si reducerea accidentelor rutiere si, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectãrii normelor rutiere de cãtre conducãtorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) si de cãtre conducãtorii autovehiculelor destinate transportului de marfã (masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3.5 tone). S-au verificat peste 200 de autovehicule si s-au aplicat 80 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de peste 30.000 lei.

Pe parcursul derulãrii actiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier si de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistãrii conducatorilor auto care conduc sub influenta substantelor psihoactive. În urma controalelor, cei peste 20 de politisti vasluieni participanti la actiuni au verificat peste 200 de autovehicule si au aplicat 80 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de peste 30.000 lei. Totodatã, în urma activitãtilor desfãsurate au fost retinute 5 permise de conducere si retrase 3 certificate de înmatriculare, iar un vehicul a fost imobilizat. Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conduce au fost : depãsirea limitei legale de vitezã (2), consumul de alcool (2) si alte cauze (1).

Recomandãrile politistilor!

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive: Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice! Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Totodatã, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum.

Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã! De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public! Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare!

Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate. Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare! Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor. Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare! Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. au stat meserie baietii, la 2 pasi de sectie, au verificat microbuzele :))) bai ma lasi…..asta inseamna preventie la ei?
    da zi de zi pe strada prin tot judetul sa nu stie nici naiba de unde apar, nu ar fi mai bine??? stau toata ziua la birou, mai pornesc radaru oleaca si dau o tura pe o straduta si a fost preventie….. o iesit norma gata „preventia”, leafa merge.

  2. dar fetutele vopsite blonde care se asigura uitindu se in sus ,,, ,, dar persoanele care ies de la crisma /terase seara si urca la volan ,, dar, da cind vor fi verificati.

    • poate la tine în sat, neică!
      așteapă să vină FBI pe acolo pe la tine! Să le spui ce ticăloși sunt în satul tău, să le povestești tot împreună cu babele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.