spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Actiune fãrã precedent la Husi: aproape 20 de perchezitii, în cãutarea traficantilor de droguri!

- Advertisement -

POLITIA, DESCHIDETI!…. Chiar în ziua de Florii, Husul a fost luat la scuturat de politistii antidrog, care, împreunã cu trupele de mascati, au fãcut în jur de 20 de perchezitii domiciliare. Ancheta vizeazã atât persoane despre care existã indicii temeinice cã se ocupã de traficul de droguri si cu vânzarea acestor substante interzise în zonã, cât si consumatori, care ar putea da informatii importante, pentru destructurarea retelei. Actiunea a fost una de amploare, care i-a luat prin surprindere pe cei bãnuiti de trafic cu droguri de mare risc. În zorii zilei de duminicã, de Florii, niciunul dintre cei vizati nu se astepta sã se trezeascã cu mascatii în casã. La fel de surprinsi au fost si vecinii, care au vãzut masinile Jandarmeriei si ale Politiei. „La noi pe stradã, jandarmii si Politia au venit la niste persoane, care stau de putin timp pe aici. Nu le stim situatia. Stim doar cã bãrbatul lucreazã prin strãinãtate, iar la sotie vedeam cã vin cam des masini cu tot felul de tineri. Si ne-am gândit cã nu e o femeie cuminte si face prostii, cât îi bãrbatul ei plecat. Dar nici prin cap sã ne treacã cã ea vindea droguri si de asta intrau diverse persoane acolo, în curte”, spun, uimiti, vecinii uneia dintre familiile perchezitionate.

La Husi, situatia consumului de droguri a devenit o problemã realã, care nu mai poate fi ascunsã sub pres, asa cã anchetatorii antidrog au decis sã îsi îndrepte atentia si spre micul si aparent linistitul „oras dintre vii”. Astfel, ieri dimineatã, înainte de ora 6:00, pe dealul Dobrinei a fost vãzutã o coloanã de masini de Politie, care intra, silentioasã, în oras. Echipele de anchetatorii vizau perchezitionarea a aproape 20 de locatii din Husi. Descinderile au fost foarte bine gândite pentru o zi atât de specialã, cea a Floriilor, întrucât persoanelor tintite de operatiune nici prin cap nu le-a trecut cã se vor trezi la 6:00 dimineata cu mascatii la usã, strigând: „Politia, deschideti!”. În aproape toate zonele orasului au fost domicilii aflate pe lista politistilor antidrog, atât apartamente de bloc, cât si locuinte la curte, unele aflate în cele mai limitrofe zone ale urbei. Primii cãutati au fost cei despre care sunt informatii cã aduc droguri în oras si le comercializeazã îndeosebi tinerilor, dar nu au fost omisi nici persoane care consumã asemenea substante si pot da detalii relevante pentru destructurarea retelei. Nivelul consumului de substante interzise, atrag atentia autoritãtile, a crescut în zonã, ceea ce va genera o serie de actiuni în fortã ale anchetatorilor, pentru stoparea fenomenului.

La una din familiile perchezitionate, vecinii au crezut cã femeia „nu e cuminte”, însã ulterior au înteles de ce veneau atâtea persoane necunoscute, zi de zi, în curtea ei

Pe una din strãzile pe care au descins mascatii si politistii antidrog, vecinii mai matinali s-a usperiat de toatã vânzoleala teribilã. „Aceastã familie nu prea ne e cunoscutã, cãci e mutatã de putin timp aici. Sunt venetici. Dar stim cã bãrbatul lucreazã prin strãinãtate si acasã e ea, sotia. Noi tot vorbeam între noi, vecinii, cã vedeam des masini venind aici, îi intrau în curte. Si susotea lumea cã femeia asta, fiind singurã acasã, nu e cuminte, e rea de muscã. La ce era sã ne gândim, dacã tot vedeam diversi bãrbati, aproape zi de zi, intrând în curte la ea?! Dar azi am rãmas socati, când s-a aflat cã era vorba despre droguri, e suspectatã cã vindea droguri. Nu ne vine sã credem. Probabil, el îi aducea si ea le vindea. Nici prin cap nu ne-a trecut asa ceva. Toatã strada noastrã este cu oameni cuminti, linistiti, cu servicii, cu copii educati. Dar uite ce poate face o familie de venetici, care au adus droguri în zonã la noi. Politia sã îsi facã datoria si sã îi scuture bine pe toti, cãci pentru bani, distrug tineri liceeni si pe toti cei care sunt slabi de minte, de caracter si nu sunt capabili sã respingã asa ceva”, au povestit localnicii din proximitatea uneia dintre locuintele perchezitionate. Mai multe persoane au fost ridicate si duse la audieri. Anchetatorii au anuntat cã vor face o informare oficialã în acest caz, îndatã ce stadiul cercetãrilor o va permite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Dați ba și nume și prenume că sunt unii care nu au dormit ast’noapte că nu știau care și cum ! Lăsați oamenii fără subiect de discuții la început de săptămână!

  2. Un articol de rahat. Multa vorbărie fara nimic concret.Relatați din auzite ziariștii lui peste? In husi, unde , cine? Precum doua babe la piata. Profesioniști ziariștii😁😁😁😁😁.

    • ”Anchetatorii au anuntat cã vor face o informare oficialã în acest caz, îndatã ce stadiul cercetãrilor o va permite” – citi stirea in natia voastra si nu mai mancati kkt incercand sa faceti pe desteptii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.