spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Acțiunea „Foc de artificii” în județ a fost un succes: mii de articii și petarde, scoase de pe „piață”!

- Advertisement -
PERCHEZIȚII CU FOLOS… Polițiștii vasluieni au desfășurat 33 de acțiuni de amploare în zonele unde se comercializau petarde și alte artificii! S-au ales cu 17 dosare penale! Și cu 735 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 50.500 de lei.

RAZIE… Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui continuă activitățile în cadrul acțiunii naționale “FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, începând cu data de 21 noiembrie a.c., sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, polițiștii vasluieni au desfășurat 33 de acțiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse și activități de control la societățile comerciale care au ca obiect de activitate operațiuni cu articole pirotehnice. În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 17 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive. Totodată, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 735 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 50.500 de lei.

Urmare a activităților desfășurate, la data de 29 decembrie 2022, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, în cooperare cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui și cei ai Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Vaslui și din comuna Pușcași, județul Vaslui, în 3 dosare penale aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetării, aproximativ 200 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4, deținute fără drept și oferite spre comercializare, în valoare de peste 20.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Conform legii, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

CITIȚI ȘI AICI: https://www.vremeanoua.ro/descinderi-cu-mascati-la-vanzatorii-ilegali-de-artificii-din-toata-tara-inclusiv-la-vaslui-video/

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Am văzut pe 31.12.2022 ce fâs a fost aceasta acțiune, am zic ca i-a foc orașul la ce fel s-a pocnit si bubuit! Cred ca au reușit sa scoată de pe piata cam 0,0001 % la nivel de județul Vaslui. Niște incompetenți cu aere de gabori-detectivi FBI! Cred ca i- bufnit si rasul cand au văzut articolul asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.