Acțiuni de prevenire a jandarmilor, în școlile din Bârlad și școlile arondate (FOTO)

INFORMARE… Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor cât și prevenirea victimizării acestora, formarea unei generații care să respingă activitățile ilicite și anturajele delincvente, constituie priorități ale Ministerului Afacerilor Interne. În acest context, jandarmii vasluieni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul de Siguranță Școlară au desfășurat o acțiune de prevenire de prevenire a infracționalității în rândul elevilor.   

„Pentru informarea și responsabilizarea tinerilor au fost desfășurate activități de prevenire în unități de învățământ din cliclul primar, gimnazial și liceal din municipiul Bârlad și comunele arondate. Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordată siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying, prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea consumului de alcool și droguri, limitele răspunderii penale a minorilor. Totodată au fost făcute recomandări pentru respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV 2 (respectarea distanțării fizice și suprafeței alocate fiecărui copil, purtarea măștilor de protecție sanitară atât de către copii cât și de către cadrele didactice, în unitățile de învățământ, zonele adiacente și mijloacele de transport în comun”, au precizat responsabilii cu comunicarea din cadrul IJJ Vaslui.

Activitățile derulate fac parte din prioritatea national-locală de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ