spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Actiuni în cadrul Campaniei de informare si constientizare a cetătenilor „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare”

- Advertisement -

Luni, 14 mai a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt au desfăsurat o actiune de informare si constientizare a cetătenilor cu privire la sanctiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal si a mitei electorale, la evenimentul sportiv desfăsurat pe Stadionul Municipal Piatra Neamt.

Actiunea se înscrie în seria de activităti derulate de structurile teritoriale ale M.A.I., din judetul Neamt, în cadrul Campaniei „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare.

Cei aproximativ 400 de spectatori au primit informatii despre legislatia electorală în vigoare, în special cu privire la sanctiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal si a mitei electorale. Înaintea începerii meciului au fost distribuite pliante continând mesajul campaniei, mesaj care a putut fi citit si pe tabela de scor. Spotul audio, realizat în cadrul campaniei, s-a făcut auzit prin sistemul de amplificare al stadionului.

În judetul Neamt politistii, jandarmii, lucrătorii ISU si responsabilii Institutiei Prefectului vor distribui, atât în mediul rural cât si în mediul urban, 10.000 de pliante care contin informatii de constientizare a cetătenilor cu privire la riscurile la care se expun în situatia nerespectării legii.

2.000 de afise vor fi postate în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, inclusiv la sectiile de votare în ziua alegerilor, astfel încât un număr cât mai mare de cetăteni să fie informati despre campania desfăsurată de Ministerul Administratiei si Internelor.

Informatii de background

Ministerul Administratiei si Internelor desfășoară, în perioada 10 mai – 10 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autoritătile administratiei publice locale, o campanie de informare si constientizare a cetătenilor cu privire la sanctiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal si a mitei electorale, având ca slogan „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!”.

În scopul promovării acestei campanii, au fost realizate la nivelul institutiei, cu resurse umane si materiale proprii, un spot tv (durata de 19 secunde) si un spot radio (durata de 24 de secunde), precum si afise si fluturasi continând mesajul de informare si constientizare „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!”.

În spiritul transparenței, a fost operationalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care contine informatii cu caracter legislativ, precum si despre actiunile desfășurate, potrivit competențelor, de structurile M.A.I. din plan central si teritorial, pentru asigurarea unui proces electoral în conditii de legalitate.

Accesând pagina de Facebook dedicată campaniei „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!” (http://www.facebook.com/pages/Mita-si-votulilegal-inseamna-inchisoare/375767239136508) regăsiți atât informații despre campanie, ar și materiale de promovare, iar pe contul de Youtube (http://www.youtube.com/user/maigov ) al Ministerului Administrației și Internelor, video poate fi vizualizat spotul realizat pentru campanie, urmând ca periodic să fie actualizat cu imagini de la acțiunile desfășurate de structurile MAI.

www.ziarpiatraneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.