spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Activitate intensã la Teatrul V.I. Popa din Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -

SPECTACOLE PE BANDÃ RULANTÃ… La Teatrul Victor Ion Popa din Bârlad, începând de joi, 9 februarie, sunteti invitati la trei spectacole foarte interesante. Joi, 09 februarie, de la 18. 30, actorii vã oferã piesa lui William Shakespeare „A douãsprezecea noapte”, vineri, 10 februarie, de la ora 19,00, sunteti asteptati la spectacolul caritabil „Împreunã pentru Stefan, iar sâmbãtã, 11 februarie, de la 18.30, puteti viziona „Pãdurea”, de N. A. Ostrovski.

Joi, puteti viziona piesa lui William Shakespeare „A douãsprezecea noapte”, de la ora 18.30. În caz cã nu ati vizionat-o, putem sã vã „dezvãluim” cã este un spectacol cu o distributie amplã, în regia tânãrului Stefan Alexiu! Nu ratati „Dacã muzica e hrana dragostei, cântati-mi…” spune Orsino, la debutul piesei lui Shakespeare. Ce se întâmplã atunci când te îndrãgostesti de persoana nepotrivitã? Naufragiatã în Iliria împreunã cu fratele ei, de care este separatã, Viola, travestitã în bãiat, îl iubeste în tainã pe Orsino, cel înamorat fãrã sperantã de Olivia, care se îndrãgosteste instant de Viola-bãiat. Timpul din A douãsprezecea noapte devine aproape lichid într-un balansoar ai cãrui poli sunt cei doi O: Orsino si Olivia. Un timp în care se amestecã identitãti, se nãscocesc farse care genereazã comedia si în egalã mãsurã melancolia unei povesti despre iubire, seductie, ambiguitate si confuzia creatã de amestecul dintre sexe. O poveste jucatã cu mult umor de actori versatili ai teatrului bârlãdean: Marcel Anghel, George Sobolevschi, Diana Hatmanu, Bogdan Manolache, Lucian Arhire, Cristi Todicã, Alex Savu, Teona Perju, Simon Salcã jr., Sorin Ghiorghe, Ramona Ananie, Irina Cocea, Cella Todicã, Vlad Goranda, Bianca Pascaru, Cãtãlin Scutaru. Regia este asigurata de Stefan Alexiu.

Un spectacol caritabil care meritã vãzut! Salvati-l pe Stefan!

La 19 ani, bârlãdeanul Andrei Stefan Bulgaru a aflat cã trebuie sã ȋnvingã un dusman – cancerul limfatic. Pentru asta, ca-n orice rãzboi, are nevoie de aliati, adicã de noi toti. „Teatrul de luptã” este un spital din Turcia, iar „armele” sunt chimioterapia, radioterapia si, la final, transplantul de celule stem.

<<Sunt arme scumpe, de 60 000 de euro, cu mult peste „solda” familiei sale. Prin urmare, „ostilitãtile” ȋncep vineri, 10 februarie, de la ora 19.00, iar „soldatii” aliati sunt Clubul Bikerboyz Bârlad, în colaborare cu „Soul Music Art”, „Ichim Mathias Alexandru Dance” si copiii trupei de teatru a Centrului Educational YES, Bârlad, coordonati de actrita Ramona Ananie. Cu totii au organizat spectacolul caritabil „Împreunã pentru Ștefan”, în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa”. Puteti sustine lupta donând in urmãtoarele conturi bancare:

Titular: ANDREI BULGARU; IBAN: RO44RZBR0000060023749954; Valuta: EUR’ Nume banca: Raiffeisen Bank; Cod Swift banca: RZBRROBU.

Titular: ANDREI BULGARU; IBAN: RO14RZBR0000060023048893; Valuta: Lei; Nume banca: Raiffeisen Bank; Cod Swift banca: RZBRROBU; Nume banca: Revolut ; Titular: Stefan Bulgaru ; Cont LEI; IBAN: RO64 BREL 0005 5133 4295 0100 ; Cont EURO; LT09 3250 0113 6121 6572

Încheiere: „Dãrnicia nu stã în a da mult, ci în a da la timp.” (La Bruyère)! Multumim si vã asteptãm!>>, au postat actorii Teatrului V./I.Popa din Bârlad!

Spectacolul de sâmbãtã, 11 februarie, „Pãdurea”!

Personajul central al piesei „Pãdurea” de N.A. Ostrovski este Gurmâjscaia, o proprietãreasã care, sub o aparentã de virtute severã, ascunde un trecut bogat în aventuri si dragostea prezentã pentru mult prea tânãrul Bulanov. Ea adãposteste o rudã sãracã, Axiusa, care doreste sã se mãrite cu fiul unui negustor de pãduri, Vosmibratov. Acesta se opune cãsãtoriei, cãci fata nu are zestre, iar Gurmijscaia nu vrea sã îi dea nimic. Coplesitã de mizerie si indignatã de aceastã suprematie a banilor, Axiusa este gata sã se sinucidã. Un frate de al ei, actor sãrac, o opreste de la acest gest extrem si îi oferã o sumã de bani pentru a face posibilã cãsãtoria. La rândul ei, Gurmâjscaia se cãsãtoreste cu tinerelul care i-ar fi putut fi fiu, dacã nu chiar nepot. Dincolo de aceastã intrigã, piesa este bogatã în personaje bine creionate si în simboluri. Pãdurea devine o metaforã a obscurantismului, a disimulãrii, a minciunii, a ceea ce se vinde si se cumpãrã. Pe când Gurmâjscaia este mereu nevoitã sã vândã câte o bucatã de pãdure pentru a-si asigura plãcerile ei dubioase, Vosmibratov cumpãrã mereu de la ea, înselând-o când poate si îmbogãtindu-se pe seama acestui comert. Astfel, în vreme ce realitatea reduce raporturile omenesti la negot si intrigi de convenientã, arta si umanitatea redau vietii ceea ce are ea mai profund: dragostea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.