spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Activități de prevenire derulate de polițiști cu adulți și copii la Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

AȘA, DA!… O serie de activități informativ-preventive, la care au participat 45 de adulți și 12 elevi s-au derulat la sala de sedințe a cinematografului „Victoria”. În cadrul acestor acțiuni, participanții au fost instruiți de polițiști cu privire la modul în care își pot proteja rudele pentru a nu cădea victime infractorilor.

În cadrul activității s-a pus accent pe importanța protejării familiei, fiind prezentate cazuri întâlnite în practică și condițiile care au favorizat comiterea infracțiunilor, inclusiv efectele negative pe care violența domestică le are asupra dezvoltării copilului. Totodată, au fost prezentate cauzele generatoare de apariție a infracțiunilor de violență domestică, tipurile de violență care cad sub incidența acestui tip de infracțiune, pașii pe care victima trebuie sa îi urmeze, precum și drepturile acesteia, fiind aduse la cunoștință și reglementările legale privind emiterea ordinului de protecție și a ordinului de protecție provizoriu și modalitățile de sesizare. Persoanelor prezente la activitate le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la circulația pe drumurile publice (pentru toate categoriile de participanți la trafic), precum și aspecte privind normele legale în vigoare.

Minorii, în prim planul acțiunilor de prevenire

Prezentările structurilor de poliție au vizat și creșterea gradului de conștientizare a minorilor cu privire la formele de manifestare și modalități de prevenire a fraudelor online, respectiv impactul pe care mediul online și, totodată, eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) care pot apărea în unitățile de învățământ. În acest context, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile în incinta unităților de învățământ și zona adiacentă, absenteismul și abandonul școlar (primii pași spre delincvența juvenilă), constituie o preocupare prioritară la nivelul instituțiilor statului român având atribuții legale în domeniu, autorități centrale și locale, poliție și jandarmerie, situații de urgență, toate urmărind prin demersurile lor să vină în sprijinul școlii, părinților și elevilor. Activitățile de prevenire și informare derulate de polițiștii vasluieni, cu privire la riscurile asociate delicvenței juvenile, siguranței minorilor, bullying-ului și consumului de droguri, vor fi continuate în perioada următoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. organizatorii .. nu au stiut ce si cum se va discuta . In lipsa rromilor lui Raducanu ,-adulti au fost adusii copii de la o scoala din Barlad.. si printre altele elevii au vazut si gesturile unor rromi beti turta veniti din partidei rromilor Barlad .
    Au avut interventii un inspector de la fortele de munca … care intradevar a insistat si prezentat cum poate ajuta rromii in a se califica si un fost insp. scolar , a facut precizari clare referitoare la posibilitatile de completare a studiilor, A mai fost si subprefectul si o primarita de Barlad care ,, au zis ca sint pusi la dispozitia tiganilor pentru ai ajuta .. Oare are cineva filmarea intregii activitati …. Ar fi ft. interesant sa fie vazuta de cetatenii jud. Vaslui …..

  2. Angajații polițisti pentru stradă….intervenție si proximitate …vechii sectoriști umblau din scară în scară și discutau cu locatarii. Efective puține pe teren…toată lumea în birouri. Numărul de femei va trece de 50% din efectivele poliției, dacă nu l-a depășit deja. Poliția trebuie să fie vizibilă pentru a produce sentimentul de siguranță.

  3. Angajații polițisti pentru stradă….intervenție si proximitate …vechii sectoriști umblau din scară în scară și discutau cu locatarii. Efective puține pe teren…toată lumea în birouri. Numărul de femei va trece de 50% din efectivele poliție, dacă nu l-a depășit deja. Poliția trebuie să fie vizibilă pentru a produce sentimentul de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.