spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Activitãti dedicate Zilei Mondiale a Mediului

- Advertisement -

Marti, 30 aprilie, în cadrul unei conferinte de presã, conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui a prezentat concursurile si activitãtile care se vor desfãsura la noi în judet cu ocazia sãrbãtoririi Zilei Mondiale a Mediului, pe data de 5 iunie.

În fiecare an, pe 5 iunie, întreaga lume sãrbãtoreste Ziua Mondialã a Mediului, principalul mijloc de sensibilizare a opiniei publice la problemele de mediul cu care se confruntã omenirea. Pentru a marca aceastã zi, conducerea APM Vaslui si partenerii sãi, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Primãria Vaslui, Prefectura Vaslui, Camera de Comert Vaslui, Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui etc. vor demara mai multe actiuni care se încriu într-un program mai amplu denumit generic “ Zilele Mediului 2013 în judetul Vaslui.” “Dorim ca prin aceste actiuni sã tragem un semnal de alarmã cu privire la problemele de mediu globale si locale si necesitatea de a actiona pentru solutionarea lor atât la nivelul autoritãtilor cât si la nivelul fiecãrui cetãtean. E timpul ca factorii de decizie din administratia publicã si nu numai sã înteleagã faptul cã si problemele de mediu trebuie sã devinã o prioritate pe agenda lor de lucru, iar cetãtenii sã încerce sã facã din protejarea mediului un mod de viatã.”, a declarat Mãdãlina Nistor, director executiv al APM Vaslui.

Concursurile organizate sunt diverse si sunt adresate elevilor din judet:

– Concurs de colectare selectivã a deseurilor ECOlimpiada scolilor în Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti ( 30 aprilie – 15 mai înscrierea, 2 iunie premierea)

– Concurs “Cel mai util si ingenios obiect creat din deseuri reciclabile”

2 sectiuni : pentru expozitia în aer liber (obiecte mari si rezistente la intemperii) si expozitia în interior. Expozitiile se vor realiza în municipiul Vaslui. (15 mai înscrierea echipelor, 30 mai predarea obiectului, 2 iunie expozitie si premiere)

-Parada E Cool 2013 în municipiul Vaslui care va avea douã sectiuni: costum si fotografie, si la care se vor putea înscrie grupuri de maxim 10 persoane. Categorii de vârstã : 3-8 ani, 9-16 ani. (15 mai înscrierea, 30 aprilie – 30 mai confectionare costume, 26 mai transmitere fotografii costume, 2 iunie paradã costume si premiere)

– Concurs desen “Un mediu curat, o viatã sãnãtoasã!”. Douã categorii de vârstã : 5-8 ani, 8-14 ani. Lansarea va avea loc pe 15 aprilie, data limitã de primire a desenelor fiind 26 mai. Premierea va fi pe 2 iunie.

-Concurs pentru desemnarea logo-ului APM Vaslui, concurs care se adreseazã tuturor elevilor din scolile si liceele vasluiene. Înscierea se va face pe data de 15 mai, data limitã de primire a logo-ului fiind 26 mai. Premierea va avea loc pe 2 iunie.

– Concurs Surprizã “Stafeta deseurilor reciclabile” – Maxim 10 grupuri / echipe de câte patru persoane. Data limitã de înscriere 30 mai. Pe 2 iunie va avea loc desfãsurarea si premierea concursului.

1-5 iunie Expozitie BIO-ECO-NATURAL cu produse si servicii bio, eco, naturale, organizatã în Piata Civicã a municipiului Vaslui în parteneriat cu Primãria Vaslui, Consiliul Judesean Vaslui, Institutia Prefectului judesului Vaslui.

5 iunie, ora 11, la sala de sedinte “Stefan cel Mare”: a Consiliului Judetean Vaslui, va avea loc Simpozionul “Mediul si dezvoltarea durabilã”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.