spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Actorii teatrului din Bârlad vã asteaptã la o întâlnire cu Dumnezeu, diavolul si îngerii!

- Advertisement -

PREMIERÃ Sâmbãtã, 06 februarie, de la 18.30, are loc premiera piesei „DOWN WAY”, de Oleg Bogaev. Din distributie fac parte actorii Alexandru Savu, Ramona Ananie, Simon Salcã Jr., Bogdan Manolache, Lucian Arhire, Sorin Ghiorghe, George Sobolevschi, Cella Todicã, Dumitriana Cretu, Cristian Todicã, Cãtãlina Rusu si Geta Cacevschi. Piesa a fost tradusã de Elvira Râmbu. Regia artisticã este semnatã de Bogdan Husanu, costumele de Iuliana Maftei, iar decorul de Sandu Maftei.

Sã-ti ajuti aproapele atunci când are nevoie de sprijin sau sã fugi pânã nu ai fost vãzut de cineva si sã lasi totul baltã, chiar dacã acel care asteaptã ajutorul tãu zace într-o baltã de sânge? Este ideea piesei dramaturgului rus Oleg Bogaev „Dawn Way”, care va avea premiera la Teatrul „Victor Ioan Popa” din Bârlad. „Dawn Way”- asa se intituleazã spectacolul montat de Bogdan Husanu la Teatrul V.I.Popa care sperã sã trezeascã curiozitatea spectatorilor, având în vedere cã se joacã pentru prima datã pe scena bârlãdeanã. Spectacolul se anuntã ceva unicat, provocator si misterios.

Parabola social-filosoficã din textul lui Bogaev oferã prilej de cugetare tuturor, permitînd o mare libertate regizorilor care se încumetã sã punã piesa în scenã si care au ceva de spus, evident. Bogaev face parte din curentul denumit la rusi „Noua drama­tur­gie”. Acesti noi dramaturgi erau în perioada Perestroikãi adolescenti si au devenit maturi în perioada capi­talis­mului sãlbatic rusesc, de dupã puci. Viata lor trãitã în aceste intervale de timp, când încercau sã viseze, dar visul li se întrerupea, se stabileste între spatiile rândurilor de texte pe care ei le scriu. Scriu adesea dur, sarcastic, scot în vileag probleme morale. Pun întrebãri, dar nu dau si nu cautã rãspunsuri. Tema piesei lui Bogaev este legatã de „luminã si întuneric”. Aratã „drumul spre pier­zanie” pe care merge omul. Nu ratati acest spectacol, care vã va distra dar în acelasi timp vã va pune pe gânduri!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.