Actorul Cuzin Toma, nou atac la CREDIDAM: „În timp ce artiştii nu-şi pot plăti chiria, don’ director îşi face hoteluri şi vile pe banii lor”

Actorul Cuzin Toma continuă „cruciada” sa de a încerca să afle formula de calcul din care reies sumele datorate artiştilor pentru care CREDIDAM deţine drepturi de autor.

Povestea dintre Cuzin Toma şi CREDIDAM este una veche, actorul fiind implicat într-un scandal cu asociaţia de câţiva ani. În 2017, Toma a transmis live pe Facebook din noul sediu al CREDIDAM, unde s-a iscat un adevărat scandal. Actorul a vrut să afle care este formula de calcul a sumelor pe care Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi le datorează artiştilor, însă contabila a refuzat să-i explice şi l-a sfătuit să consulte singur legea, ameninţându-l chiar că îl dă în judecată pentru că „i-a stricat ziua de muncă şi i-a tulburat activitatea“. Marţi, Cuzin Toma a publicat un mesaj pe Facebook, în care atacă din nou CREDIDAM, spunând că directorul companiei îşi face hoteluri şi vile pe banii artiştilor şi decontează vacanţe de lux, în valoare de milioane de euro. „70 de filme. Cinema. 50 de piese de teatru Teatru radiofonic 1 spectacol. Spoturi publicitare…nu mai stiu cate. Trei seriale tv. Si de 9 ani serialul Las fierbinti. Am participat la nenumarate festivaluri nationale si internationale de film si de teatru. Am luat cu filmul Aferim! Premiu la Berlin, Premiu la Cannes cu filmul Comoara. Si alte premii. Si toate astea doar din 2002. Fac apel pe aceasta cale catre Instanta Curtii de Apel Bucuresti, sa nu favorizeze hotia. Sa nu se lase intimidata de catre Credidam si hotii care conduc aceasta asociatie care ar trebui sa protejeze drepturile artistilor nu sa le fure. Sa se faca publica Formula De Calcul. Pe romaneste cum calculeaza hotii din “ciordidam” banii artistilor??? Sunt Cuzin Toma si voi lupta pentru drepturile mele si ale artistilor toata viata mea. In timp ce artisti nu-si pot plati chiria Nea’ Stefan don’ Di’Rect’Or “ciordidam” isi face hoteluri vile pe banii lor si deconteaza camasi de noapte, “scutece” si vacante de lux de milioane de Euro. Dati sher. Dati sher. Daca eu pot poti si tu” este mesajul postat de actor pe contul personal de Facebook.

Citeste mai mult: adev.ro/qk1nke
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ