spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

Actrița Lily Popa Alexiu, depusă în Foaierul Teatrului „V.I. Popa”

- Advertisement -
DRUM LIN… Colectivul de actori se pregătește să o conducă pe ultimul drum pe colega de scenă Lily Popa Alexiu! Drum Bun către Lumină!

ULTIMUL SPECTACOL… Începând de pe 25 august, ora 15.00, întregul colectiv de actori și angajați ai Teatrului V.I.Popa din Bârlad îi așteaptă lângă catafalcul actriței Lily Popa Alexiu, în foaierul teatrului pe toți cei care vor să-și ia rămas-bun. Sâmbătă, 27 august, ceremonia funerară va avea loc la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” din Bârlad, de la ora 13.30. Dispariția actriței Lily Popa Alexiu a căzut ca un trăsnet pentru toți cei care au apreciat-o și aplaudat-o în frumoasele roluri jucate pe scena teatrului bârlădean! O actriță de mare calibru, de o sensibilitate aparte, care și-a lăsat fără tăgadă, o amprentă puternică asupra personajelor interpretate, dar mai ales asupra publicului! Dumnezeu să o ierte și să o așeze în lumea celor drepți!

Teatrul ”Victor Ion Popa” a pierdut un om… Delicată, atentă la nevoile celor din jur, discretă și dedicată profesiei de actor, Lily Alexiu s-a retras într-o altă lume, mai liniștită, poate. Născută într-o luminoasă zi de 2 mai, debutează, în 1974, la Teatrul Municipal „George Bacovia”, din Bacău, cu rolul Clara Mogoș, în „Cititorul de contor”, de Paul Everac.

«La Teatrul ”Victor Ion Popa” a trăit, din 1975, rând pe rând, viețile a peste 80 de personaje: Ana, în ”Take, Ianke și Cadâr”, de V.I.Popa, Mariana, în ”Tartuffe”, de Molière, Ada, în ”Nu suntem îngeri”, de Paul Ioachim, Caterina, în ”Citadela sfărâmată”, de H. Lovinescu, Tereza, în ”Iluzia optică”, de D. Solomon, Leana, în ”Hagi Tudose”, de Delavrancea, Judith Anderson, în ”Discipolul Diavolului”, de G.B.Shaw, Domnița Anca, în ”Vlaicu Vodă”, de Al. Davila, Alexandra, în ”Noțiunea de fericire”, de D. Solomon, Frosa, în ”Idolul și Ion Anapoda”, de G.M.Zamfirescu, Elena, în ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov, Lilica Busuioc, în ”Dulcile-amare bucurii”, de Dina Cocea, Daisy, în ”Rinocerii”, de E. Ionesco, Elena Ivanovna, în ”Însurătoare cu bucluc”, de Cehov, Nina, în ”Tichia cu clopoței”, de Pirandello, Jessica, în ”Nebunele vacanțe la New York”, de C. Green, Nora, în ”Pescărușul din livada de vișini”, de H. Gârbea, Marta, în ”Copacii mor în picioare”, de Al. Casona, Anna Christie, în ”Anna Christie”, de E. O’Neill, Alison, în ”Privește înapoi cu mânie”, de J. Osbourne, Leontine, în ”Domnul vânează”, de Georges Feydeau, Privighetoarea, în ”Cele două privighetori”, de D. Solomon, Martha, în ”Neînțelegerea”, de A. Camus, Veta, în ”O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, Elvira, în ”Visul unei nopți de iarnă”, de T. Williams, Carolina, în ”Amantele trăsnite”, de Geo Iancu Călinescu, Mița Baston, în ”D’ale Carnavalului”, de Caragiale, Mama Elise, în ”Pelicanul”, de A. Strindberg, Ana Anta, în ”Ciuta”, de Victor Ion Popa, Chiriachița, în ”Titanic Vals”, de Tudor Mușatescu, Amalia, în ”Ultima dragoste a lui Don Juan”, de Tudor Popescu, Bernarda, în ”Casa Bernardei Alba”, de F. G. Lorca, Baba Safta, în ”Take, Ianke și Cadîr”, de V. I. Popa, Sostrata, în ”Mătrăguna”, de N. Machiavelli, Vassa Borisovna, în ”Vassa Jeleznova”, de Maxim Gorki, Valentina, în ”Stele pe cerul dimineții”, de Aleksandr Galin, Beatrice Hunsdorfer, în ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Maica superioară Miriam Ruth, în ”Agnes Dei”, de John Pielmeier, Doamna Baker, în ”Fluturii sunt liberi”, de Leonard Gershe, Augustine, în ”Fazanul”, de Georges Feydeau. A regizat spectacole pentru copii: ”Aventuri în pădure”, de Elena Galinescu, ”Tărâmul armoniei”, de Catrinel Acatrinei și spectacolul de muzică și poezie ”Îmbrățișează-mi sufletul”.

„Călători și oaspeți ai acestei lumi trecătoare, nu putem opri timpul în loc decât prin amintiri… Să ne amintim, deci, cu bucurie și drag, de magia pe care o crea pe scenă, dar și de generozitatea și discreția care au însoțit-o întotdeauna! Dumnezeu să o ierte!”, este mesajul colectivului de actori ai teatrului bârlădean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.