spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Acuzat de clanul Modoranu de tentativă de omor, bârlădeanul Stoica Petru este achitat de judecători

- Advertisement -

FINAL… Trimis în judecată după ce a fost acuzat de tentativă de omor, bârlădeanul Stoica Petru Georgian reușește să scape de acuzații după ce demonstrează că este nevinovat. În primă instanță, Tribunalul Vaslui a decis achitarea acestuia dar, nemulțumiți, procurorii au făcut apel. La finalul acestuia, Curtea de Apel Iași a respins contestația, astfel că Stoica poate răsufla ușurat după ce a fost achitat, definitiv, de acuzația de tentativă de omor. Povestea a început pe 6 septembrie 2020, atunci când a avut loc o altercație între Georgian Petru Stoica și Cosmin Mirel Filip, din clanul Modoranu. Totul a degenerat într-o bătaie cu cuțite. De la această bătaie, Stoica Georgian s-a ales cu o plângere penală, acuzat fiind de Cosmin Filip de tentativă de omor.

Emoțiile au luat sfârșit în cazul lui Stoica Petru Georgian, bârlădeanul care, după un conflict izbucnit între el și membri ai clanului Modoranu, a ajuns să fie judecat pentru tentativă de omor. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Vaslui care, în 2022, au decis achitarea inculpatului. Decizia i-a nemulțumit pe acuzatori și procurori, astfel că judecata s-a mutat la Curtea de Apel Iași. La finalul procesului, magistrații ieșeni au respins contestația formulată, astfel că Stoica scapă de acuzații, definitiv de data aceasta. Povestea a început pe 6 septembrie 2020, atunci când a avut loc o altercație între Georgian Petru Stoica și Cosmin Mirel Filip, din clanul Modoranu. Totul a degenerat într-o bătaie cu cuțite. De la această bătaie, Stoica Georgian s-a ales cu o plângere penală, acuzat fiind de Cosmin Filip de tentativă de omor. Din plângerea lui Filip Cosmin a reieșit că ambii s-au atacat cu instrumente tăioase, s-au tăiat reciproc, iar Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad au trimis dosarul la Tribunalul Vaslui, acuzatul fiind doar Stoica Georgian. Și acesta a depus însă, în aceeași seară, o plângere penală la Parchetul Bârlad, împotriva lui Cosmin Filip, pe care îl acuza că l-a atacat cu un cuțit și l-a tăiat. Plângerea lui Stoica însă, a fost soluționată cu clasare, cu motivația că din probatoriu nu reiese această faptă. Însă, din același probatoriu, instanța Tribunalului Vaslui reține faptul că Filip Cosmin Mirel l-a atacat pe Stoica cu un obiect ascuțit tăietor, provocându-i leziuni. După judecarea cauzei, care a avut multe neclarități, sentința dată de Tribunalul Vaslui a fost achitarea inculpatului Stoica Georgian. Tot din sentință a reieșit că s-au ascuns probe care au fost găsite ulterior, surprinzător, prin alte dosare. Acestea au scos la iveală faptul că tentativa de omor de care a fost acuzat Stoica Georgian a fost, de fapt, legitimă apărare. De reținut este și faptul că între membrii familiei Filip și Stoica Georgian au existat mai multe conflicte, anterior comiterii faptei ei reclamându-se reciproc la poliție pentru săvârșirea diferitelor infracțiuni.

Povestea scandalului dintre cei doi bârlădeni

Bătaia în urma căreia s-a ajuns în instanță a avut loc în seara de 06.09.2020. Cei doi s-au întâlnit și s-au înjurat reciproc. Filip Eduard-Marcel s-a enervat atunci când a fost înjurat de către Stoica, a mers în garaj de unde a luat o macetă și o teacă și i-a spus fratelui său să meargă după acesta. Filip Cosmin-Mirel era neînarmat. Cei doi frați au mers pe aceleași străzi pe care a mers și rivalul lor și l-au văzut pe acesta în fața porții lui Fichiu Marcel stând de vorbă cu câteva persoane. De la distanță l-au întrebat de ce i-au înjurat și ce au avut cu copiii, moment în care Stoica a plecat către mașina lui, având în mână cuțitul cu care tăiase șoricul de pe un porc sacrificat. Succesiunea evenimentelor din acest moment a fost surprinsă cu imaginile unei camere de supraveghere amplasată în apropiere. Văzând că fratele său a fost lovit cu un cuțit și pentru a-l extrage de acolo, Filip Eduard- Marcel a mers înspre inculpat având maceta în mâna dreaptă, ridicată deasupra capului, iar teaca o avea în mâna stângă. Inculpatul a luat din mașină un spray lacrimogen și a fugit după frații Filip, amenințînd că îi omoară, alergând vreo 80 de metri, după care s-a oprit și s-a întors la mașină. A făcut poză macetei cu telefonul mobil, după care s-a urcat în mașină și a plecat, apelând pe drum serviciul de urgență 112, susținând că el a fost atacat, fără a spune că l-a înjunghiat pe vătămat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.