23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Acuzații grave: doi minori vasluieni acuzați de tâlhărie, bătuți și transferați în arestul IPJ Harghita fără înștiințarea părinților!

- Advertisement -
ÎNGRIJORARE… Rămase acasă, rudele celor doi minori acuzați de tâlhărie, plâng de mila copiilor lor și spun că nu au fost anunțați de acest transfer

SITUAȚIE… Doi minori vasluieni, arestați pentru tâlhărie, au ajuns zilele trecute în arestul IPJ Harghita, pe motiv că la Vaslui nu mai sunt locuri și pentru ei. De fapt, după ce la Bârlad au fost arestați 8 traficanți de droguri, pentru cei doi minori, unul de 16 ani și celălalt de 17 ani, nu a mai fost loc și la Vaslui. Speriați, cei doi minori au încercat să ceară ajutorul rudelor pentru a rămâne cât mai aproape de familie, dar demersurile acestora au fost făcute târziu. Acum, rudele celor doi minori spun că polițiștii vasluieni nu i-au anunțat nici în momentul arestării și nici atunci când au decis transferul lui Andrei și Silviu la Harghita. «Ne-au distrus cu decizia lor. Nu mai mâncăm și nu dormim de grija copiilor. Știm că au greșit și vor suporta rigorile legii, dar de ce i-au transferat tocmai pe ei, doi copii, din câți erau acolo?», spun rudele celor doi minori trimiși în arest la IPJ Harghita. Altfel spus, părinții minorilor se întreabă dacă nu cumva la mijloc ar fi vorba de o răzbunare sau altceva, ținând cont de faptul că cei doi tâlhari prezintă și urme de violență pe corp. De partea cealaltă, polițiștii răspund acuzațiilor și spun că au respectat întocmai procedurile și legislația.

Arestarea celor 8 traficanți de droguri bârlădeni a avut efecte neașteptate pentru cei care erau deja în arestul IPJ Vaslui. Cea mai gravă dintre ele a fost legată de transferul a doi minori, unul de 16 ani și celălalt de 17 ani, ajunși în arest preventiv după ce au fost acuzați de tâlhărie, trimiși acum în arestul IPJ Harghita. Rămase acasă, rudele celor doi acuză polițiștii că au decis transferul fără ca ei să fie anunțați, așa cum s-ar fi întâmplat și în momentul în care au fost reținuți de către forțele de ordine. «A durat cam o oră de când au făcut prostia și până au fost prinși dar, pe noi, părinții lor, nu ne-a anunțat nimeni. Noroc cu o vecină care ne-a spus să mergem la poliție că ne-au arestat copiii. Nu cred că este corect așa, mai ales că știam că, în cazul minorilor, legea spune altceva. Așa s-a întâmplat și de data aceasta. I-au trimis la Harghita fără să ne spună și nouă. Am vrut să facem cerere să nu-i trimită, dar când am ajuns cu cererea, deja erau plecați. Atunci când s-a petrecut fapta nu au fost doar ei doi. De fapt, cinci copii au fost, dar ei doi au fost suprinși de camerele de supraveghere. Dar nu sunt destule probe, iar copiii au recunoscut că l-au lovit, dar spun că nu i-au luat nimic. A fost vorba de un telefon, dar i l-au dat înapoi. Ne-am și împăcat apoi cu victima. I-am dat bani și și-a retras plângerea. Acum i-au luat de aici și i-au dus tocmai la Hargita. Am vorbit cu ei cu o zi înainte de a-i transfera și tremurau, plângeau și erau foarte speriați. Nu știau ce se întâmplă cu ei și unde-i duce. Ne-au spus că nu mai sunt locuri pentru că au fost aduși traficanți de droguri de la Bârlad. Cred că, pentru ei, cel mai bine ar fi fost să poată fi vizitați de părinți. Nouă ne va fi foarte greu să mergem la ei, la Harghita. Plus că, pe lângă faptul că victima a primit bani și și-a retras plângerea, copiii noștri au plătit și atunci când au fost ridicați de pe stradă. Unul are gura vânătă și abia respiră. Îi era greu să mănânce ceva. Unde mai este lege? Te bat jandarmii, te mai bat și polițiștii! Copiii nu au mai avut de-a face cu poliția până acum. Cred că au băut un pahar și nu și-au mai dat seama ce fac. Sunt unii care comit fapte, poate, mai grave ca cei doi și nu sunt așa puși la zid. Acum au pierdut tot, familie sau școală», spun mamele celor doi minori. De asemenea, familiile acestora povestesc, la aflarea veștilor legate de transfer, mama unuia dintre cei doi a căzut după ce i s-a făcut rău, în sediul Poliției vasluiene. “Suntem distruși pentru că nu știm ce se întâmplă cu copiii noștri. Știm că au greșit și că vor fi trași la răspundere pentru faptele lor, dar parcă prea sunt puși la zid. Din câți erau acolo, în arest, tocmai pe ei doi, minori, au găsit să-i mute și fără să ne spună și nouă!

Poliția Vaslui: sunt respectate procedurile în vigoare

RĂSPUNS… Ca răspuns la acuzațiile aduse de familiile celor doi minori arestați preventiv pentru faptul că ambii au fost transferați în arestul IPJ Harghita, polițiștii vasluieni spun că au respectat întocmai procedurile și legislația în vigoare. În plus, polițiștii nu au obligația să anunțe familiile celor arestați preventiv, iar eventualele transferuri țin de actitivățile lor interioare. În schimb, aceeași legislație spune că, în cazul minorilor, organele de anchetă trebuie să manifeste prudență mai mare când vine vorba de locul de detenție, mai ales că se urmărește reeducarea acestora, iar apropierea de familie constituie unul din criteriile avute în vedere când se alege locația de detenție, chiar și când este vorba de arestul preventiv. De asemenea, nu este singurul caz de tranfer de persoane arestate preventiv care, din lipsă de spațiu, ajung în arestul IPJ Harghita. În urmă cu ceva timp, vestitul Moșailov, arestat pentru loviri și alte violențe, a ajuns, de la Vaslui, la Harghita tot cu lacrimi în ochi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Țara lui peste prăjit. Au zăpăcit aleșii codul penal ca au ajuns infractorii cu mai multe drepturi decât victimile. Ce drama! Au tâlhărit și au ajuns in arest, dar unde ar fi vrut familia sa i trimită, in vacanța la mare? Ca i Harghita sau Vaslui, arestul e pt infractori și punct. Dacă le purtau de grija din timp și se ocupau de educația lor nu mai erau rudele acum devastate.

  2. Dar când fiii lor tâlhăreau nu erau ingrijorate? Nu sunt îngrijorate pentru faptul că au lipsit de la educația propriilor copii? De asta ar trebui să fie dărâmate aceste mame, nu că plozii fac pușcărie la Harghita. Penrtru ăștia era bun canalul lui Nea Nicu, dar acolo au făcut pușcărie oameni nevinovați. Acolo părinți îngrijorați!

  3. Waw a leșinat, au plâns părinții, tâlharilor, dar părinții celui tâlhărit cum s-au simțit oare? Lipsa de educație din familie duce la asemenea cazuri. Lasă să-și ia câte o pulă de bozgor în cur și să vezi ce se liniștesc băieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.