Acuzații grave: hușean confundat cu un boschetar și tratat cu dispreț, ajuns în comă la Iași!

CONTROVERSE.. Familia susține că bărbatul era lovit la cap, dar a fost trimis acasă. Medicii Spitalului Huși susțin că acesta era doar băut, nicidecum rănit la cap

CONTROVERSE… O familie din Huși a lansat acuzații grave la adresa Spitalului local, mai exact a cadrelor medicale de la “Primire Urgențe”, despre care susține că au refuzat să le trateze tatăl în spital, deși acesta ar fi fost grav lovit la cap. “L-au văzut murdar și băut, și probabil au spus că e vreun boschetar. L-au trimis acasă, spunând că nu are nimic, deși se lovise puternic cu capul de asfalt. Acum e la Iași, a fost operat, este în comă”, acuză unul dintre fiii pacientului. În replică, conducerea Spitalului, reprezentată de managerul dr. Bogdan Popa, vine cu o cu totul altă variantă: “Când a fost adus prima dată la CPU i s-au făcut toate analizele, inclusiv investigațiile imagistice. Nu avea niciun traumatism. Când a venit a doua zi era într-o stare de agitație psihomotorie post-traumatică. Imediat a fost transferat la SJU Vaslui”, spune managerul dr. Bogdan Popa. Cu alte cuvinte, medicii Spitalului Huși spun că l-au trimis acasă în aceeași zi în care s-a prezentat la Primire Urgență, dar atunci nu ar fi fost decât într-o stare de ebrietate aproape de comă, nicidecum rănit la cap. Când ar fi revenit, spune conducerea Spitalului, ar fi prezentat simptomele unui traumatism la nivelul capului.

Familia unui hușean în vârstă de 66 de ani, care este în prezent în comă într-un spital din Iași, a lansat public o serie de acuze grave, la adresa Spitalului din Huși, acolo unde pacientul ar fi fost adus de Ambulanță, în data de 27 februarie, după ce ar fi căzut în stradă în fața unui magazin din zona Dric. Fiul bărbatului susține că tatăl său era, într-adevăr, dependent de alcool, iar în ziua respectivă, el a căzut în fața acelui magazin, lovindu-se puternic la cap. Un martor ocular a sunat imediat la 112, iar o ambulanță s-a prezentat în cel mai scurt timp. A fost adus la spitalul Huși, la CPU, iar din acest moment, variantele familiei și, respectiv, a medicilor, au cu totul alt conținut. Familia susține că bărbatul era, într-adevăr murdar și băut, iar aspectul său exterior le-ar fi dezgustat pe cadrele medicale, care nu i-ar fi acordat îngrijirea cuvenită, deși era grav lovit la cap.

“Au crezut că e un boschetar, dar tata e pensionar. Avea asigurare și dreptul la îngrijire”

Marin, bărbatul de 66 de ani, adus la Spitalul Huși în data de 27 februarie, între orele 15,00 și 16,00 este cunoscut în oraș, pentru că toată viața lui a măturat târgul. A ieșit la pensie cu anii de muncă făcuți astfel, de aproximativ doi ani. Mai făcea un ban prin cimitir, unde oamenii îi mai dădeau să facă un mormânt sau ceva de pomană. Bea, într-adevăr, dar nu făcea rău la nimeni. Necazuri avea cu unul din fiii săi, față de care, în ianuarie 2021, a cerut și un ordin de protecție. Altminteri, omul își ducea viața cum putea. În ziua de 27 februarie, în fața unui magazin, acesta a căzut într-un mod care i-a speriat pe martorii incidentului. Aceștia au sunat imediat la 112, să cheme Ambulanța, întrucât văzuseră că bărbatul s-a lovit cu capul de asfalt. “A fost dus la Spitalul Huși cu Salvarea. Am fost anunțați și noi. Un frate de-al meu s-a dus după el, a vorbit acolo, dar medicii au spus că nu îl pot ține și să-l luăm acasă. A fost un pic de zarvă, că tata tot spunea că îl doare capul foarte tare, avea și o umflătură acolo. Dar fratele meu l-a luat. Acasă, fratele meu a stat cu el, dar în altă cameră. Când colo, dimineață, era ca și mort. Era cumva în comă. Am sunat la salvare iar, a venit. L-am dus imediat înapoi la Spitalul Huși. De aici l-au trimis la Vaslui și Vasluiul la Iași. Medicii de la Iași au spus că are o lovitură puternică la cap și de ce a fost lăsat atâta timp, că e grav de tot. E de operație. I-am spus că nu e vina noastră, că l-am dus, dar l-au dat acasă înapoi cei de la Huși. A fost operat, dar medicul ne-a spus că nu îi dă șanse. Și ne pregătim de ce e mai rău. Dar am vrut să întreb și eu: de ce nu l-au trimis din primul moment la Vaslui sau la Iași? Dacă era lovit la cap, trebuia trimis. Poate era salvat. Dacă s-au mai pierdut atâtea ore, ce șansă să mai aibă? Acum eu vreau să știu de ce l-au trimis înapoi acasă, că nu are nimic, dacă el era atât de grav? Cred că l-au văzut murdar, pentru că el se mai ducea prin cimitir, făcea morminte. L-au văzut băut și le-a fost silă să pună mâna pe el. Eu așa cred. Să mă ierte dacă greșesc, dar sigur l-au crezut un boschetar. Și boschetar dacă era, avea dreptul la viață. Nici nu mai spun că, în timpul în care a fost dus la Iași, i-a luat foc și casa, dar asta e altă poveste”, spune fiul acestuia.

Managerul Spitalului Huși: “Pacientul a fost trimis acasă într-o stare îmbunătățită, după ce investigațiile medicale nu au relevat existența vreunui traumatism”

De partea cealaltă, conducerea Spitalului Huși a făcut precizări cu privire la acest caz, mai ales că varianta avansată de familie în spațiul public este una care nu este, spune managerul spitalului, în concordanță cu datele din documentele medicale. “În privința acestui caz, pot spune, pe baza documentelor, faptul că pacientul de 66 de ani a venit la CPU pe data de 27 februarie, orele 15:20. A fost adus de Ambulanță, după ce a fost găsit căzut în stradă, în fața unui magazin. Pacientul se află în evidența spitalului Huși cu etilism cronic, iar acum, la prezentare, i s-a determinat o alcoolemie de 1,76 (aproape de coma toxică, n.r.). I s-au efectuat analizele sangvine, electrocardiograma și radiografii. De asemenea, i s-a administrat medicația specifică etilismului acut. După aceea, în jurul orelor 21:00, starea sa generală s-a îmbunătățit. A fost luat acasă de un membru al familiei. De reținut un aspect foarte important: după ce a fost adus cu Ambulanța la Spital, în urma examenului clinic nu s-a relevat existența unui traumatism, aspect susținut și de investigațiile imagistice, care pot fi oricând văzute. Așadar, pacientul a plecat acasă, după ce starea sa generală s-a îmbunătățit. În dimineața zilei de 28 februarie, la ora 10:30, pacientul revine la CPU, pentru o stare confuzională și agitație psihomotorie post traumatică. A fost reinvestigat clinic și paraclinic, ulterior fiind dirijat către Spitalul Județean Vaslui, în vederea evaluării și efectuării investigațiilor complementare, de înaltă rezoluție. Am înțeles, ulterior, că pacientul a fost trimis la Iași. Tot ceea ce pot să spun eu, în calitate de manager, este că, analizând documentele medicale, atitudinea colegilor din CPU Huși a fost una profesionistă, gestionând în mod adecvat situația, atât din punct de vedere medical, cât și procedural. Dar dacă există suspiciuni de agresiune, atunci organele competente cu siguranță vor putea lămuri situația din acest punct de vedere. În acest caz am dispus efectuarea unei anchete interne, care va clarifica prezenta situație cu maximum de transparență”, a declarat managerul dr. Bogdan Popa.

 
10 COMENTARII

 1. Mi s-a intamplat sa merg la urgenta cu mama si sa dau de domnul asistent Toșu. Mi-a vorbit foarte urat. M-a intrebat de vreo 10 ori de ce nu am mers la medicul de familie. Era vineri dupa-amiaza, medicul de familie nu mai era acolo si chiar daca ar fi fost, evident ca m-ar fi trimis la spital. Parca era bagat in priza, imi repeta acea intrebare in mod obsesiv. Intr-un final si-a adus aminte sa ma intrebe ce are mama si i-am spus, apoi auzind ca are si probleme cu tensiunea, mi-a zis ca nu exista in spital cardiolog si sa merg la unul. Pur si simplu te trimite acasa… Probabil il intrerupsesem de la pauza de cafea… I-am repetat ca mama are mai multe simptome si are nevoie de o perfuzie, cel putin. Mamei ii era foarte rau si el se certa cu mine. Eu i-as spune domnului asistent Toșu ca ar fi bine sa-si gaseasca un alt loc de munca daca e plictisit de ceea ce face; sa lase locul altcuiva care, poate, ar vrea sa lucreze si nu are unde. Citisem pe internet, tot asa la comentariile unui articol, ca exista un asistent care vorbeste foarte urat si care ia bani de la pacienti si uite ca am avut ,,onoareaˮ sa-l cunosc pe MARELE ASISTENT TOȘU…

 2. De asta romania a ajuns in halul asta majoritatea lumii gandeste ca Asiss. Esti cumva vreun doctor si tu eroul internetului? Romania are unul dintre cele mai mari rate de mortalității in spitale din lume. Ia si aterizeaza cu piciuarele pe pamant . Baut ne baut omul avea dreptul la un consult si la ingrijiri medicale.

 3. Cam asta-i realitatea, în România! Nu-i tratează ei bine, pe cei îngrijiți și care ajung la spital, pe propriile picioare și ies în 4 scânduri,ce să ne mai așteptăm! Doar ați văzut cele 2 cazuri de la Vaslui, cele 2 bătrâne cu covid decedate suspect, inițial fără covid…La Sibiu la ATI, legați de paturi , sedați….Pot avea 5 miliarde salariu, nu le pasă! Doar la privat dacă aveți cu ce, sunt șanse! După o viață ,de plătit asigurări de sănătate!

 4. Fa proasto….asiss….etilismul cronic e tot boala deci omul era in primul rand bolnav cronic dependent de alcool…in al doilea rand omul a cazut si s a lovit la cap…de aia l au dus la spital …dar se vede ca “domnii doctori”de la husi sunt la fel de “destepti” ca si tine….de asta l au lasat sa moara cand saracul om avea si el dreptul la viata si la ingrijire ca de aia are asigurare medicala…se vede treaba ca la husi la spital este discriminare….doamne fereste ne de asa doctori la spitalul public

  • Amvai ce teorie corectă cunoașteți dumneavoastră!
   … pină ce stați câteva ore la primiri urgențe.
   Sau vine primul borît pe el, de bat.
   Hai fă acu teoria cîca…. asiguratului.

   Nu, nu lucrez in spital.

 5. Se practica la spitalul Husi, exact acum un an, pe data de 10:03:2020, când era covidul instalat si nu puteai sa faci vizite, am sunat salvarea pentru o bătrână care a cazut si a dezvolta o hemoragie internă. Medicii au crezut ca este o bătrână neajutoara care nu are pe nimeni nu nu și-au făcut treaba cum trebuie, au pus tot felul de diagnostice gresite. Cand am sunat la spital si am cerut transferul ei la lasi, era deja prea târziu, intrase în comă și nu s-a mai putut face nimic. Medicii de la lasi au zis ca nu este primul caz in care Spitalul Husi trimite pacienți in ultima faza, asa ca nu este primul si nici ultimul…

LĂSAȚI UN MESAJ