4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Aderarea României la Schengen, o prioritate pentru preşedinţia cipriotă a UE

- Advertisement -

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen constituie o prioritate pentru viitoarea preşedinţie cipriotă a Uniunii Europene, a anunţat ministrul bulgar de Interne într-un comunicat, citat de Novinite.com.

Ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a participat joi la o reuniune a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, la Luxembourg, unde a avut discuţii informale cu omologii săi german şi olandez, precum şi cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Acolo, el a discutat şi despre aderarea la Schengen cu miniştrii de Interne din România şi Cipru. Cele trei state au evocat măsuri specifice care ar contribui la o evoluţie pozitivă a demersurilor României şi Bulgariei de aderare la Schengen în septembrie.

România şi Bulgaria sperau să adere la Schengen în primăvara lui 2011, dar integrarea lor a fost blocată de ţări ca Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda, care se temeau că siguranţa spaţiului de liberă circulaţie ar putea fi periclitată de crima organizată şi corupţie.

Olanda se opune în continuare aderării celor două ţări la spaţiul Schengen, aşteptând un raport pozitiv în baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

70 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.