spot_imgspot_img
7.7 C
Vaslui
18-apr.-2024

Adevãrul despre gazele de sist! (video)

- Advertisement -

Rezistenta de la Pungesti primeste ajutor de la televiziunea publicã TVR 1

DEZVÃLUIRI Politicienii în frunte cu Victor Ponta si Dumitru Buzatu au spus de mai multe ori cã cei care se opun extragerii gazelor de sist nu tin cont de pãrerea „specialistilor”. Ieri, acestia au fost contrazisi de un documentar transmis pe TVR 1. Cotidianul nostru a prezentat aceleasi informatii de mai bine de un an de zile. Chevron, prin oamenii plãtiti de compania americanã, a încercat sã inducã ideea cã ziaristii de la Vremea Nouã sunt plãtiti de serviciile secrete din Rusia! Asa o fi si cu cei care au realizat documentarul prezentat la TVR?

Din documentarul prezentat la TVR 1, nu putea lipsi minciuna lui Dumitru Buzatu. Dupã ce au fost prezentate evenimentele de la Pungesti, Dumitru Buzatu apare într-un mic interviu în care este întrebat dacã este adevãrat cã acum un an a jurat cu mâna pe Biblie cã nu va ceda în lupta împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist. Evident, Buzatu a rãspuns cã e vorba de niste inventii. Imediat au apãrut imagini cu presedintele CJ Vaslui în fata manifestantilor de anul trecut de la Bârlad, într-un discurs înflãcãrat. Culmea este cã Buzatu n-a mintit, ci doar a omis sã spunã adevãrul. Se pare cã nu el n-a jurat cu mâna pe Biblie, ci deputatul Solomon. Oricum Buzatu este ateu declarat asa cã n-avea niciun sens sã jure pe Biblie! Si, totusi, întreaga tarã a putut vedea parsivenia politicã a lui Dumitru Buzatu, cel care, acum un an, manifesta de-i sãrea cãmasa revolutionarã de pe el împotriva Chevron. Asa cum a declarat si în documentarul de asearã, între timp s-a mai documentat, a mai analizat, a mai fãcut o excursie si s-a edificat: Chevron este o oportunitate economicã pentru Vaslui!

Primul documentar despre proiectul de exploatare a gazelor de sist si metoda fracturãrii hidraulice

Conform site-ului www.tvr1.ro, primul documentar despre controversatul proiect de exploatare a gazelor de sist si metoda fracturãrii hidraulice spune controversata istorie a proiectului extragerii gazelor de sist din subsolul tãrii. Gabriel Geamãnu a mers în judetele Vaslui si Constanta, acolo unde autoritãtile cred cã vom plãti mai putin pentru gaze în urmãtorii ani, iar locuitorii din zonele vizate spun cã vom plãti cu totii pentru distrugerea mediului si a vietii.

În Constanta si Vaslui, compania Chevron a obtinut singurele licente de explorare a gazelor de sist. De asemenea, la Putna, o altã firmã face prospectiuni seismice pentru Raffles Energy, Aurelian Petroleum si Romgaz. Cãlugãrii de la Mãnãstirea Putna sunt revoltati si încearcã sã-i opreascã pe cei care testeazã un perimetru de 300 de kilometri pãtrati, de teamã cã izvoarele si monumentele istorice vor fi afectate.În localitãtile vasluiene Pungesti, Puiesti, Bãcesti si Gãgesti, oamenii luptã împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. Managerul Chevron, Tom Holst, sustine cã mediul si viata oamenilor nu vor fi afectate, pentru cã tehnologia este foarte sigurã. Cei care contestã metoda fracturãrii hidraulice spun însã cã mediul va fi afectat ireversibil, pentru cã vor fi folosite cantitãti uriase de apã ce va ajunge în sol si în pânza freaticã, alãturi de 250 de substante, unele dintre ele cancerigene.

Gabriel Geamãnu: „Vor urma si alte episoade!”

Realizatorul documentarului, Gabriel Geamãnu ne-a declarat cã, din lipsã de spatiu, a trebuit sã taie foarte mult din ceea ce a filmat asa cã, ceea ce s-a vãzut asearã la TVR 1, este doar începutul unui serial. „Am filmat foarte mult în judetul Vaslui, însã a trebuit sã renuntãm la unele imagini. Baza de date, adunatã de noi, este foarte mare, asa cã suntem hotãrâti sã continuãm ideea acestui documentar. Ieri a fost un episod pilot. Vor urma alte episoade”, ne-a declarat Gabriel Geamãnu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.