spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Adevãrul despre Topul Firmelor Vaslui 2010

- Advertisement -

TRANSPARENTÃ… Vasluiul a gãzduit, acum câteva zile, un Top al Firmelor, realizat în conditii demne de un top national. O demonstreazã interesul manifestat de diplomatii de peste Prut, dar si de unele bãnci centrale prezente la eveniment, invitati care au spus cã “era greu de crezut cã într-un judet ca Vasluiul se poate organiza o astfel de actiune, de o asemenea amploare”. Dincolo de desfãsurarea Topului, însã, au fost lansate tot felul de zvonuri, privind anumite sume care s-ar fi încasat de la oamenii de afaceri si care ar fi ajuns în nu se stie ce buzunare. Ieri, am discutat cu conducerea economicã a Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui, pentru a afla care este adevãrul din spatele acestui eveniment de amploare regionalã. Rezultatul? Topul Firmelor din acest an a implicat o desfãsurare de forte fãrã precedent, iar cheltuielile au fost atât de bine contabilizate, încât pot fi verificate în orice moment.

Directorul economic al Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, Maria Damian, a fãcut publice, ieri, toate sumele încasate si cheltuite la Topul Firmelor din acest an, pentru a risipi orice îndoialã privind corectitudinea si transparenta în care s-a desfãsurat evenimentul. La evenimentul organizat la Hotel Europa, sãptãmâna trecutã, s-au înregistrat 220 de participanti, iar veniturile Topului au fost realizate din publicitate, taxa de participare sau sponsorizãri. “În total, am realizat încasãri de 90.000 de lei, cu tot cu TVA. Cheltuielile cu achizitia trofeelor, ne referim aici la trofeele pentru locul I, trofeul CCIA, trofeele de excelentã, trofeele aniversare” 20 de ani de existentã a Camerei de Comert” si trofeul sportiv pentru FC Vaslui s-au ridicat la 14.932 de lei. A fost o adevãratã bãtãlie pentru pretul trofeelor, în conditiile în care am încercat sã obtinem discounturi importante si, spun eu, am si reusit. Numai în cazul trofeelor pentru locul I, pretul unui astfel de obiect ajunge undeva la 150 de lei, în timp ce noi am negociat si am ajuns la 55 de lei. Am încercat sã chibzuim fiecare bãnut”, spune directorul economic al Camerei.

Toate cheltuielile sunt la vedere

Cataloagele realizate în acest an, pentru Topul Firmelor, au fost de o calitate fãrã cusur, foarte bine realizate si la preturi bine negociate, sustine conducerea CCIA. Astfel, au fost comandate si tipãrite 1.000 de cataloage, la pretul de 21 de lei, fãrã TVA, astfel cã pretul total al acestor tipãrituri a ajuns la 26.040 lei. Machetarea cataloagelor a costat încã 1.500 de lei, în timp ce diplomele aniversare au fost achitate cu suma de 600 de lei, la care s-au adãugat cheltuieli de promovare, în sumã de 1.500 de lei. Moderatorul Topului si formatia adusã de la Iasi au costat 3.600 de lei, în timp ce pentru managerii care au dorit Topul Firmelor în variantã electronicã s-au tipãrit CD-uri, pentru care s-au plãtit 800 de lei. O sumã de 7.000 de lei a fost reprezentatã de cheltuielile administrative – mii de convorbiri la telefoane fixe si mobile, pentru contactarea tuturor firmelor participante, fax-uri în toatã tara, utilitãti diverse. Numai factura la telefoane trece de 2.000 de lei”, spune directorul Marian Damian. Bufetul suedez pregãtit pentru cei 220 de participanti a costat 12.000 de lei, în medie în jur de 60 de lei de invitat. Un pret foarte bun, sustine directorul economic al Camerei, mai ales cã unii dintre invitati au anuntat pe ultima sutã de metri un numãr mai mare de persoane cu care se vor prezenta la Top. Pentru cã, la suma realizatã, se impune plata unui TVA, urmeazã a se achita suma de 5.000 de lei, la bugetul de stat, plus 4.300 de lei, plata impozitului pe profit.

“A fost meritul d-lui presedinte Constantin”

Una peste alta, constatã conducerea Camerei, nu a rãmas mai nimic din banii încasati din diverse sume. Nici mãcar pentru recompensarea celor care au trudit pentru ca acest Top sã se prezinte în conditii de exceptie, asa cum ar fi fost normal. “Nu am mai pus în calcul salariile celor care au muncit la acest Top. Credem cã am fãcut o activitate în folosul comunitãtii, un Top al firmelor de tinutã, care a beneficiat de participarea celor mai importanti investitori din judet. Meritul pentru reusita actiunii îi revine domnului presedinte Ionel Constantin, care a dorit ca editia aniversarã sã aibã o prezentare de exceptie si ne-a impulsionat în permanentã, un lucru cu care am fost de acord toti cei care lucrãm în cadrul CCIA. S-a lucrat aproape non-stop la reusita actiunii, desi suntem sase persoane la Camerã, care am avut mult de muncã si în segmentele noastre de activitate. Au venit reprezentanti ai unor bãnci din Bucuresti, care au spus cã nu ar fi crezut niciodatã cã o astfel de actiune, atât de bine organizatã, s-ar fi putut face într-un judet ca Vasluiul. O declaratie care ne-a bucurat pe noi toti, cei care am muncit la reusita acestui Top”, a mai spus Maria Damian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.