spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Adevărul din spatele capturării “temutului tâlhar” de la Rafaila: “ Ionuț nu a fost prins de trupele speciale! A sunat singur și s-a predat!”

- Advertisement -
APARENȚE… Polițiștii l-ar fi făcut pe Ionuț Vlăduț Antoce să pară un tâlhar autentic din filmele cu haiduci.

DEZVĂLUIRI… Familia “temutului” fugar de la Rafaila face dezvăluiri șocante cu privire la declarațiile polițiștilor. “Ionuț nu a fost prins!”, a declarat mătușa acestuia. Femeia dorește ca adevărul să iasă la suprafață, iar oamenii să cunoască realitatea lucrurilor din povestea tânărului căutat după jaful din Bucium. Familia susține că polițiștii au declarat “ce le-a convenit lor”, pentru a da bine în fața comunității. Ionuț Vlăduț Antoce nu ar fi fost depistat de polițiștii ieșeni din Serviciul de Investigații Criminale, ci ar fi fost dus în arest de doi polițiști în civil. “Ionuț s-a predat de bună voie”, susține mătușa tânărului. De asemenea, bărbatul nu s-ar fi ascuns în pădure pe durata în care a fost dat în urmărire. “ A sunat singur la poliție și a transmis acestora locația exactă. Când l-au somat să se predea nu era în pădure. Era la o casă de-a unei rude din Buda. Ei au declarat aiurea”, a mărturisit Silvia Codiță.

Se pare că poliția ar fi “umflat” povestea din spatele arestării celui de-al patrulea tâlhar căutat pentru jaful din zona Bucium din Iași, de pe 13 iulie. “Slab cât un băț”, Ionuț Antoce nu ar fi arătat nici amenințător, nici nu ar fi fost înarmat pe perioada în care a fost dat în urmărire națională, spre disperarea polițiștilor, care s-au răzbunat pe comunitatea din care tânărul face parte. Sătul de fugă, bărbatul a fost sfătuit de rude să se predea pentru ca lucrurile să nu degenereze mai rău. Se pare că Ionuț ar fi fost dispus să se predea încă de la început, însă comportamentul violent al polițiștilor l-ar fi făcut să dea bir cu fugiții. În cele din urmă, a sunat singur la poliție și a transmis acestora locația exactă. Singura condiție pe care a pus-o a fost ca agenții care îl vor aresta să nu fie violenți.Ionuț s-a predat. Nu a fost prins de trupele speciale de la Iași. Ei au declarat minciuni. Au venit doi civili sunați de el. Le-a zis să vină, că se predă. El voia să se predea deodată, dar când a văzut că polițiștii au luat la bătaie tot ce le-a ieșit în cale, din prima, s-a speriat. Vă dați seama că l-a luat spaima. Dacă pe noi ne-a distrus în halul ăsta, pe el îl nenoroceau. De fiecare dată când veneau ne spuneau că dacă îl prind pe Ionuț îl omoară cu bătaia. Când au venit după el nu l-au mai bătut. Au promis că nu îl rănesc. A fost condiția pusă de Ionuț. A sunat de la o casă din zonă, le-a zis unde să vină după el, dar să-i promită că nu îl omoară în bătaie. A luat-o pe mama lui cu ei la Iași. I-a fost frică”, a povestit Silvia Codiță, mătușa tânărului.

“Degeaba au spart, degeaba au bătut, că băiatul nu stătea pe aici. Era plecat tot timpul, nu stătea în zonă”

Din spusele femeii, nu doar povestea arestării ar fi fost una fabricată, ci și cea în care Ionuț era descris ca fiind un temut tâlhar ascuns înarmat în pădure. “Nu se ascundea în pădure. Ei au dat aiurea, ce le-a convenit lor. Era plecat tot timpul, nu stătea în zonă. Degeaba au spart, degeaba au bătut, că băiatul nu stătea pe aici. Când l-au somat să se predea, nu era în pădure. Era la o casă de-a unei rude din Buda. Pe acolo l-au fugărit. Acolo au tras cu pistolul. Avea ruda noastră copilul în brațe. Au gâtuit familia. Băiatul era în treacăt, stătuse vreo jumătate de oră. Nu era în pădure, era în sat”, a povestit Silvia.

Descinderile violente de la Rafaila au lăsat urme adânci asupra familiilor agresate: “Am crezut că moare băiatul”

Chiar dacă povestea aproape s-a încheiat, iar fugarul a fost adus în arest, comunitatea dată peste cap de descinderile polițiștilor ieșeni încă este perturbată. “Acum, dacă aud o mașină la poartă, tremur ca varga. A intrat spaima în mine, nu mai sunt om. Nici treabă nu pot face. Mă înmoaie câte pastile iau. Una dacă mai primeam în spate rămâneam în scaun cu rotile. Cu timpul cine știe ce complicații o să apară? Pe mine încă mă doare după cap, unde mi-au dat. Nu mai pot. Mă simt foarte rău. La spital nici nu mă bagă în seamă. Îmi pare rău că nu am înregistrat acolo cu telefonul. Mi-au spus că bine mi-au făcut, că degeaba nu a fost. Dacă eu acuz dureri și nu mai pot de durere, cu mușchiul sfărâmat, cum să spui așa ceva? Eu am fost bucuroasă să mă bată pe mine? Băiatul bătut tot atunci face crize de inimă. Acuză dureri de inimă, i se învinețesc buzele și începe să tremure, rămâne fără aer. Nu știu unde să mă duc. Nu ne ajută niciun doctor. Nici nu se uită la noi, ca la câini. Când mi-au dat una în stomac atunci nici nu știu ce mi-au făcut. Iau două-trei guri de mâncare și îmi vine să vomit. Așa bătaie am primit. Duminică am crezut că moare băiatul. Zicea într-una că moare. Nu mai avea aer. A mai făcut o dată în timp ce era în mașină, la volan. S-a dat cu mașina într-o parte. Nu mai putea de inimă”, a povestit îndurerată mătușa celui arestat. Abia după câteva zile de la descinderi, pe lumină, unii polițiști și-au dat seama de gravitatea daunelor provocate asupra proprietăților celor nevinovați. “Când au venit pe urmă la noi acasă polițiștii, au venit aceeași care au fost și când ne-au bătut. Au zis că îmi repară ei geamul, dar merg înainte, am luat avocat. Nu este corect ce au făcut. La ei nu se cheamă tâlhărie? Au bătut, au spart. Ce e asta? Câte nu se întâmplă și în rândul poliției? Umblă cu droguri, iau mită și câte și mai câte. Dacă se întâmplă și la ei așa ceva? Ar spune? I-am zis unui polițist că îl recunosc și a zis inițial că nu a fost el acolo. După ce i-am spus că eram în chiloți în fața lor, mi-a zis “dar ce, eu mă uitam la chiloții tăi?”, deci a recunoscut”, a dezvăluit femeia.

Ionuț a recunoscut fapta și a povestit tot ce s-a întâmplat: “A picat ca laptele în rahat”

Deși familiile celorlalți implicați în jaf l-ar fi sfătuit să nu se predea și să nu recunoască fapta, Ionuț a decis că este mai bine să mărturisească. Acum, bărbatul se află în arest pentru 30 de zile. “Ceilalți nu au recunoscut fapta, el a recunoscut. A zis cum l-au luat de acasă, ce i-au zis de acasă. Prima oară i-a spus că îi dă o lucrare. Ionuț a lucrat la Alin înainte, după a mers la altă firmă. A zis că are de luat niște scule de la cineva. Mama băiatului l-a fugărit pe Alin Agrigoroae, i-a zis să plece că s-a săturat de el. Să-i dea pace. În ziua aceea, toată ziua s-a ținut Alin după el. Băiatul a zis că până la urmă l-a luat Alin cu el de pe drum. Ionuț nici nu l-a lovit pe cel din casă. Dar a fost cu ei. Bani nu a luat nimeni. Dar de bătut l-au bătut pe bărbat în curte. A picat ca laptele în rahat. Acum trage și îi pare rău. Degeaba acum. Mama lui Alin îl sfătuia să nu se predea, că le îngreunează lor treaba. Dar dacă nu scăpa, ce făcea? Poate îl împușcau. Poate îi puneau tot în cârcă. El s-a predat într-o casă de pe aici. El a fost vinovat, trebuie să-și tragă pedeapsa. Dar noi cu ce am fost vinovați de ne-au zdrobit? Doar nu l-am trimis noi. I-am zis să se predea, dar zicea că îi e frică de bătaie. Dacă îl prindeau și nu se preda de bună voie, nu cred că mai scăpa. Ziceau că dacă îl prind, două-trei zile îl mai lasă să trăiască. Ei au declarat așa, dar nicidecum nu a fost așa. Băiatul s-a predat! El nu arată ca în poze. L-au văzut și ei acum. I-am întrebat:”ăsta arată a om periculos?”. Au zis că nu, dar ei s-au luat după ce au auzit din spusele oamenilor și au crezut că umbla înarmat. E un slăbănog de om. De când era fugar, era ca bățul. Nici aer nu mai avea în el. Era un simplu om, nu avea el cum să fugă înarmat. Ce mișcare putea el să facă înarmat cu atîția oameni după el?”, se întreabă femeia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Jos guvernul de cacat! Ne vind țara, ne hărțuiesc poporul si își bat joc de noi! Știu mulți polițiști care au omorât oameni nevinovați si au scăpat, fără pușcărie, fara pedeapsa. Dar karma își va face treaba! Toti vor plăti, IDIOȚI îmbrăcați in uniformă, cei ce trebuie sa ne salveze si sa ne apare sunt tot cei care ne omoară! Si rog pe cei care se dau zmei comentând aiurea sa se dezvăluie, nu sa se ascundă sub un nume oarecare . Probabil niște zdrențe care nici la fund nu se șterg , se screm direct in palma si apoi îl mănâncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.