Adeverințele de vaccinare emise în România, valabile în afara țării. Cum pot fi verificate

Raed Arafat a anunțat că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile atât în țară, cât și în afara țării. Acestea pot fi verificate prin intermediului QR codului.

Adeverințele de vaccinare emise în România, valabile în afara țării. Șeful DSU susține că oamenii nu ar trebuie discriminați, însă există țări care nu mai carantinează persoanele vaccinate sau persoanele care au avut boala și au anticorpi.

„Trebuie evitată discriminarea, dacă ești vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu ești vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja țări care au zis că dacă vii și ești vaccinat sau ai avut boala și ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt țări care vor să facă asta. Dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minimum 10 zile sau ai fost bolnav și nu au trecut mai mult de 30 de zile nu mai intri în caratină. Acest lucru poate fi aplicat la turism, între țări mai ales. Sunt state care discută deja acest lucru și cred că îl vor aplica. Dacă ai fost vaccinat, nu mai intri în carantină, pentru că știu că deja ai fost imunizat și scade șansa de răspândire și de a infecta pe alții”, a spus șeful DSU, vineri seara, la Digi24. …https://www.romaniatv.net/adeverintele-de-vaccinare-emise-in-romania-valabile-in-afara-tarii-cum-pot-fi-verificate_5342493.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ