33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Adi Minune de la Bârlad a scãpat în visteria lui Ciucã Americanu’ | PAMFLET

Adi Minune de la Bârlad trãieste visul american. Fumeazã trabuc si bea whisky în Parlament ca orice amãrãstean mai pripãsit. Cu petrodolarii din bugetul României pe mânã, acesta porneste motoarele economiei tãrii într-un mod original: mãreste salariile primarilor si ale presedintilor de CJ din tarã, pe motiv cã ei sunt cei mai importanti investitori din comunitãtile locale. Nemtii, francezii, niste prosti, ei investesc doar în infrastructurã, în start up sau alte domenii strategice.

Logica lui Adi Minune e simplã. Are primarul bani, restul sã moarã de foame, fiindcã privatul nu poate mãri salariile asa cum face acesta la Comisia sa cu functionarii publici, fiindcã piata nu o permite. Cum sã vinzi rosiile la tarabã, în plin sezon, cu 50 de lei kilogramul, pentru ca fermierul sã-si permitã sã-i plãteascã pe cei care le prãsesc în solar cu 1500 de euro lunar. Stau ciresele în piatã cu 5-6 lei pe kilogram si nu le cumpãrã nimeni. Fiindcã lumea vine, se uitã si pleacã, nu ca la Parlament.

Apelul nostru cãtre privat este urmãtorul: Când prindeti un parlamentar, un primar sau un presedinte de CJ la tarabã sau în magazin, cereti-le de cinci ori mai mult pretul pe produsele pe care le cumpãrã. Poate asa se vor învata minte sã ne mai învete cum e cu visul american în capitalismul sãlbatic din tara noastrã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. P.s daca nu stiati se mareste si indemnizatia aluia de posteaza sensuri giratorii fara flori, cand jumătate de oras sta fara apa, pentru ca neamurile lu Buzatu ,,,,Barbu parca îi spune lumea ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here