Adio declaratii pe propria rãspundere! De la 1 iunie se vor deschide terasele si se vor relua spectacolele în aer liber

VESTI BUNE… Presedintele României a anuntat o serie de restrictii care vor fi ridicate începând din 1 iunie. Astfel, nu vom mai avea nevoie de declaratii pentru deplasarea între localitãti. În plus, vom avea voie sã mergem si la terase, deoarece acestea urmeazã sã se redeschidã.

Klaus Iohannis a anuntat cã de la 1 iunie ar putea fi luate noi mãsuri de relaxare a restrictiilor impuse de pandemie.

“Din 1 iunie câteva activitãti interzise redevin posibile: se redeschid terasele. Vor fi reguli speciale, cu maxim 4 persoane la o masã. Se va putea merge la plajã, dar si aici cu pãstrarea distantei”, a explicat presedintele. Se vor relua totodatã si spectacolele în aer liber, însã la acestea pot participa maxim 500 de spectatori. O altã mãsurã importantã prevede renuntarea la declaratiile necesare deplasãrii între localitãti. Iohannis a avertizat cã si astãzi sunt “aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de oameni la ATI, nu putem vorbi de o reducere semnificativã. În continuare, deci, atentie, atentie, atentie!”.

În ceea ce priveste examenele nationale, ele vor avea loc fizic, asa cum au fost planificate si anuntate, a spus presedintele. “E posibil sã fie copii care sã fie atunci bolnavi sau sã se constate atunci cã au febrã si nu pot intra. Am considerat cã trebuie o solutie. Pentru Evaluarea Nationalã, pentru copiii gãsiti cu febrã la intrarea în scoalã sau izolati acasã, pentru motive medicale si de carantinã, se organizeazã o a doua sesiune din 29 iunie. Si pentru bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, asa cum era organizatã în mod obisnuit. Cu totii vom reusi sã depãsim cu bine acestã perioadã dacã vom respecta distantarea fizicã, ne vom spãla pe mâini”, a declarat Iohannis.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ