1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Adio, Florin! (foto)

- Advertisement -

Tânãrul ucis de pasiunea pentru vitezã a fost înmormântat!

TRIST Tânãrul Florin Cretu, cel care si-a pierdut viata în accidentul de la Satu Nou, comuna Cretesti, a fost purtat pe umeri cãtre prietenii sãi, pe ultimul drum. Familia, sfâsiatã de durere, aproape cã nici lacrimi nu mai avea, dupã cinci zile de suferintã cumplitã. Le-au umezit tuturor obrajii însã, ploaia mãruntã si rece, care parcã s-a întetit atunci când sicriul cu trupul neînsufletit a fost scos din casa pãrinteascã. Sute de persoane, din Husi, din Stãnilesti, ba chiar si colegi de facultate de la Iasi, au venit sã îl conducã pe bãiatul de numai 23 de ani, pe ultimul drum. Patru preoti au slujit pentru ca sufletul lui Florin sã aibã odihnã, iar familia, greu încercatã, alinare.

Foarte multi tineri au venit sã îl petreacã ieri pe Florin, pe ultimul sãu drum. Au venit de la Iasi si colegii din cadrul Universitãtii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, unde acesta urma facultatea de Mecanicã, dar si toti prietenii sãi, din Husi si Stãnilesti. În ciuda ploii care parcã se întetise, în momentul în care trupul neînsufletit a fost scos din casã, nimeni, din cei veniti sã fie alãturi de familia îndureratã în acele clipe grele, nu a plecat. „Florin a fost un bãiat foartre bun, sufletist. Niciodatã nu îi cereai ceva, sã te ajute cu un lucru, într-un moment greu, iar el sã nu fie acolo, pentru tine. Ne-am cunoscut în liceu. Eu am fãcut la <<Agro>> si am legat o prietenie adevãratã. I-am rãmas dator cu multe lucru cu care m-a ajutat, de aceea sunt aici. Mã rog la Dumnezeu sã aibã grijã de el acolo unde s-a dus. Pãcat! Am plâns, chiar dacã sunt bãrbat, când am auzit ce s-a întâmplat. În afarã cã avea o slãbiciune pentru masini tari si pentru vitezã, era un suflet de om cum rar gãsesti. Poate sã o spunã toatã lumea de aici, nu doar eu”, a spus Cristi, unul dintre prietenii veniti la înmormântare.

Echipajul SMURD si medicii huseni au luptat pânã în ultima clipã sã-l salveze!

De reamintit cã Florin Cretu si-a pierdut viata într-o fatidicã zi de vineri, 13 iunie. În jurul orelor 16,00, acesta, la volanul unui BMW, care îi apartinea, se deplasa, împreunã cu un prieten, Alex Hodas, în directia Husi – Crasna. În preajma localitãtii Satu Nou, Florin a pierdut controlul asupra volanului si, într-o curbã la stânga, masina s-a izbit violent de un podet din beton. Politistii au spus cã viteza masinii era una foarte mare. În urma impactului, Florin si-a piedut viata, iar Alex a suferit politraumatisme, care i-au determinat pe medicii spitalului husean sã fie rezervati si în privinta sanselor lui de supravietuire. Chirurgul Nelu Tãtaru însã, dupã primele ore critice, în care si-a dat silinta sã îl salveze, a anuntat cã Alex a fost stabilizat si sunt mari sperante într-o evolutie bunã a stãrii sale de sãnãtate. Din pãcate, pentru Florin Cretu nu s-a mai putut face nimic, încã din primele secunde dupã impact, chiar dacã echipajul de la SMURD, dar si medicii spitalului Husi s-au încãpãtânat sã îl resusciteze minute în sir, cu nãdejdea cã poate mãcar un licãr de viatã tot ar mai putea exista în trupul sãu. Din pãcate, dupã un ceas de la producerea accidentului, a fost declarat decesul tânãrului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.