17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Administrator de şcoală, făcut KO şi lăsat într-o baltă de sânge de un elev de 14 ani

- Advertisement -

Scene grave de violenţă s-au petrecut joi după-amiază în faţa şcolii generale din Şcheia, unde un minor în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, l-a lovit violent cu pumnul în figură pe administratorul unităţii de învăţământ, acesta prăbuşindu-se la pământ, lovindu-se la cap şi pierzându-şi cunoştinţa. Poliţia a deschis o anchetă din care rezultă că administratorul l-a lovit în prealabil de două ori pe elev şi l-a înjurat, după care a venit reacţia extrem de violentă a acestuia.

Elevul l-a lovit şi a fugit acasă

Joi, în jurul orei 14.30, Poliţia Comunală Şcheia a fost sesizată prin numărul de urgenţe 112 că un bărbat este căzut în staţia de transport în comun de peste drum de sediul primăriei, în faţa şcolii generale din sat. Victima încasase un pumn în zona ochiului şi avea un traumatism cranian sever, cu pierderea cunoştinţei.

Eleva Vasilovici, patroana unui bar din apropiere, a descris scenele violente.

„Era ca leşinat jos, nu mişca, nu nimica. A venit factorul poştal din sat şi l-a apăsat pe burtă şi apoi a început să mişte. Când şi-a revenit cât de cât nu mai ştia nimic”.

Bărbatul agresat, Florin Corghiceanu, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, administratorul şcolii din satul Şcheia, sângera abundent în zona capului, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale, ulterior fiind externat.

Agresorul dispăruse de la faţa locului, fiind identificat la domiciliu de către poliţie. Este vorba de un elev din clasa a VIII-a, ce provine din familia de romi Bergheaua, cunoscută ca violentă în sat.

Cum s-a petrecut agresiunea, conform anchetei poliţiei

Din ancheta poliţiei rezultă că în jurul orei 14.00, administratorul l-a găsit în curtea şcolii pe elev, care chiulise de la ore şi o deranjase pe eleva de serviciu. Conform anchetei poliţiei, administratorul l-ar fi lovit cu palma în zona capului pe elev, după care l-ar fi dus către uşa de acces în şcoală, iar aici l-ar fi lovit din nou. Elevul a părăsit perimetrul şcolii, iar administratorul l-a urmat, adresându-i injurii şi cuvinte jignitoare, încercând să-l lovească din nou. A fost momentul în care minorul de 14 ani s-a întors către administrator şi l-a lovit violent în figură, făcându-l KO.

Directoarea şcolii: „Nu comentez”

Având în vedere gravitatea incidentului şi constatările poliţiei, am încercat în cursul zilei de ieri să purtăm o discuţie cu directoarea unităţii de învăţământ. Singurul răspuns al profesoarei Ioana Bahrincean a fost: „Nu comentez, nu am terminat ancheta internă”, aceasta refuzând orice dialog şi încercând să minimalizeze incidentul sub paravanul faptului că agresiunea asupra administratorului a avut loc în afara perimetrului şcolii.

Gheorghe Lazăr: „Elevul l-a înjurat pe administrator, iar acesta l-a luat de urechi să îl scoată afară”

Un punct de vedere oficial a prezentat însă inspectorul general şcolar, Gheorghe Lazăr.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna directoare rezultă că un elev a chiulit de la oră şi nu dădea voie elevei de serviciu să-şi facă datoria. Eleva de serviciu l-a chemat pe administrator, acesta constatând că elevul mănâncă seminţe şi cerându-i să măture în locul în care a făcut mizerie. Elevul l-a înjurat pe administrator, iar acesta l-a luat de urechi să îl scoată afară. Atât s-a întâmplat în şcoală din informaţiile pe care le am până acum”, a declarat inspectorul general. El a precizat că are cunoştinţă de ancheta preliminară a poliţiei, conform căreia administratorul l-ar fi lovit şi el pe elev, însă a evitat să comenteze acest aspect, aşteptând rezultatele finale ale cercetărilor.

Cert este că poliţia a deschis un doar penal pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe, anchetatorii aşteptând certificatul medico-legal al administratorului, pentru încadrarea juridică a faptei. Ancheta îl va viza şi pe administrator.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

185 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.