15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Admiterea la liceu în 2013

- Advertisement -

Elevii care vor termina clasa a VIII-a în acest an se vor putea înscrie la evaluarea nationalã între 17 si 19 iunie, potrivit calendarului de desfãsurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul Educatiei. Acestia vor termina cursurile pe14 iunie 2013. Modul în care se vor sustine examenele nu s-a schimbat fatã de anul precedent, elevii trebuind sã treacã tot prin douã probe scrise.

Evaluarea la Limba si literatura românã – proba scrisã va avea loc pe data de 25 iunie, în 26 iunie cea la Limba si literatura maternã – proba scrisã pentru elevii apartinând minoritãtilor nationale, iar în 27 iunie proba scrisã la matematicã. Rezultatele vor fi afisate pe 29 iunie, pânã la ora 16.00, si tot în aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, pânã la ora 20.00. Contestatiile vor fi rezolvate între 30 iunie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate în 3 iulie. Comisiile judetene de organizare a evaluãrii nationale vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video a sãlilor de clacã din unitãtile de învãtãmânt în care se desfãsoarã probele, a sãlilor în care se descarcã si se multiplicã subiectele, precum si a sãlilor în care se preiau si se depoziteazã lucrãrile scrise.

Repartizarea computerizatã se va face în trei etape

Potrivit calendarului admiterii în învãtãmântul liceal de stat, înscrirea si repartizarea candidatilor pentru învãtãmânt special se va face între 11 si 13 iulie, repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi între 8 si 10 iulie. În perioada 5 – 9 iulie vor putea fi completate optiunile în fisele de înscriere de cãtre absolvebtii clasei a VIII-a si pãrintii acestora, asistati de diriginti. Tot în aceeasi perioadã vor fi completate fisele de înscriere si de cãtre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete la centrul special desemnat. Prima repartizare computerizatã în învãtãmântul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afisarea în unitãtile de învãtãmânt gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie. Dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizati candidatii se vor putea depune între 17 iulie si 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizatã a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi în prima etapã va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapã este programatã în 5 – 6 septembrie. Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani pânã la data începerii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la învãtãmântul seral si cu frecventã redusã va avea loc între 24 si 26 iulie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.