spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Adolescenta care i-a luat viața Alinei Ciobanu încearcă să-și schimbe declarațiile. Avocat: “a introdus o teză de legitimă apărare”

- Advertisement -
SCHIMBARE… Avocatul familiei Ciobanu spune că Loredana a început să-și nuanțeze declarațiile: “încearcă să introducă această teză de legitimă apărare, adică acum spune «m-am speriat întrucât căzuse cuțitul, Alina voia să-l ia și să mă atace, dar până la urmă l-am găsit eu și am mai lovit-o o dat㻓.

DECLARAȚII… Noi informații în cazul Alinei Ciobanu, adolescenta ucisă de cea mai bună prietenă la malul mării. Loredana Atănăsoaie, cea care a comis teribila faptă, încearcă să își modifice declarațiile în favoarea ei. Spre exemplu, dacă la început a povestit că a înjunghiat-o o singură dată, în zona gâtului, zilele trecute a spus că a mai fost o lovitură, de data aceasta în zona umărului și în legitimă apărare. “Probabil că Loredana este învățată de avocați, pentru că încearcă să introducă această teză de legitimă apărare: «m-am speriat întrucât căzuse cuțitul, Alina voia să-l ia și să mă atace, dar până la urmă l-am găsit eu și am mai lovit-o o dată». Dar nu poate sta în picioare această teză. De ce să mai lovești o dată, când puteai să arunci cuțitul, ca să nu mai ajungă la el? Am stat față în față cu Loredana. Tot limbajul corpului arată că încearcă să ne manipuleze”, spune avocatul Florin Răican, cel care reprezintă în instanță familia Alinei Ciobanu. Potrivit acestuia, până acum nu s-a făcut nicio reconstituire a crimei. “Din păcate, există o suficiență a procurorilor, ei spun «dacă a recunoscut fapta, ce să mai insistăm?». I-am rugat să insiste pe fiecare amănunt, nu ne interesează că a recunoscut, pe noi ne interesează ca recunoașterea să se potrivească cu starea de fapt, să vedem filmul în fața ochilor și să fim convinși că acesta este adevărul și nu altul”, a mai declarat avocatul Florin Răican.

Familia Alinei Ciobanu este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru ca Loredana să primească o pedeapsă pe măsură. “Sperăm ca autoritățile să își facă treaba așa cum trebuie, pentru că Alina nu merita să moară. Alina a fost o fată cuminte, harnică, a avut grijă de Loredana, a ajutat-o, i-a plătit două luni gazda, iar ea cum a răsplătit-o, luându-i viața? Pe Alina nu mi-o mai poate aduce înapoi, dar ea trebuie să plătească. Am înțeles că încearcă să își schimbe declarațiile, să le aranjeze în favoarea ei, ca să primească o pedeapsă mai mică. Cică le-ar fi spus procurorilor că ea nu i-a trimis mesaje lui Sergiu de pe telefonul Alinei și nici că i-a folosit cardul. Eu zic că minte. Atitudinea ei mă face să cred că nu are mustrări de conștiință. Ba mai mult, am aflat că își face planuri în închisoare, vrea să își continue liceul”, a povestit mătușa Alinei Ciobanu.

Loredana Atănăsoaie, învățată să-și nuanțeze declarațiile

Loredana urmează să fie prezentată, din nou, în fața instanței cu propunere de prelungire a arestului preventiv de 30 zile. Zilele trecute, adolescenta a fost chemată la o nouă audiere, ocazie cu care a încercat să își nuanțeze declarațiile, astfel încât acestea să o favorizeze: “din punctul meu de vedere, este o încercare fără succes. În prima declarație pe care a dat-o a zis că s-a enervat pentru că Alina nu îi răspundea sau că îi răspundea evaziv, acum a zis că Alina dormea. De asemenea, în prima declarație a spus «am început să tremur, am luat un cuțit și am lovit-o cu cuțitul în gât». Acum vine și spune că la ora 2:17, s-a așezat lângă Alina, care dormea, a luat cuțitul, a început să tremure și a lovit-o. Apoi că Alina s-ar fi ridicat din pat, ar fi lovit-o, iar din acea lovitură, ea ar fi căzut de pe scaunul pe care stătea. În acel moment, cuțitul ar fi căzut pe jos, iar Alina ar fi început să-l caute ca să o rănească. Până la urmă l-a găsit Loredana, ea l-ar fi luat și ar fi lovit-o încă o dată, de data aceasta în umăr. În același moment, la ușă ar fi bătut un coleg pe nume Vali, care a întrebat ce se întâmplă. Loredana i-ar fi spus că nu se întâmplă nimic și să plece că vor să doarmă… În acest timp, ea stătea cu palma la gura Alinei, ca să nu facă zgomot și să nu-l impacienteze pe acel băiat. După ce acesta ar fi plecat, Alina și-ar fi pierdut suflul și a decedat”, a declarat avocatul Florin Răican.

Avocatul Răican: “dovada că minte se găsește în filmul evenimentelor din acea noapte, este un film întrerupt, are părți mari care lipsesc”

Alina Ciobanu

Potrivit acestuia, adolescenta încearcă să introducă o teză de legitimă apărare: “probabil e învățată de avocați să facă acest lucru. Dar din punctul meu de vedere, nu există o legitimă apărare sau o provocare în acest caz. Dacă era legitimă apărare, când acel Vali a venit la ușă, putea să îi spună «intră, că mă omoară». Dar ea a atacat o persoană care se afla la orizontală, care dormea, nu avea nicio intenție să o atace, poate doar să se apere… Ba mai mult, în cameră era întuneric, Alina nu a văzut cu ce a fost atacată. Imaginați-vă că vă treziți din somn și primiți o palmă sau o lovitură. Prima reacție e că nu știți ce e cu dumneavoastră, darămite să mai atacați pe cineva. Am stat față în față cu Loredana. Tot limbajul corpului arată că încearcă să ne manipuleze. Când o vezi, nu îți vine să crezi că a fost capabilă de o astfel de oroare, este împotriva oricărei matrici comportamentale. Dar dacă îi vezi privirea, jocul ochilor, modalitatea în care își ține picioarele, modul în care își caută cuvintele, îți dai seama că minte, o persoană experimentată nu are cum să nu observe acest lucru. Sigur, aceasta poate fi o părere subiectivă. Dar dovada că minte se găsește în filmul evenimentelor din acea noapte, este un film întrerupt, are părți mari care lipsesc. Ea încearcă să dea niște explicații, dar dacă am pune-o în fața unei reconstituiri cred că ar apărea mari surprize. O întrebam «în care parte a gâtului ai rănit-o, în partea stângă sau dreapta?», iar ea răspundea «stați să mă gândesc, în dreapta». «M-a mușcat de mână», spune la un moment dat. «De care mână?». «De… de dreapta». Îi trebuie foarte mult timp să răspundă la întrebări foarte simple”, a explicat avocatul Florin Răican.

Avocatul familiei Ciobanu: “am mari semne de întrebare cu privire la unele aspecte”

De asemenea, potrivit acestuia, până la acest moment, nu s-a făcut o reconstituire a crimei: “din păcate, există o suficiență a procurorilor, ei spun «dacă a recunoscut fapta, ce să mai insistăm?». I-am rugat să insiste pe fiecare amănunt, nu ne interesează că a recunoscut, pe noi ne interesează ca recunoașterea să se potrivească cu starea de fapt, să vedem filmul în fața ochilor și să fim convinși că acesta este adevărul și nu altul. Eu am mari semne de întrebare cu privire la unele aspecte. Eu sunt localnic, am avut posibilitatea să iau legătura cu firma care întreține camerele de supraveghere, cu oamenii care au fost de serviciu în noaptea respectivă în Poliție, sunt clienți de-ai mei. Sunt suspiciuni cu privire la faptul că Loredana ar fi făcut totul singură. Corpul victimei avea în jur de 50 kilograme, puneți dumneavoastră 50 kg într-un geamantan și încercați să-l mișcați, vedeți dacă reușiți. Există o suspiciune în această privință. Imaginile nu sunt complete, au apărut, la un moment dat, doi tineri cu o lampă, care pleacă. Nu au fost curioși să vadă ceva, ci poate, mai degrabă, să se asigure de ceva. Sigur, aceasta este o speculație a mea, nu pot să fiu sigur 100% că ei voiau doar să se asigure de ceva. Apoi, a fost acel Vali, care după ce a bătut la ușă, s-a întâlnit cu ea jos. Sunt lucruri care trebuie clarificate”, a mai spus avocatul Florin Răican.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. A naibii psihopată ordinară, a omorât o copilă nevinovată în cel mai cumplit mod și mai are încă pretenții să nu facă pușcărie??!!🤬 închisoarea e prea puțin pt nenorocita asta!!

  2. Este…in sfarsit a iesit Vasluiul cu ce are mai bun: Violență, crimă, nebunie, disperare….toate pornesc de la educatie si mai ales sărăcie cruntă….ca la Vaslui.Buzatu sa te ia dracu în pușcărie….ca ne ai furat viitorul a sute de mii de locuitori.Sa te figura în cugur Marius Csampar de Vaslui….si toti dobitocii si tiganii din puscaraie.

  3. Vai de mine …juvenila nevinovată!Incepe să învețe de la specialiștii în drept din arest sau de la penitenciar…că chipurile s-a aflat în legitimă apărare.După vbreo 20 de ani de berhaus o să ajungă la concluzia …că a săv=rșit crima cu premeditare și în cunoștință de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.