Adolescentã lovitã, muscatã si tâlhãritã de un hot!

FURT…O adolescentã de 17 ani din Bârlad a trecut prin momente cumplite, aceasta a fost atacatã pe stradã în timp ce vorbea la telefon. Fata s-a luptat efectiv cu agresorul care a vrut sã-i smulgã telefonul din mânã, dupã ce a trântit-o la pãmânt. Când a vãzut cã nu reuseste, atacatorul a muscat-o de mânã. Politistii bârlãdeni l-au retinut pe bãrbatul de 35 de ani, bãnuit de comiterea infractiunii de tâlhãrie calificatã.

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a unui bãrbat în vârstã de 35 de ani, din Bârlad, bãnuit de comiterea unei infractiuni de tâlhãrie calificatã. În data de 27 ianuarie, în jurul orei 19.00, politistii au fost sesizati de cãtre o minorã de 17 de ani, din localitatea Bogdãnesti, judetul Vaslui, cu privire la faptul cã, în cursul aceleiasi zile, a fost deposedatã prin violentã de un telefon mobil de cãtre o persoanã pe care nu o cunoaste. Politistii au stabilit faptul cã, în timp ce persoana vãtãmatã se deplasa pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad, vorbind la telefonul mobil, un bãrbat a trântit-o la pamânt si a încercat sã-i fure telefonul. Întrucât victima s-a împotrivit, bãrbatul a muscat-o de mânã, dupã care a reusit sã-i smulgã telefonul si a fugit. „În urma cercetãrilor efectuate, politistii au identificat si probat activitatea infractionalã a celui bãnuit de comiterea faptei, în persoana bãrbatului de 35 de ani, din Bârlad. Acesta a fost retinut de politisti pentru o perioadã de 24 de ore, urmând a fi prezentat mâine (astãzi – n.r.) la Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru a fi dispusã o mãsurã preventivã. În continuare se efectueazã cercetãri în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurãrilor în care s-a comis fapta.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sfaturi de la politisti

Pentru a nu cãdea victime a tâlharilor, politistii vã recomandã: Luati-vã mãsuri de precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate. Nu purtati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare; Evitati pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenta alcoolului. Dacã nu este cu putintã, evitati orice conflict cu acestia, nu-i jigniti si nu-i încurajati; Nu rãspundeti provocãrilor unor persoane aflate sub influenta bãuturilor alcoolice, pe stradã; Nu încurajati violenta si injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte care pot degenera în violente. Un limbaj controlat, fãrã jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor; Dacã observati cã sunteti urmãriti, nu ezitati sã cereti ajutor trecãtorilor de pe stradã; Nu adoptati o atitudine de atac, nu încurajati si mai ales, nu participati la manifestãri agresive stradale: bãtãi, insulte sau alte tipuri de agresiuni; În mijloacele de transport în comun, aglomeratiile stradale etc., nu vã angajati în dispute verbale, chiar dacã sunteti provocat; Cea mai bunã armã de apãrare în cazul unui atac este strigãtul. Dacã sunteti agresati, bãtuti sau tâlhãriti pe stradã, strigati cât mai tare dupã ajutor. Procedând astfel alertati persoanele din jur, iar agresorii vor fugi; Dacã sunteti victima unei agresiuni, încercati sã retineti multe semnalmente ale autorului si anuntati de îndatã Politia; sporiti astfel sansele de identificare, prindere si pedepsire a agresorului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ